Agenci w wolnościowym światku

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Jeśli chodzi o Fijora - to nie sądze, żeby był agentem. Zbyt dużo wysiłku, czasu i pieniędzy w to topi, żeby było to w jakikolwiek sposób - opłacalne,...
To nie jest ani poszlaką ani dowodem, na cokolwiek.
Były zarzuty, a ten się nie odciął. Wystarczy.

Kontestacja to jednak radio internetowe o bardzo wąskim profilu i zasięgu działania. Większość z tych ludzi, którzy są odbiorcami- siedzi za granicą, więc nie ma żadnego wpływu na nic.
To dlaczego za komuny angielskojęzyczna gazeta International Herald Tribune, która była wydawana we Francji i której w USA nikt nie czytał, była głównym źródłem informacji i komentarzy na temat USA, na które powoływała się PRL-owska prasa?
Wystarczy, że w kraju ponad 1000 osób wchodzi na ich stronę i wpływ jest. Bo te osoby przekazują innym osobom itd.

Innymi słowy, przykładowo. Cena netto: 1000zł. Cena brutto 23% vat: 1230 zł.

Cebulski liczył cenę netto w ten sposób:

1230 * 0.23 = 282,90
Jego zdaniem, cena netto: 1230 - 282,90 = 947,1 zł
Widać do tego, że to albo jełop, albo celowo wprowadza innych w błąd. Skopać ryja, tak by nigdy nie wstał i krajobraz będzie piękniejszy.

Jeśli chodzi o fakturę na 3zł (???) to nigdy o tym nie słyszałem. Czy ktoś może zapodać jakies wiarygodne źródło?
Jego blog. Sam się publicznie przyznał.

Btw. taka ciekawostka, którą wczoraj znalazłem na wykopie:
Kurwa, ale bełkot...
>S. Cenkiewicz znany z ataków na ludzi walczących z systemem PRL
Niech hujek napisze kogo zwalczał Cenkiewicz. Ja nie bronię nikogo, tylko pytam, Kurwa kogo? Kurwa nazwiska... Za brak nazwisk, piździec powinien mieć skopany ryj. Przecież niczym nie ryzykuje podając nazwiska opozycjonistów.

>WSI było oczyszczane z "ruskiej ekspozytury": już w 1990r
Tego to nikt do końca nie może być pewien. Każdy oficer służb, który mówi, że "coś zostało oczyszczone" z agentów innego państwa, to kretyn, którego należy rozwalić za głupotę. Chyba że miał na myśli wybicie wszystkich związanych z tym czymś.

>Ps. 2006r. rozbicie polskiej wschodniej siatki szpiegowskiej przez KGB (tfu. znaczy FSB). Przypadek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To jedynie poszlaka, że w ekipie Macierewicza/Kaczyńskiego jest ulokowana ruska agentura. Równie dobrze Ruscy celowo mogli wybrać ten termin, by osłabić rządzącą ekipę.

Ktoś mi wyjaśni o co tu może chodzić i co praciwnik IPN, historyk robił w radzie nadzorczej spółki paliw płynnych?
Jedna ekipa go udupiła tak, że nie mógł znaleźć roboty, a inna ekipa w ten sposób dała mu się odkuć. Od końca II Wojny w ten sposób się płaci w Polsce kapusiom, mendom, kolesiom, przydupasom, agentom i ich potomstwu. Do chwili obecnej w tej materii nic nie uległo zmianie.
Od jak dawna w Polsce żyjesz, że się o to pytasz?

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
To nie jest ani poszlaką ani dowodem, na cokolwiek.
Były zarzuty, a ten się nie odciął. Wystarczy.
http://www.fijor.com/pytania-i-odpowiedzi/

btw. po prawej - w kolumnie "moi przyjaciele - Maciej Miąsik" :>

To dlaczego za komuny angielskojęzyczna gazeta International Herald Tribune, która była wydawana we Francji i której w USA nikt nie czytał, była głównym źródłem informacji i komentarzy na temat USA, na które powoływała się PRL-owska prasa?
Wystarczy, że w kraju ponad 1000 osób wchodzi na ich stronę i wpływ jest. Bo te osoby przekazują innym osobom itd.
Ale poza pierdoletami o Bolku - trzyma linię wolnorynkową i nie zauważyłem u niego jakichś skrzywień w tym zakresie. Imho, skuteczniej by działał, wciskająć kit w jakiejś Krytyce Politycznej czy środowiskach SLDowskich, Szumlewiczowych, etc. A tak - po audycji został mocno zrugany z góry na dół. Tam też nie siedzą jakieś pelikany, które tego typu bzdury od razu łykają bez zapity.

