Zwierzęta

Politolog przyszly

Well-Known Member
263
696
Aktualnie zastanawiamy się nad wzięciem psa. Mamy w domu dwójkę dzieci. Chcielibyśmy aby pies nie był agresywny ( raczej z tych wiekszych tak aby dzieciaki nie były w stanie zrobić mu krzywdy). Rasy jakie na razie biezemy pod uwagę to
labrador retriever
golden retriever
Ma ktoś psa tej rasy? Co o tym sądzicie?
Ewentualnie jakieś inne uwagi?
Miałem labradora bardzo energiczny pies musi się gdzieś wyszumieć więc mieszkanie odpada chyba że masz dużo czasu na spacery. Na pewno nie zrobi celowo krzywdy dzieciom, ale z racji rozmiarów może je np. staranować i przewrócić. Mój tak miał w przepływie radości potrafił się rozpędzić i wbiec we mnie lub żonę :) wynikało to napewno z jego głupoty bo o ile labradory służą jako psy przewodniki albo poszukiwacze to potrzeba poświęcić im dużo czasu na szkolenie, ja go nie miałem :)
Miałem też Sharpeia suczke i mogę powiedzieć że zakochałem się w tej rasie, szybko się uczy, przyjazny, bardzo rodzinny, leniwy, uwielbia spać. Teraz mam sharpeia psa i jest taki sam jedynie mam problem bo nie toleruje innych psów ale pracuje nad tym, siostra mojej żony ma dwójkę małych dzieci pies się z nimi bawi jest na tyle duży że nie ma obawy że zrobią mu krzywdę, chociaż jeśli zdecydujesz się na sharpeia to weź suke dużo łatwiejsza do ułożenia.

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
f8626e980ef1b75d4e73cf70dd0bc5ff.jpg

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
(up)
Roześlij wegusiom. To może u nich wywołać katastrofę naczyniową i nagły zgon :)

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
Złota rybka nabawiła się choroby pęcherza pławnego i miała problemy z pływaniem.W sklepie akwarystycznym sprzedawca zbudował dla niej wózek inwalidzki, dzięki któremu może znowu pływać.

Krzeslo-inwalidzkie-dla-chorej-rybki-akwariowej-2.jpg

Krzeslo-inwalidzkie-dla-chorej-rybki-akwariowej-1.jpg

Ponowne potwierdzenie Korwina, że weterynaria jednak działa lepiej.

Ostatnia edycja:

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790

Czy zwierzęta mogą oglądać telewizję i rozpoznawać na ekranie obrazy podobnie jak ludzie?

Do góry Bottom