AKAP pytania nowicjusza

kompowiec

freetard
2 582
2 649

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
A co za problem walnąć sarinem w największe skupiska akapowej ludności? Póxniej się wchodzi i bierze surowce. Rozchodzi się jedynie co bardziej się opłaca.
Współcześnie wojen się raczej nie toczy o ziemię jako taką, tylko o kasę i ludność (którą można rządzić i brać kasę). Chociaż teoretycznie można sobie wyobrazić, że Chinczykom brakuje ziemi uprawnej, więc trują calutką populację np. Ukrainy i wprowadzają swoich, żeby uprawiali tam żarcie.

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
Współcześnie wojen się raczej nie toczy o ziemię jako taką, tylko o kasę i ludność (którą można rządzić i brać kasę). Chociaż teoretycznie można sobie wyobrazić, że Chinczykom brakuje ziemi uprawnej, więc trują calutką populację np. Ukrainy i wprowadzają swoich, żeby uprawiali tam żarcie.

Hmmm, a mi się wydaje że totalnie na odwrót, wojny toczy się o surowce - ropa, rudy metali, itp. Bo przecież usa nie była w Iraku i Afganistanie po to aby opodatkować pastuchów?? Chodziło o ropę, rudy metali w górach Afganistanu, o uprawy marychy i maku...

OP
OP
Z

zwiru

New Member
14
1
@vast Dobra gościu spoko się z Tobą gada, cytując moją odpowiedź piszesz, że pisałem 'coś tam'. Nie napisałem, że akap nie ma prawa istnieć dawaj quote z cytatem. Napisałem swoje zdanie, że nie wyobrażam sobie tego. Piszesz, że strasznie wyliczałeś argumenty, a napisałeś tylko "Jeżeli rząd ma kasę na wojsko, to również oddolnie i dobrowolnie znajdzie się kasa". To zrozum może, że ta odpowiedź po prostu nie jest wystarczająca. Wyjaśnienie działania militari systemu w jednym zdaniu. No wielkie dzięki. Szczególnie chodzi mi o słowo 'dobrowolnie'. Nie zdajecie sobie sprawy chyba ze 90% ludzi będzie to miała po prostu w dupie ? Tak wiem, libertarianizm, każdy jest wolny ale w tym momencie chodzi o wolność całego 'akapowego panstwa'.

@Temat wysłany przez simka zaczął mi rozjaśniać sprawę, dzięki jeszcze raz.

@komp no mam na myśli cholerka po prostu ciężko mi sobie wyobrazić przeciętnych Kowalskich z pasami lotniczymi na podwórkach i działkami przeciwlotniczymi na dachach :D Ja wiem, że dla was to może normalne, że w tym systemie tak zaczęło by się dziać ale na razie ciężko to do mnie dochodzi, ok ? :p

Tomasz Panczewski

Well-Known Member
699
3 856
BTW Jezu panowie jesteście strasznie agresywni, jakbym w prawach akapu żył koło waszej ziemi to bałbym się przez ulicę przechodzić.
"W prawach akapu". :p Sklasyfikowałeś mój post jako nieposiadający żadnej wartości merytorycznej, a następnie sam udowodniłeś, że nawet go nie przeczytałeś lub przeczytałeś ale nie zrozumiałeś.

Nie zrażaj się agresywnością użytkowników, gdy przebywa się przez większość czasu w środowisku bezkompromisowych wolnościowców to jest się wyczulonym na nawet małe wspomnienie przez kogoś, że może jednak przyłożenie komuś gnata do skroni "dla wspólnego dobra" jest słuszne.

Imperator

Generalissimus
1 569
3 558
Nie do końca, państwa nadal toczą wojny o ziemię, ale nie tą uprawną, tylko co pod nią jest.
Ewentualnie, o czym vast nie wspomniał, o punkty strategiczne ważne dla np. ogólnoświatowego handlu.

OP
OP
Z

zwiru

New Member
14
1
@Tomasz nie odnosiłem się wgl do twojego postu, szczerze mówiąc na tamten moment wgl go nie zauważyłem :)
Akurat twój post był najbardziej merytoryczny w tym temacie, szczerze mówiąć nie znałem pojęcia woluntaryzm więc jednak wbrew valtowi nie przyszedłem tu tylko wkurwiać innych ale jednak się czegoś nauczyłem :p

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
@vast Dobra gościu spoko się z Tobą gada, cytując moją odpowiedź piszesz, że pisałem 'coś tam'. Nie napisałem, że akap nie ma prawa istnieć dawaj quote z cytatem. Napisałem swoje zdanie, że nie wyobrażam sobie tego.

No to w końcu może czy nie może??? Skoro może, to po co się kłócisz i piszesz, że wejdzie Słowacja? No ale piszesz że nie wyobrażasz sobie, więc widocznie dla ciebie akap nie może istnieć...

