rawpra
Well-Known Member
- 2 741
- 5 410
Mises miazdzy rasizm
Ale wyciągnąłeś z tego wniosek, że normalnie ja pierdziu... Mnie generalnie chodziło o sposób działania tych pieprzonych sądów arbitrażowych (ISDS/ICS), które są stronnicze i działają na korzyść dużych korporacji.Likwidacja granic jest zła bo zamknęli jedną fabrykę?
Mam wrażenie, że wpadasz w pułapkę lewicowego myślenia: jak państwo przegra w sądzie z korporacją to źle, a jak państwo wykończy korporacje to dobrze.Mnie generalnie chodziło o sposób działania tych pieprzonych sądów arbitrażowych (ISDS/ICS), które są stronnicze i działają na korzyść dużych korporacji.
(https://www.lewrockwell.com/2016/10/nick-giambruno/migrant-catastrophe/)For example, the Chinese are wearing out their welcome in many parts of Africa.
We saw this ourselves when we went to Zimbabwe earlier this year. Their numbers have grown so much that there are numerous Chinese mini cities within Zim.
Many people in Zim aren’t too happy with the Chinese dumping cheap products and upsetting the local economy. When we asked our driver to take us through a rough neighborhood, all we saw was a seemingly endless market, as far as I can tell, completely filled with Chinese products.
Kuźwa... Tego nie napisałem i nie popieram ani jednego, ani drugiego. Żeby było jasne. Nie lubię państwa ani korporacji, które stosują takie zagrywki.Mam wrażenie, że wpadasz w pułapkę lewicowego myślenia: jak państwo przegra w sądzie z korporacją to źle, a jak państwo wykończy korporacje to dobrze.