T
Tralalala
Guest
Niezależnie czy on sobie to uważa za żart czy nie ale rzuca gównem w libertarian.
Jakiego kreta? Niszczy dobrą opinie libertarian? Nie bardzo rozumiem. Jemu teraz zależy na tym, by nie wygrała Clinton tylko Trump i tyle. A w świetle wystąpień Gary'ego Johnsona libertarianie wyglądają jak żart. Podejrzewam, ze jest to jeden z powodów tej wypowiedzi - by zniechecic do glosowania na 3rd party.Z Trumpa tez sobie robi jaja w ten sposob? Watpie...
Co by nie mowic to szykuja sie 4 lata rzadow komunistki Clinton, wiec jego publiczne ataki na libow w tym wlasnie momencie to albo totalna glupota albo dzialanie kreta.
sztefyn o libertarianach
Ja tam przestalem sluchac Stefana zupelnie po tym jak pare miesiecy temu powiedzial, ze imigranci zastopowali rozwoj Amerykanskiego rolnictwa bo przez naplyw taniej sily roboczej farmerzy przestali interesowac sie nowymi technologiami. No pojeb kurwa.
Przecież to najprawdopodobniej prawda.
przecież powiedział że ma wąty tylko do Żydów "złoczyńców" a nie do Żydów generalnieMa ból dupy o żydów, nie o Ubera.
przecież powiedział że ma wąty tylko do Żydów "złoczyńców" a nie do Żydów generalnie
On tam w dalszej części mówi o tym - np. kwestia nie bicia dzieci. Mial swego czasu na ten temat rozmowe z Blockiem, bo Sztefyn jest mocno przeciw biciu dzieci (w sensie spanking czyli dawaniu klapsów), bo uwaza to za łamanie NAPu (abstrahujac od negatywnych wplywów jakie to ma na dziecko). Ja nie jestem szczegolnym fanem Molynju, ale też śledze go dość pobieżnie (trudno go śledzić na bieżaco, kiedy co chwile wrzuca jakiś swoj godzinny wykład ). Niemniej to wydało mi sie calkiem ciekawe.2) Co to znaczy "żyj prywatnie według libertariańskich wartości aby propagować libertarianizm". Prawie wszyscy żyja według libertariańskich wartości, tzn. nie kradnij, nie inicjuj agresji - i co?
Bye-Bye Stefan Molyneux – A Brief Introduction Into the “Connection” Between Anarchy and the Alt-Right
http://everything-voluntary.com/brief-introduction-anarchy-alt-right
Trochę w temacie Stefana oraz Alt-Right.
Pewnie prawie nikt tego tekstu nie przeczytał i lajki poszły za sam nagłówek w ramach manifestacji oburzenia na Stefana. A tekst bardzo ciekawy.Bye-Bye Stefan Molyneux – A Brief Introduction Into the “Connection” Between Anarchy and the Alt-Right
http://everything-voluntary.com/brief-introduction-anarchy-alt-right
Trochę w temacie Stefana oraz Alt-Right.
Pewnie prawie nikt tego tekstu nie przeczytał i lajki poszły za sam nagłówek w ramach manifestacji oburzenia na Stefana. A tekst bardzo ciekawy.
Natomiast co do Stefana - po pierwsze on nie mówi "why I was wrong about libertarianism", tylko "why I was wrong about libertarians". Krytykuje tutaj tak naprawdę nie ideę, tylko niekonsekwencję niektórych jej wyznawców. Po drugie należy pamiętać, że Stefan nigdy nie nazywał się "libertarianinem" - zawsze mówił o sobie pretensjonalnie per "filozof", czasem per "anarchista". Pamiętam, że lata temu mówił już, że libertarian uwielbia, ale... i tutaj wymieniał podobne argumenty, jak w tym filmiku, wyraźnie oddzielając libertarian od akapów. Wydaje mi się, że dla Stefana "libertarians" to głównie zaangażowani politycznie ludzie zgromadzeni wokół partii libertariańskiej.
Pewnie prawie nikt tego tekstu nie przeczytał i lajki poszły za sam nagłówek w ramach manifestacji oburzenia na Stefana. A tekst bardzo ciekawy.
Natomiast co do Stefana - po pierwsze on nie mówi "why I was wrong about libertarianism", tylko "why I was wrong about libertarians". Krytykuje tutaj tak naprawdę nie ideę, tylko niekonsekwencję niektórych jej wyznawców. Po drugie należy pamiętać, że Stefan nigdy nie nazywał się "libertarianinem" - zawsze mówił o sobie pretensjonalnie per "filozof", czasem per "anarchista". Pamiętam, że lata temu mówił już, że libertarian uwielbia, ale... i tutaj wymieniał podobne argumenty, jak w tym filmiku, wyraźnie oddzielając libertarian od akapów. Wydaje mi się, że dla Stefana "libertarians" to głównie zaangażowani politycznie ludzie zgromadzeni wokół partii libertariańskiej.