libertarianin.tom
akapowy dogmatyk
- 2 700
- 7 113
Popatrz Pan... znów rynek wyruchał socjalizm... tym razem eko-socjalizm, czyli sprawa foliówek.
https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/foliowe-torebki-oplata-recyklingowa/700ngnn
PS. Miało być ekologicznie, ale ciekawe ile osób teraz korzysta z grubszych torebek jako jednorazówek?
Dużo ludzi korzysta. Co jakiś czas każdy postanawia, że nie będzie używał foliówek, a potem okazuje się, że mają ich znów za dużo. Ja wyrobiłem sobie nawyk noszenia torby na zakupy - chodzę z własnym sprzętem wielorazowego użytku.Miało być ekologicznie, ale ciekawe ile osób teraz korzysta z grubszych torebek jako jednorazówek?
Są, ale widziałem tylko w Piotrze i Pawle. Dosyć mocne, i za 60 gr. Ja tych grubych używam do kosza, ale nie biorę tyle co kiedyś, jak wisiały za darmo te cienkie. W sumie wychodzi podobnie, bo są 2-3 razy grubsze, a bardziej niewygodnie, bo trzeba ładować w jedną.Dużo ludzi korzysta. Co jakiś czas każdy postanawia, że nie będzie używał foliówek, a potem okazuje się, że mają ich znów za dużo. Ja wyrobiłem sobie nawyk noszenia torby na zakupy - chodzę z własnym sprzętem wielorazowego użytku.
Ciekawe, dlaczego w sklepach nie ma papierowych toreb?