Staszek Alcatraz
Tak jak Pan Janusz powiedział
- 2 794
- 8 465
A Stefan Molyneux JKM-a:Walter Block promuje Bozydara Wisniewskiego. Mowi ze sa starymi kumplami.
https://www.lewrockwell.com/lrc-blog/important-new-book-anarcho-capitalist-theory/
A Stefan Molyneux JKM-a:Walter Block promuje Bozydara Wisniewskiego. Mowi ze sa starymi kumplami.
https://www.lewrockwell.com/lrc-blog/important-new-book-anarcho-capitalist-theory/
A Stefan Molyneux JKM-a:
Bo wy akademicy macie Janusza za trefnisia, śmieszka i człowieka który w sumie ośmiesza ideę... ale w sumie to on przyciąga masyTo zdecydowanie wolę Waltera.
No ale ośmieszaBo wy akademicy macie Janusza za trefnisia, śmieszka i człowieka który w sumie ośmiesza ideę... ale w sumie to on przyciąga masy
Nie wiem, ile osób on przekonał, a ile skutecznie zdemotywował i zniechęcił. Wydaje mi się, że jego bilans jest na minus mimo wszystko.Niech Hanki i SL przekonają do wolności 1/100 ludzi co Ozjasz to pogadamy
A ja znam. Wielu też od razu kojarzy idee wolnorynkowe z Korwinem i przez to z miejsca je odrzuca.Nie bardzo wiem jak miałby kogoś zniechęcić np. do wolnego rynku. Do swojej osoby tak, do partii jak najbardziej, ale nie do wolności samej w sobie. Nie znam takich, którzy przez Korwina stali się socjalistami, a jest wielu takich, którzy przestali go popierać, ale nie przestali popierać wolnego rynku.
Nie wiem, ile osób on przekonał, a ile skutecznie zdemotywował i zniechęcił. Wydaje mi się, że jego bilans jest na minus mimo wszystko.
A ja znam. Wielu też od razu kojarzy idee wolnorynkowe z Korwinem i przez to z miejsca je odrzuca.
Zatem ten mit Korwina jako osoby, która zrobiła najwięcej dobrego dla wolności w Polsce to, no właśnie, moim zdaniem mit.
Nie wiem, ile osób on przekonał, a ile skutecznie zdemotywował i zniechęcił. Wydaje mi się, że jego bilans jest na minus mimo wszystko.
Yaron Brook i Sargon of Akkad naparzają się z faszystami z antify.
Pytając nawet userów tego forum jak doszli do afiliacji libertariańskich zauważymy, że większość osób pchnął na tę ścieżkę pan z muszką i wąsem.
Yaron czy Carl? ;DFajna dupa.
Yaron czy Carl? ;D
Yaron wierzy w to, że państwo powinno mieć monopol na przemoc, czyli w jego słowach "ochronę obywateli przed nadużyciami". Tylko, że nie widzi, że sam monopol na przemoc i okradanie ludzi, żeby ich chronić jest już nadużyciem, na którym państwo później dobudowuje kolejne przystawki i się rozrasta. Dlatego minarchizm nie ma sensu, bo u jego podłoża leży błąd logiczny zakładający, że może Cię chronić ktoś, kto ma prawo odebrać Ci kasę siłą.Oni są chujowi.