Politolog przyszly
Well-Known Member
- 263
- 696
Miałem labradora bardzo energiczny pies musi się gdzieś wyszumieć więc mieszkanie odpada chyba że masz dużo czasu na spacery. Na pewno nie zrobi celowo krzywdy dzieciom, ale z racji rozmiarów może je np. staranować i przewrócić. Mój tak miał w przepływie radości potrafił się rozpędzić i wbiec we mnie lub żonę wynikało to napewno z jego głupoty bo o ile labradory służą jako psy przewodniki albo poszukiwacze to potrzeba poświęcić im dużo czasu na szkolenie, ja go nie miałemAktualnie zastanawiamy się nad wzięciem psa. Mamy w domu dwójkę dzieci. Chcielibyśmy aby pies nie był agresywny ( raczej z tych wiekszych tak aby dzieciaki nie były w stanie zrobić mu krzywdy). Rasy jakie na razie biezemy pod uwagę to
labrador retriever
golden retriever
Ma ktoś psa tej rasy? Co o tym sądzicie?
Ewentualnie jakieś inne uwagi?
Miałem też Sharpeia suczke i mogę powiedzieć że zakochałem się w tej rasie, szybko się uczy, przyjazny, bardzo rodzinny, leniwy, uwielbia spać. Teraz mam sharpeia psa i jest taki sam jedynie mam problem bo nie toleruje innych psów ale pracuje nad tym, siostra mojej żony ma dwójkę małych dzieci pies się z nimi bawi jest na tyle duży że nie ma obawy że zrobią mu krzywdę, chociaż jeśli zdecydujesz się na sharpeia to weź suke dużo łatwiejsza do ułożenia.