1. Forum Libertarian ma swój regulamin.

Alkohol jakie trunki lubicie

Temat na forum 'Hyde-Park' rozpoczęty przez szeryf17, 6 Grudzień 2015.

  1. Hanki

    Hanki Secessionist

    Posty:
    1 223
    Polubienia:
    3 331
    Moja ulubiona!
     
    wah lubi to.
  2. wah

    wah Well-Known Member

    Posty:
    824
    Polubienia:
    3 405
    Teraz jestem przekonany, że dokonałem dobrego wyboru - zamierzam spędzić z nią noc z 31 grudnia na 1 stycznia;)
     
    Ostatnia edycja: 14 Grudzień 2018
    Hanki lubi to.
  3. wah

    wah Well-Known Member

    Posty:
    824
    Polubienia:
    3 405
    To była wyjątkowa degustacja. Bogaty smak. Lubię to!
     
    Hanki lubi to.
  4. rawpra

    rawpra Well-Known Member

    Posty:
    2 746
    Polubienia:
    4 705
    wczoraj wypiłem kilka szklanek rumu z kolą i lodem i było umiarkowanie fajnie, mimo że miałem ksanaks we krwi więc synergia powinna być a tylko spać mi się zachciało i poszedłem spać koło pierwszej XD jestem w hotelu z all inclusive więc próbowałem różnych trunków alkoholowych włączając te tradycyjne regionalne ale rum z kolą najlepiej mi smakuje, dzisiaj też się go napiję, szkoda nie wpierdalać i nie pić jak już się zapłaciło za all inclusive, kurwa, jebany konsumpcjonizm i hedonizm, takie wakacje to nie dla mnie jednak, ostatni raz to jest
    a szampana też piłem wczoraj ale niedobry mocno
     
  5. Hanki

    Hanki Secessionist

    Posty:
    1 223
    Polubienia:
    3 331
    Ciekawe drinki serwują w warszawskiej Świetlicy Wolności:

    49479704_1096558777190804_6285440297006530560_n.jpg
     
  6. tosiabunio

    tosiabunio Grand Master Architect Członek Załogi

    Posty:
    6 472
    Polubienia:
    12 685
    Brakuje jeszcze prawdziwej Frlitzl-koli :)
     
    Taki Owaki i Claude mOnet lubią to.
  7. Hanki

    Hanki Secessionist

    Posty:
    1 223
    Polubienia:
    3 331
    Kojarzenie marki wprowadzonej na rynek 6 lat przed wybuchem afery, do której nawiązujesz, jakoś nie trzyma się jak dla mnie kupy...
     
  8. Jaranek

    Jaranek Made in heaven - inspired in Hell

    Posty:
    2 252
    Polubienia:
    7 597
    nigdy nie żartuj przy naukowcu
     
  9. tosiabunio

    tosiabunio Grand Master Architect Członek Załogi

    Posty:
    6 472
    Polubienia:
    12 685
    W rzeczy samej, chyba za rzadko przebywa w naszym gronie.
     
  10. sabat

    sabat Well-Known Member

    Posty:
    502
    Polubienia:
    1 153
    Ukraińska Kozatska Rada

    'Picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości'
    Jan Himilsbach

    [​IMG]
     
    osman, snajper i kr2y510 lubią to.
  11. wah

    wah Well-Known Member

    Posty:
    824
    Polubienia:
    3 405
  12. sabat

    sabat Well-Known Member

    Posty:
    502
    Polubienia:
    1 153
    Picie budzi pożądanie, lecz odbiera wykonanie. Szekspir
     
    wah i kr2y510 lubią to.
  13. tosiabunio

    tosiabunio Grand Master Architect Członek Załogi

    Posty:
    6 472
    Polubienia:
    12 685



     
    Ostatnia edycja: 21 Lipiec 2019
    sabat i nuri lubią to.
  14. nuri

    nuri Well-Known Member

    Posty:
    291
    Polubienia:
    1 650
    +1 Fernet z Colą. Tak jak Tosia sugeruje; trzeba spróbować - "love or hate" - nie ma opcji pośrednich. Bardzo ciekawy smak, prawie zupełnie nie znany za argentyńską miedzą. Bardzo mi przypadł do gustu.

    Prosty klasyk Brazylijski.



