P
Przemysław Pintal
Guest
Ad. 1) To wystarczy znieść próg wyborczy
JOWy poza jednym przypadkiem wyborów w UK, zawsze gwarantują samodzielność rządzenia. Co przekłada się na sprawność państwa.
Ad. 1) To wystarczy znieść próg wyborczy
JOWy poza jednym przypadkiem wyborów w UK, zawsze gwarantują samodzielność rządzenia. Co przekłada się na sprawność państwa.
Dyktatura też gwarantuje sprawne rządy, no i dyktator się nie musi z nikim dzielić władzą. A jak chcecie to łączyć z demokracją to proponuję monarchię absolutną elekcyjną. Od kiedy libom zależy na sprawności państwa?
Coraz większy zamordyzm, coraz większe podatki, coraz mniej wolności, zakazy i nakazy. Tak jest w każdym kraju z JOW-ami. Żeby to zmienić w krajach z systemem proporcjonalnym może wystarczyć nawet kilka-kilkanaście procent poparcia dla partii anty-systemowej i koalicja z rządzącymi. Tam gdzie są JOW-y 15% poparcia społecznego możesz sobie w dupę wsadzić, bo ci to nic nie da, trzeba wygrać wybory, mieć co najmniej 35%, co jest awykonalne w świecie gdzie rządzą media ignorujące partie pozaparlamentarne.JOWy poza jednym przypadkiem wyborów w UK, zawsze gwarantują samodzielność rządzenia. Co przekłada się na sprawność państwa.
Jaka sprawność państwa? Chyba w coraz większym kontrolowaniu i inwigilowaniu ludzi, w tworzeniu państwa policyjnego. Ja wolę jak najmniej sprawne państwo, takie które można łatwiej obalić lub zmienić na wolnościowe.
Gadasz głupoty. W UK, USA, WSZĘDZIE głosuje się na partie, nie na ludzi. Farage przegrał z jakimś nołnejmem, a ty twierdzisz, że wyborcy głosują na ludzi. Nie wiem, czy jesteś tak naiwny, czy chcesz wierzyć, że jest tak jak powinno być w teorii i idealnym świecie.JOWy to indywidualizacja wyborów, proporcjonalność to kolektywizacja.
Powiedz to kolesiowi, który siedzi w psychiatryku za próbę zamachu krzesłem na prezydenta... W ogóle nie wiem, co chciałeś pokazać poprzez tę wypowiedź? Swoją głupotę, ignorancję? To że nic nie znaczysz dla policji i służb, bo nie jesteś im w stanie w żaden sposób zagrozić, nie znaczy, że one nie istnieją i nie uciekają się do pomówień, kłamstw, oszczerstw, a nawet do mordowania.Gadałem jej o policyjnych wtykach, etc. O tym jakimi opowieściami się karmimy. Myślę, że po drugiej stronie ekranu patrzyła na mnie z politowaniem.
Gadasz głupoty. W UK, USA, WSZĘDZIE głosuje się na partie, nie na ludzi. Farage przegrał z jakimś nołnejmem, a ty twierdzisz, że wyborcy głosują na ludzi. Nie wiem, czy jesteś tak naiwny, czy chcesz wierzyć, że jest tak jak powinno być w teorii i idealnym świecie.
Powiedz to kolesiowi, który siedzi w psychiatryku za próbę zamachu krzesłem
Swoją głupotę, ignorancję?
Libertarianizm musi wejść do mainstreamu.
Jako pojęcie? Bo coś co ma nazwę, łatwo szufladkować, atakować czy dokonać wrogiego przejęcia - vide "liberalizm"
Co to kurwa ma w ogóle znaczyć? Co to za metody?
I to jest definicja "demokratycznych" rozwiązań? Podaj jakiś libów którzy działają poza granicami prawa. Chyba że chodzi ci o to że mamy zacząć płacić podatki? Przemyt = niedemokratyczny = zły? Przypał, oszołomstwo? Czyli co, popieranie Wilka w wyborach? Oszołomstwo jak na razie prezentujesz ty.
Każdy sposób jest dobry aby obalić państwo.
A do jakiej struktury Ty się włączyłeś lub masz zamiar włączyć?
1991 rok. UPR zdobywa 2,26% głosów. Wprowadza do Sejmu trzech posłów, m.in. Korwina. Jak na 3 posłów, to nieźle wtedy namieszali.
1993 wprowadzono próg wyborczy. W wyborach parlamentarnych w tamtym roku UPR zdobywa 3,2% i nie dostaje się już do Sejmu.
Rok 2014. KNP zdobywa w wyborach do Europarlamentu 7,15% i wprowadza 4 posłów, w tym Korwina.
Rok 2015 KORWiN w sondarzach przed wyborami do parlamentu ma nawet w porywach do 8%.
Temat JOW-ów nagle stał się modny.
1991 rok. UPR zdobywa 2,26% głosów. Wprowadza do Sejmu trzech posłów, m.in. Korwina. Jak na 3 posłów, to nieźle wtedy namieszali.
1993 wprowadzono próg wyborczy. W wyborach parlamentarnych w tamtym roku UPR zdobywa 3,2% i nie dostaje się już do Sejmu.
Rok 2014. KNP zdobywa w wyborach do Europarlamentu 7,15% i wprowadza 4 posłów, w tym Korwina.
Rok 2015 KORWiN w sondażach przed wyborami do parlamentu ma nawet w porywach do 8%.
Temat JOW-ów nagle stał się modny.