Jego blog. Sam się publicznie przyznał.
Dobre :]

To jedynie poszlaka, że w ekipie Macierewicza/Kaczyńskiego jest ulokowana ruska agentura. Równie dobrze Ruscy celowo mogli wybrać ten termin, by osłabić rządzącą ekipę.
Z drugiej strony - Macierewicz, rzeczywiście - nie poprowadził lustracji do końca. Nie zrobiło tego także - żadne środowisko (rzekomo) opozycyjne. Nawet nie próbowało.

Jedna ekipa go udupiła tak, że nie mógł znaleźć roboty, a inna ekipa w ten sposób dała mu się odkuć. Od końca II Wojny w ten sposób się płaci w Polsce kapusiom, mendom, kolesiom, przydupasom, agentom i ich potomstwu. Do chwili obecnej w tej materii nic nie uległo zmianie.
Od jak dawna w Polsce żyjesz, że się o to pytasz?
W zasadzie to było pytanie retoryczne. Nowa banda różni się tym od starej - że jeszcze się nie nachapała i dopiero ma zamiar to uczynić.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Właśnie niedawno zdechł zasraniec od "grubej kreski". Wprawdzie powinno to być w wątku "Dobre wiadomości", ale dzięki temu zasranemu komuszemu ścierwu, można zaobserwować pewne zjawisko. Sławią go wyłącznie agenci.

Z drugiej strony - Macierewicz, rzeczywiście - nie poprowadził lustracji do końca. Nie zrobiło tego także - żadne środowisko (rzekomo) opozycyjne. Nawet nie próbowało.
Bo było za słabe.
Rozwalanie komuszych służb powinno się zacząć od rozwalania Służby Więziennej, niektórych prokuratur i Komend Wojewódzkich Policji.

Ostatnia edycja:

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
KorpoStacja nadaje live z marszów 11.11

Co jest dla mnie istotne? Fakt, że gdyby wykreślić słupki obrazujące natężenie kontestowania określonych grup politycznych, wyszłoby jak na dłoni, że rzekomi wolnorynkowcy i kontestatorzy największą moc jebania przykładają do partii nie sprawującej aktualnie żadnej władzy, a w stosunku do której stacje jak TVN, mają wyznaczone dyspozycje.

Gdyby zadać sobie ten trud i prześledzić audycje (H i M), wyszłoby także to, że obecnie rządząca partia złodziei, ma w KS spore fory. Od czasu do czasu coś tam beknie jeden czy drugi, ale jest to raczej pierdzenie wróbelka niż solidna kontestacja. Boją się walić w PO, to aż świeci po oczach.
Czy to nie jest symptomatyczne? Przecież ci kolesie jadą DOKŁADNIE po linii mainstreamu! Słyszeliście w KS, by H i M tak solidnie krytykowali Tuska i jego swołocz, jak robią to w przypadku Korwina czy Kaczora? Wiem, że głównymi odbiorcami tego przekazu są przedsiębiorcy nastawieni na zarabianie na ludzkiej tępocie i braku samodzielności (szkolenia/coaching i inne psycho-pierdololo) oraz niewypłacalna pryszczeria, ale kurde, gdzie ta kontestacja? 10 minut słuchania Michalkiewicza o wolnym od państwa rynku, ma większą wagę niż dwadzieścia 4-godzinnych audycji teamu-HiM u dupie Maryny i sztuce uwodzenia (rotfl mao!!!!). MIMO, że Michalkiewicz często oszołomi jak regularny moher. Co z tego, kiedy w ważnych sprawach ma u mnie więcej propsów niż ten nihilistyczny tandem.

ps: Ciekawostką jest, że M.L. nie wziął się jeszcze za owo zdjęcie, na którym Tusk suszy zęby z ledwo skrywanej radości 10.04. Nawet zwykle kamienna gęba agenta KGB Putina dowodzi, że nie zawsze udaje mu się ciężka sztuka zachowania mordy-maski. Powiem co o tym myślę: zdjęcie wydaje się autentykiem (gdyby było inaczej, wszystkie psy ujadałyby inaczej, choć już była pewna próba, ale o tym może kiedy indziej).

Tusk ograniczył się - bo pewnie jeszcze nie powiedziano mu co ma myśleć i mówić - do suchego twierdzenia, że nie będzie tego komentować. Czeka po prostu na dyspozycje, nie może niczego sam robić. Nie powie, że to fotomontaż, bo nie ma na to dowodów, o czym świadczą próby zamiatania pod dywan, miast gremialnej nagonki z Niesiołowskim w roli głównej.
BTW: Czasem warto posłuchać mainstreamu, potem KS, by się przekonać o różnicach jedynie iluzorycznych, choć z pozoru głębokich.

Teraz krótkie objaśnienie: oczywiście, nie popieram żadnego rządu i partii. Wycieram sobie jedynie gębę PiSem po to tylko, by dołożyć KS. Nie wiem, czy konstruktywnie, trudno jeśli nie.

