U
ultimate
Guest
Nie przepadam za drinkami ale raz zdarzyło mi się wypić Black Russian i pyska mi nie wykrzywiał.
Edit: Chciałem kupić single malt (nie rozróżniam tego) bo te ponoś smaczniejsze ale też nie wiem bo czytam opinie, że na pierwszy raz taka whisky nie jest dobra.
Nie chce go zniechęcić - wrecz odwrotnie, ale też i niepotrzebnie wydać kasy na coś czego by nie tknął.
Pić piłem legalny, halucynacji nie ma. Dzisiejszy absynt ma ograniczoną (ustawą ograniczyć(...)) zawartość tujonu (o czym można przeczytać na wikipedii).
Co nie zmienia faktu, że smaczny.
CZy absynt naprawde daje jakies halucynacje albo inne dziwne doznania czy to tylko legendy? Wedlug Wikipedii absynt w przeszlosci wywolywal haluce bo dodawali do niego siarki i innych dziwnych rzeczy. Ktos z was pil i moze podzielic sie doznaniami?
Fabryczny... btw dla mnie nie do picia. Zobaczymy co kolega wykombinuje sam.Piłem czeski absynt, nic mi nie urwało ani nie odpadło
Piłem czeski absynt, nic mi nie urwało ani nie odpadło
A jak ogarniesz stężenie? Żebyś nie przesadził...Jeśli napój będzie zawierał 30-40 mg tujonu na litr, to może nie dojdzie do ostrych halucynacji, jednak kolory mogą nabrać pastelowej formy (coś jak obrazy Van Gogha). Pijący opisują też upojenie takim absyntem jako inne niż zwykłym alkoholem. Jest ono bardziej "introwertyczne", masz ochotę się wyciszyć, a nie urządzać ostry melanż.
A jak ogarniesz stężenie? Żebyś nie przesadził...