kr2y510
konfederata targowicki
- 12 770
- 24 727
A sprzęt PMR ma dPMR? Masz dodatkowe kanały, przewidziane przez UE w przyszłości dla PMR, dPMR, DMR?Ja już mam CB i PMR, a wy?
Jaki masz sprzęt?
A sprzęt PMR ma dPMR? Masz dodatkowe kanały, przewidziane przez UE w przyszłości dla PMR, dPMR, DMR?Ja już mam CB i PMR, a wy?
Sprzęt mam raczej chujowyA sprzęt PMR ma dPMR? Masz dodatkowe kanały, przewidziane przez UE w przyszłości dla PMR, dPMR, DMR?
Jaki masz sprzęt?
A to jest spoko, dobra jakość/cena.Baofeng UV-5R
31,23% młodych popiera likwidację ZUS-u. Deklarują, że sami wolą zatroszczyć się o swoje finanse na starość. Program 500+ chciałby znieść co piąty respondent w grupie wiekowej 18-29 lat. A to przecież projekt stworzony właśnie dla młodych, aby ograniczyć ich troski finansowe w związku z założeniem rodziny.
Badacze dostrzegli pewien intrygujący fakt. Choć postawy otwarcie denialistyczne były rzadkie (15%), to w trakcie badań jakościowych okazało się, że młodzi nie deklarują gotowości do wyrzeczeń czy zmiany stylu życia, aby poprawić stan planety. Perspektywa ograniczeń w mobilności (korzystania z samochodu, tanich lotów itd.) spotykała się z wyraźnym sprzeciwem respondentów.
Pokolenie wchodzące w dorosłość nigdy czegoś takiego nie przeżyło. Kryzys pandemiczny to pierwsze w ich życiu doświadczenie wymuszające odłożenie na bok swoich pragnień, celów i aspiracji. Dotychczasowy styl życia i poczucie braku zewnętrznych zagrożeń sprawiły, że zmiana zwyczajów jest wręcz nieakceptowalna.
Wielu reprezentantów tej najmłodszej generacji wyborców nie pamięta nawet czasów sprzed PiS-u. Traktuje partię Kaczyńskiego jako zgorzkniały establishment, nierzadko wręcz jako oprawców. Nie dostrzega już ekonomicznych problemów, które wyniosły Prawo i Sprawiedliwość do władzy, ponieważ Polska przez te 6 lat bardzo się zmieniła. Paradoksalnie takie rozwiązania, jak zniesienie PIT-u dla osób do 26. roku życia tylko wzmocniło liberalne tendencje gospodarcze młodych Polaków.
Styl życia, w którym od lat funkcjonują, to w dużej mierze wypadkowa wychowania przez pokolenia rodziców i dziadków – w przytłaczającej części doświadczonych pełnym wyrzeczeń okresem PRL-u albo tytaniczną pracą okresu transformacji ustrojowej i pierwszych dwóch dekad odradzającego się kapitalizmu.
Trzeba to wykorzystać. Zaszczepić w młodych nienawiść do władzy i jej sługusów, a wiarę w katastrofę klimatyczną zamienić w niewiarę. A wtedy wulgarny, piękny propertarianizm wygra.
- Wśród młodych Polaków dominują postawy liberalne i indywidualistyczne. Częściej niż inni popierają podatek liniowy, likwidację ZUS czy 500+.
- Między 2015 a 2021 rokiem odsetek praktykujących młodych spadł z niespełna 60% do niewielu ponad 20%.
- Chociaż młodzi Polacy wierzą w nadchodzącą katastrofę klimatyczną, to nie są gotowi do wyrzeczenia w imię jej powstrzymania.
- Zgodnie z badaniami CBOS aż 40% młodych w wieku 18-24 nie chce się szczepić, tymczasem średnia w pozostałych grupach to 22,6%.
"Źródło: wolna-polska.pl"w masońskim Nur-Sułtan
Zaczęła przesiąkać innym nasieniem.
Wspaniała wiadomość.
Nie wiem czy dobrze słyszałem,że kilka dni temu głosami części konfederacji i pisowców sejm odrzucił ustawy o konopiach ??co za durnie z nich przecież zioło jak wiem nie uzależnia ale leczy, ale w tym kraju wódkę pić można ale dobrego zioła zapalić nie wolno. Naukowcy z hameryki stwierdzili,że zioła na koronowirusa dobre są, chronią żeby nie atakował komórek.Uprawa konopi w centrum Warszawy!
Wbrew pozorom tytuł tego wpisu to nie nagłówek z „Kroniki Kryminalnej”, lecz opis w pełni legalnego przedsięwzięcia. 15 grudnia 2021 roku przy Alei Stanów Zjednoczonych 59 w Warszawie otwarto pierwszy w Polsce konopny showroom prowadzony przez spółkę Freedom Farms, której współtwórcą jest Przemysłaslib.pl