Ostatnia edycja:

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Wydaje mi się, że KonteStacja nie miała chyba dobrego pomysłu, co tak naprawdę chcą osiągnąć. Otwarcie na różnych ludzi nie było dobrym pomysłem, bo zrobił się groch z kapustą zamiast sensownego programu, właśnie programu, który ktoś układa i realizuje. W międzyczasie był okres zachwytu JKM, a potem pewnie czas zażenowania. Pojawili się TW and company, którzy przekształcili KS w mechanizm promocyjny ich interesów, częściowo pod wolnorynkowym płaszczykiem.

Z anty-systemowego i pro-wolnościowego radia przekształciło się w jakąś chyba niestrawną papkę. Ale nie wiem, bo nie słucham, bo nie ma tam dla mnie nic ciekawego. Szkoda, bo początki były bardzo obiecujące, ale wyszło jak zawsze. Tego nie da się uratować.

tomislav

4 777
13 003
Jeszcze coś.
Wydaje mi się, że Lechowicz między wierszami sprytnie promuje post-komuchów z SLD. A to wspomni pozytywnie Millera, a czasem Kwaśniewskiego. Dla mnie obraz tego rodzaju "kontestacji" jest bardzo wyraźny.

Widzicie, dlatego często wklejam newsy od Jonesa, bo dla mnie on właśnie uprawia konkretną, rasową kontestację. I nie interesuje mnie, kto mu płaci: czy ludzie od złota, Żydzi czy nawet sam czort, a to dlatego, że przekaz jest konkretny: facet judzi i to mocno przeciwko kolektywizmowi, socjalizmowi, haplofobom, państwu i zniewoleniu - robi to skutecznie. Koniec, kropka. Może se nawet dla Russia Today pracować, wali mnie to.

Ostatnia edycja:

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Tam powinno się klepać i rozkminiać historię, temat po temacie żeby młodemu pokoleniu i lemingom zaprezentować skalę tego kurestwa które nas otacza.. A nie wałkować w kółko to samo i przekonywać już przekonanych.
Afery z Szeremietiewem, Rywingate, itp - dawne i dzisiejsze przekręty i wytykać palcem działania etatystów. Nigdzie się tam z czymś takim nie spotkałem. Nikt nie orze głupich pomysłów socjalistów/etatystów ani nie wskazuje palcem odbiorcy: "O, tu! Tu jest taka a taka ustawa, taka a taka afera, taka a taka uchwała! Wiecie co robić! Ten i ten głosował tak, ten i ten - tak pomimo - iż jego stanowisko, publiczne - było zupełnie inne. Ten oszukał, a tamten - ukradł."
Za to chętnie podejmują temat publicystyki historycznej czy innej np Korwina, kiedykolwiek się taka pojawi. Tak jakby to miało jakikolwiek wpływ na życie obywatela, w szczególnośći - jego wolność gospodarczą. Bieda z nędzą.

Za to generuje się sporo pierdololo (co ostatnio obserwuję też w działaniach Partii Libertariańskiej i ich newsach na profilu)..
Marihuana w samochodzie przygniotła Brazylijczyka i tekst: "czyżby pierwsza ofiara marihuany?"

Nikt się nie interesuje tym, co się dzieje na rodzimym podwórku. Niedawno wrzuciłem na te forum newsa o e-paleniu. Ok. 1 mln. osób w Polsce chmurzy i liczba ta rośnie każdego dnia. Całkiem spora garstka potencjalnego elektoratu do zagospodarowania.
Rząd od ponad roku ostro wali i kombinuje jakby tu podatki wcisnąć, akcyzę. W ostatnich miesiącach - walenie z armat się nasiliło

Można by wydać stanowisko w tej sprawie i w jakiś sposób (póki co - chociaż medialnie) zagospodarować temat jak i potencjalnych wyborców i śledzić oraz informować o przebiegach spraw związanych z ww. i krytykować wszelkie próby uregulowania tego rynku (kreując nacisk opiniotwórczy, choćby na Gowina czy środowiska Wiplerowskie).
Zero, null.
To co podałem powyżej to tylko jeden przykład. Takich niszy które można by z sukcesem zagospodarować jest o wiele więcej.

Czemu np. od 2008 roku mamy zamrożone progi zwolnione od podatku, za to rośnie cały czas kwota płacy minimalnej?
W Anglii próg zwolniony od podatku wynosi prawie 10 tys funtów rocznie, czyli grubo ponad 4000zł miesięcznie. Gdyby przenieść wszystkich polskich obywateli do Anglii okazało by się że 80% z nich nie płaciłoby żadnego podatku. Dlaczego o takich sprawach się nie mówi?

Ostatnia edycja:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Jeszcze coś.
Wydaje mi się, że Lechowicz między wierszami sprytnie promuje post-komuchów z SLD. A to wspomni pozytywnie Millera, a czasem Kwaśniewskiego. Dla mnie obraz tego rodzaju "kontestacji" jest bardzo wyraźny.