Piszesz, że strasznie wyliczałeś argumenty, a napisałeś tylko "Jeżeli rząd ma kasę na wojsko, to również oddolnie i dobrowolnie znajdzie się kasa".

Napisałem o wiele więcej, sam nawet na nie odpowiadałeś.

To zrozum może, że ta odpowiedź po prostu nie jest wystarczająca.

Za to wszystkie argumenty za państwem są wystarczające...

OP
OP
Z

zwiru

New Member
14
1
Owszem, w pierwszej odpowiedzi było tylko to zdanie ; )

Heh no bo przecież może istnieć, pytanie czy Słowacy wejdą!

kompowiec

freetard
2 582
2 649
no mam na myśli cholerka po prostu ciężko mi sobie wyobrazić przeciętnych Kowalskich z pasami lotniczymi na podwórkach i działkami przeciwlotniczymi na dachach
Zacząłem tworzyć budżet domowy. Zbieram każdy paragon, odliczam przy okazji kasę od podatku. W tym miesiącu wydaliśmy z rodziną ok. 1000 zł z czego państwo nam zabrało (w końcu jednak nie jestem GAZDĄ i z czystej wygody wolę kupić mleko w supermarkecie aniżeli w szarej strefie) aż 140,27 złotych. Stówka kurwa piechotą nie chodzi. I to tylko z samych zakupów w sklepach, a mamy jeszcze mnóstwo innych rzeczy do opłacenia przecież...

Gdyby można było się uwolnić od podatków (a robią to tzw. bogacze, bo kto mu zabroni? W efekcie biedni utrzymują ten popierdolony system) założę się że widziałbyś atomowego krasnala na każdej ulicy ;P

OP
OP
Z

zwiru

New Member
14
1
Nie no ja to wszystko wiem przecież @komp, takie moje dywagacje, tak jak napisałem wyżej, ok ty będziesz sobie zbierał zbierał i postawisz krasnala ale 90proc ludzi będzie miało to w dupie, skonsumuje tą kasę i tyle :p No chyba, że nie, nie wiem. Jednak gdybym miał postawić to bym postawił że by to przeżarli :D

Jedno jest pewne, gdyby ludzie byli jak tu na forum (zaraz będzie 3 strona tematu w niecałą godzinę, jeszcze czegoś takiego nie widziałem i o tej godzinie) to na pewno byłoby to możliwe. Lecę sprać jutro opodatkowana robota.
Dzięki za wszelkie info.

edit; gazda specjalnie postawiłem wykrzyknik myślałem, że ktoś wykryje sarkazm ; )
napisałem wyraźnie wcześniej po co mieliby wchodzić, nie rozumiem : )

OP
OP
Z

zwiru

New Member
14
1
Absolutnie nic złego. Jednak docieramy do sedna sprawy, że w takim razie ludzie nie byliby jednak tak świetnie przygotowani i nie każdy miałby czołg pod domem.

ech tak szybko odpisales ze musialem odpisac xd

kompowiec

freetard
2 582
2 649
90proc ludzi będzie miało to w dupie, skonsumuje tą kasę i tyle :p No chyba, że nie, nie wiem. Jednak gdybym miał postawić to bym postawił że by to przeżarli :D
A myślisz że niby dlaczego bogacze są bogaczami? Bo byli mądrzejsi od pospólstwa i kasę zainwestowali. Jak ktoś przepieprzy to i nie załatwi sobie broni przez to, niech zdycha.

edit; gazda specjalnie postawiłem wykrzyknik myślałem, że ktoś wykryje sarkazm ; )
Pisz z tagiem [sarkazm]. Niektórzy z nas to aspergerowcy (i nie mam tu ma myśli gazdy bynajmniej)

OP
OP
Z

zwiru

New Member
14
1
No tak, też jestem takiego zdania. Tylko meritum było takie, że w razie wojny atakujący natknie się na w pełni zmilitaryzowane społeczeństwo, gdzie każdy będzie miał broń działka itp. No takie coś faktycznie byłoby piękne wątpie żeby ktoś to pokonał albo wgl chciał atakować. Tylko czy by tak było.

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
Kurwa, przecież obecnie polska armia wynosi z jakieś max 50 000 żołnierzy zdolnych do walki, przy dodatkowym 1.3 sztuki broni palnej na 100 mieszkańców... Przy takim stanie rzeczy propsowanie państwa w kwestii obronności to jakieś kpiny.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
masz na myśli kraine geograficzna czy organizacje zwaną "republika słowacka"? i dlaczego mieli by sie wszyscy bronić? moze są jak ty zwolennikami istnienia państwa i nie mają nic przeciwko słowackiemu państwu...
a jak każdy chce sie bronić by mu tam ktoś lub coś nei wlazło do chałpy to se kupi co tam mu potrzebne... poza tym czołg jest raczej bronią ofensywną, więc raczej kupi se broń do obrony

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom