GAZDA
EL GAZDA
- 7 687
- 11 166
nap złamali ino łowcy niewolników, cała reszta to zwykły handel towarami i usługami...
No to łatwo sprawdzić, jeśli sami się sprzedali w niewolę, to właściciel powinien mieć umowę sprzedaży.
I takie umowy nawet były ale dużo wcześniej i dotyczyły raczej białych a nie murzynów w XIX wieku...
Jakbyś dostał parę razy batem to może też byś stał spokojnie.
Otóż mój drogi znaczy. I na tym polega upadek świata. Ludzie znajdują tysiące usprawiedliwień dla swojego tchórzostwa i jeszcze nazywają to wewnętrzną formą wyrażania swojego braku akceptacji dla danych zjawisk. Kogo to obchodzi? Że niby wewnętrznie murzyn protestował? Najważniejsze działanie. Jak sprzątał przez całe życie u swego pana to zaakceptował zastaną rzeczywistość. Jak Józio przyłapał żonę na stosunku ze Zbysiem i wyszedł z domu pakując rzeczy ze smutną minką to zaakceptował Zbysia jako nowego samca swojej żony. Kogo obchodzi jego wewnętrzny sprzeciw? Czy mnie obchodzi kasjerka wewnętrznie wkurwiona na klienta wchodzącego tuż przed zamknięciem? Co mnie obchodzi jej wewnętrzne wkurwienie? Jak mi sprzedała to zaakceptowała swoją stratę czasu na mnie i tak dalej i tak dalej.to że ktoś nie protestuje nie znaczy jeszcze, że się na coś zgodził
Nie negowałem tego. To też jest pewna robota. Wyraźnie pisałem o samym pisaniu na forach i tego typu sprawach. Każdy ma wewnętrzne ograniczenie do jedynie pisania i ludzie nie potrafią załatwić sprawy w rzeczywistych świecie i zebrać w jedność. Albo inaczej - nie ma osoby potrafiącej to zrobić. Może wreszcie Wipler albo Korwin? Bo kontestatorów to wielu, ale nikt za szabelkę nie chwyci. Każdy do przekonywania i w efekcie mogą być wszyscy przekonani, a ludzie dalej będą siebie przekonywać.Za komuny drukowało się ulotki, teraz pisze się na forach, prowadzi blogi i ogólnie uprawia propagandę w internecie.
A czy jak płacisz podatek bo państwo przystawia ci gnata do głowy to znaczy że się zgadzasz?
Odswierzam temat:
https://mises.org/blog/southern-secession-was-one-thing-—-and-war-prevent-it-was-another
Czyli jednak chec zachowania niewolnictwa byla glowna przyczyna secesji? Troche mnie ten artykul zdziwil.
Czyli jednak chec zachowania niewolnictwa byla glowna przyczyna secesji?