To dziś znak rozpoznawczy agentury wpływu. Promowanie "Bolka" i wspominanie o tym, że stare postsowieckie komuchy są absolutnie niezbędne, bo tylko one są w stanie rozmawiać z Moskwą. Tak jakby wcześniej otrzymały jakieś tajemne namaszczenie, które zapewnia im telepatyczną łączność z sowieckimi kacapami, stąd tylko one a nie nikt inny, są zdolne odprawić na okupowanym przez siebie narodzie tajemnicze rytuały, których odprawienie jest absolutnie konieczne. A co do konieczności odprawienia tych rytuałów, absolutnie nikt nie ma żadnych wątpliwości.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Był marsz 11/11 i było obrzucanie czymś tam ruskiej ambasady. Według mnie była to celowa prowokacja jednej z ubeckich watah. Ambasada Rosji była celowo niezabezpieczona, tak by prowokacja mogła dojść do skutku. Wygląda to tak, że wataha która przemawia między innymi ustami Fijora i niedawnego śpiocha Kolonki, ma swą kontr-watahę, która jest obecnie w defensywie i która ma inne cele polityczne.

tomislav

4 777
13 003
Wobec Lechowicza (w stosunku do tego, co wykwęczał w audycji L.Mózgu 14.11.13), powyższe przykłady o Dżanku, są mocno nieadekwatne - delikatnie rzecz ujmując. Delikatnie.

Swego czasu jęczał coś o wizycie na komendzie, bo dostał jakieś wezwanie. Może tam go zwerbowali? ;) Bo takiego chwalcy psiarni nie masz w KorpoStacji!

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
"Śpioch Kolonko"
Śpioch w języku razwiedczików oznacza agenta w stanie uśpienia. Wysyła się takich, by ci się zaaklimatyzowali w nowym środowisku, umocnili się w nim, by w odpowiednim momencie ich obudzić i by ci zaczęli wykonywać swe zadania. Czasem taki śpioch jest budzony po 20-latach.

Swego czasu jęczał coś o wizycie na komendzie, bo dostał jakieś wezwanie. Może tam go zwerbowali? ;) Bo takiego chwalcy psiarni nie masz w KorpoStacji!
Istotnym jest, do jakiego pokoju na komendzie było to wezwanie. Bo przy komendach mieszczą się różne służby, czy to ABWhera, czy to ci, czy to tamci...

W takim razie można mówić o nim tak:
"Lechowicz lubi pały" :p

R0B0T0

New Member
2
0
...między wierszami sprytnie promuje post-komuchów z SLD. A to wspomni pozytywnie Millera, a czasem Kwaśniewskiego...
To dziś znak rozpoznawczy agentury wpływu.

na pejsową grupę PL wrócił były forumowicz i takie rzeczy wypisuje:
gyRuvGA.jpg

Czy Tosia czasem w gniewie Bartłomieja B już nie zarzucił podejrzeniami o agenturę?

tomislav

4 777
13 003
News ten synchronizuje się modelowo z audycją, o której pisałem powyżej.
Lechowicz chce karać więzieniem za użycie bluzgów ad personam, a tymczasem Tusk...
http://telewizjarepublika.pl/tusk-t...niem-praw-obywatelskich,509.html#.UoVMQScqqSq
Odnosząc się do incydentów, mających miejsce podczas Marszu Niepodległości premier powiedział, że "permanentne nadużywanie wolności obywatelskich" powinno skłonić do zastanowienia się nad wprowadzeniem przepisów ograniczających swobody, a w zamian dających większe poczucie bezpieczeństwa.

ps: Coś się ludziom w łbach zmieszało po tych kilku prowokacjach z dnia 11.11.13
Dla płemieła jest to pewnie "wykonane zadanie", ale czym jest dla KS?

ps: Krzysio, domyślam się co do "śpiocha", spoko :) Dlatego uznałem, że w mordę trafione określenie.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Czy Tosia czasem w gniewie Bartłomieja B już nie zarzucił podejrzeniami o agenturę?

Ja raczej nie, choć on narobił obory i wkurzył wielu ludzi. Muszę przyznać, że tego, co dzieje się w PL robi się powoli niezła beka. Boję się, że marnie to wyjdzie.

R0B0T0

New Member
2
0
Beka się robi przez takich przygłupów jak BB.
Nie wiem kto zdecydował, by znowu go dopuścić do grupy.

Nie można mieć nie-libertarian w partii libertariańskiej.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
BB jest tylko w grupie sympatyków, w PL nie jest. Co do reszty - jest jeden kolo, który stara się robić niezłą zadymę, ale zdaje się, że się mocno wyizolował.

Do góry Bottom