Till
Mud and Fire
- 1 070
- 2 288
17/20
Też mi tyle wyszło i też o tym czytałem, dodatkowo prawdziwy uśmiech pomaga rozpoznać moim zdaniem podrygiwanie korpusu (ależ to zabrzmiało...). Z drugiej strony fałszywy uśmiech jest łatwo zasymulować - sztuczka polega na tym, że pracujemy mięśniami wokół oczu, usta podnoszą się wtedy same.18/20, w sumie jestem zaskoczony jak dobrze mi poszło, choć robiłem na czuja. Czytałem kiedyś, że przy szczerym uśmiechu mruży się oczy i chyba to mi pomogło.
An anonymous California couple in Gold Country found $10 million worth of gold coins in rusty cans buried in the the hollow of an old tree. The find, nicknamed the Saddle Ridge Hoard, could be the largest treasure find in U.S. history.
The 1,427 coins found date from 1847 to 1894 and are said to be in mint condition, having been uncirculated. They’ve been professionally graded and authenticated with a face value of about $27,000 a piece, but rare coin experts believe that each could fetch nearly $1 million.
http://kopalniawiedzy.pl/Zomia-Azja,19717,1Zomia to nazwa nadana transgranicznemu obszarowi skupiającemu miliony ludzi żyjących poza kontrolą swoich państw, ich organów i prawa stanowionego.
wysoki wskaźnik analfabetyzmu, nieustalony język pisany tamtejszych dialektów, prymitywna organizacja społeczna a nawet niekompatybilność kulturowa i religijna z obszarami nizinnymi są czynnikami, które pozwoliły na uniknięcie podporządkowania ich sobie przez państwo.
Na Kaukazie ta strefa jest znacznie wyżej, na wysokości około 2000m-2200m. Tam też władza państwowa nie sięga, a kapłana czy misjonarza uważa się za wroga i zabija się go jak zwierze. Nawet Czeczeni-muzułmanie nie mieli co do tego wątpliwości i zabili tam kilku wahabitów, co mieli pacha się tam zapuścić.
Znasz jakieś opracowania na ten temat, możesz coś wrzucić?Na Kaukazie ta strefa jest znacznie wyżej, na wysokości około 2000m-2200m. Tam też władza państwowa nie sięga, a kapłana czy misjonarza uważa się za wroga i zabija się go jak zwierze. Nawet Czeczeni-muzułmanie nie mieli co do tego wątpliwości i zabili tam kilku wahabitów, co mieli pacha się tam zapuścić.