    Jednak preferuję wariację na bazie sake - "capisake" - najlepiej w wersji "frutas vermelhas" (truskawki, maliny, porzeczki, żurawina, jagody, goji...).
     
    wah, sabat, tosiabunio oraz 1 użytkownik lubi to.
  15. tosiabunio

    tosiabunio Grand Master Architect Członek Załogi

    Posty:
    6 472
    Polubienia:
    12 685
    Sporo piłem caipirinha'y, ale od pewnego czasu nie chce mi się jej robić, bo trzeba gnieść, mieszać z tym cukrem itd. Ale w sumie powinna być na mojej liście także. Jak już muszę się zmagać, to wolę popracować nad margaritą.

    Ale Fernet z colą na pierwszym miejscu teraz, bo to w sam raz jest zestaw na 2 drinki na wieczór.
     
  16. FatBantha

    FatBantha sprzedawca niszowych etosów Członek Załogi

    Posty:
    7 142
    Polubienia:
    18 327
    Odpowiednio sfermentowany alkohol powinien powodować trzaski na liczniku Geigera.

    Chernobyl vodka: First consumer product made in exclusion zone
    By Victoria Gill Science correspondent, BBC News
    • 8 August 2019[​IMG]

    "It's the only bottle in existence - I tremble when I pick it up," says Prof Jim Smith, gingerly lifting a bottle of Atomik grain spirit.

    The "artisan vodka", made with grain and water from the Chernobyl exclusion zone, is the first consumer product to come from the abandoned area around the damaged nuclear power plant.

    The team started the vodka project by growing crops on a farm in the zone.

    "Our idea then was [to use that rye grain] to make a spirit," they say.

    As well as Prof Smith, who is based at the University of Portsmouth, UK, the team behind the spirit is made up of researchers who have worked in the exclusion zone for many years - studying how the land has recovered since the catastrophic nuclear accident in 1986.

    They hope to use profits from selling it to help communities in Ukraine still affected by the economic impact of the disaster.

    Is the spirit radioactive?


    "This is no more radioactive than any other vodka," says Prof Smith.

    "Any chemist will tell you, when you distil something, impurities stay in the waste product.

    "So we took rye that was slightly contaminated and water from the Chernobyl aquifer and we distilled it.

    "We asked our friends at Southampton University, who have an amazing radio-analytical laboratory, to see if they could find any radioactivity.

    "They couldn't find anything - everything was below their limit of detection."

    Dr Gennady Laptev, a scientist based at the Ukrainian Hydrometeorological Institute, in Kiev, is also a founding member of the newly created Chernobyl Spirit Company.

    Speaking to me during a trip to the exclusion zone, where I was following the team as they carried out their environmental research and crop-growing studies, he explained that the rye grain and the resulting spirit show how some of the land could be used productively.

    "We don't have to just abandon the land," he says. "We can use it in diverse ways and we can produce something that will be totally clean from the radioactivity."

    Why did scientists specifically make a vodka?
    In part, because a clean, distilled product can be made from contaminated grain. But, according to Prof Smith, this project aims to go beyond making booze with a unique selling point. He hopes the sale of the vodka could provide support to communities around the exclusion zone.

    In his work in Chernobyl since the 1990s, Prof Smith says he has been struck by how the economic conditions for people in Ukraine have remained stubbornly difficult, while the landscape has slowly recovered.

    "There are radiation hotspots [in the exclusion zone] but for the most part contamination is lower than you'd find in other parts of the world with relatively high natural background radiation," he says.

    "The problem for most people who live there is they don't have the proper diet, good health services, jobs or investment."

    The aim of selling Chernobyl artisan vodka and hopefully making a profit, he says, is to enable the team to distribute most of the money to local communities. The rest will be reinvested in the business, although Prof Smith hopes to provide the team with an income to work on their "social spirit enterprise" part time.

    "Because now," Prof Smith adds, "after 30 years, I think the most important thing in the area is actually economic development, not the radioactivity."

    What does it taste like?
    With the help of the expert team at a cocktail bar in London, I later compare Atomik with a house vodka.

    "It's more of a grain spirit than a vodka, so it has much more fruity notes - you can still taste the rye," says Sam Armeye, from Bar Swift, in Soho.

    So what cocktail would Sam make from it? "Definitely a classic martini but I'd also mix it with champagne," he says.

    With only one bottle produced so far, it will be a while before Atomik martinis are available - but Prof Smith and the team hope to produce 500 bottles this year, selling it initially to the increasing number of tourists who now visit the exclusion zone.
     
    wah, aluzci i kr2y510 lubią to.

Poleć forum

  1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.