Donatel
Active Member
- 135
- 131
Dlatego wojsko polskie trzeba dozbroić - 100 tys. żołnierzy zawodowych, 50 generałów. A przeciw rakietom Iskander, będą nas bronić amerykańskie tarcze antyrakietowe
100k nic nie da, jak Ruski mają z milion żołnierzy normalnie na stanie, a jak będzie trzeba to i 40mln powołają..., no i należy do tego dodać kurwsko duża ilość głowic nuklearnych. Jeżeli wojsko polskie ma mieć mniej niż 1mln zawodowych to równie dobrze, może w ogóle nie istnieć bo to tylko marnowanie kasy.Dlatego wojsko polskie trzeba dozbroić - 100 tys. żołnierzy zawodowych, 50 generałów. A przeciw rakietom Iskander, będą nas bronić amerykańskie tarcze antyrakietowe
Z tego co wiem Polska nie liczy miliona, a 38 milionów ludzi.Libertarianizm:
Milion potencjalnych żołnierzy chcących bronić swojego kraju.
Ale nie każdy lubi broń palną.
Dlatego wojsko polskie trzeba dozbroić - 100 tys. żołnierzy zawodowych, 50 generałów. A przeciw rakietom Iskander, będą nas bronić amerykańskie tarcze antyrakietowe
Bez przesady.Tylko debil nie kupi broni w akapie.
Bez przesady.
Nie chodzi mi o to ile osób będzie miało broń w szafie, tylko ile będzie takich co będą ćwiczyć strzelanie i będą posiadali więcej sprzętu wosjkowego.
[..]dadzą zniżki, bo wzrośnie popyt.
Wygieło mnie w fotelu. Do oporu.
Ludzie, na ruskich nie pójdziemy sami - jest NATO, są Niemcy, są Amerykanie.
No to coś ci się pojebało, bo w anarchokapitaliźmie jest zabezpieczenie w postaci nakazu przestrzegania praw własnościAnarchokapitalizm żeruje na tym samym co komunizm przeświadczeniu że ludzie są dobrzy, nie chcą konfrontacji i nie będą próbować powiększać swoich wpływów kosztem innych.