Czytelnik.
New Member
- 146
- 0
SzabloZębny napisał:?? Podałem Ci przykład rzucania kłód pod nogi przedsiębiorców.
Przykłady z Polski która pod wieloma względami jest w tyle za resztą Europy.
Jakie znowu dopłaty? Pierwsze słyszę.
Widzę że nie jesteś na bieżąco z polityką : http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/3 ... nikow.html
Podajesz działania, które służą ledwie jakiejś części przedsiębiorców, i to tej z wyższej lub średniej półki, jak korporacje.
Zaraz a z kredytów czy infrastruktury nie korzystają wszyscy ???
Natomiast na infrastrukturze w gruncie rzeczy korzystają również zwykli robotnicy i pracownicy najemni.
Tyle że oni płacą za to w podatkach i nie mogą sobie tego odliczać lub wrzucać w koszty.
Wybacz, ale nie słyszałem o tym.
To że nie słyszałeś o tym nie znaczy że tego niema.
Ale na tym korzystają raczej studenci, którzy mogą łatwiej znaleźć ciepłą posadkę.
http://blogpraca.pl/doplaty-do-studiow/
A potrafisz mi to udowodnić? Wątpię, to jest raczej nieweryfikowalne.
Litości, wystarczy zajrzeć do byle kodeksu podatkowego. I z czym tu dyskutować jak nawet nie masz pojęcia o temacie. I przestań zasłaniać się tą nie weryfikowalnością bo to się robi żałosne.
Przestań chrzanić, jak zdarta płyta.
To mamy ten wolny rynek czy nie ???
Nie mówiłem nic o dobrowolności, lecz stwierdziłem, że obiektywnie argument życiowy jest trudny lub w ogóle niemożliwy do weryfikacji.
Nie stwierdzisz, kto został prostytutką z przymusu zewnętrznego, a kto z własnej woli.
Przestań zasłaniać się tą głupią subiektywnością , doskonale łatwo można ocenić warunki środowiskowe w jakich działa jednostka. Nie można ustalić kto dokładnie ale ogólne trendy da się opisać. W takich Niemczech faktycznie ktoś może dawać dupy dobrowolnie bo mu mamusia nie chce dać na Ipoda , ale w krajach trzeciego świata jak byk widać że trudne warunki życia zmuszają wiele młodych ludzi do sprzedawania się bo inaczej umrą z głodu , a ty kurwa opowiadasz bajeczki o nie weryfikowalności takich przypadków. O obozach koncentracyjnych też powiesz że jak nie widać przymusu to wszystko jest ok albo że nie jest weryfikowalne ??? Ludzie nie działają w próżni tylko w obustronnej interakcji ze środowiskiem.[/quote]