Zakaz uboju rytualnego w Polsce powinien obowiązywać od dawna.

OP
OP
M

Matrix

Guest
Gospodarstwa i rzeźnie zajmujące się ubojem rytualnym przynosiły spore zyski, zatrudniały tysiące ludzi i wspierały panujący reżim dużą ilością kasy w formie podatków (politycy sami sobie nasrali do gniazda - jakby spojrzeć na to głębiej to niby jednak plus ;)).

Żaden problem zmienić sposób zabijania, i Żydzi, akurat nie będą niczego dyktować, niby w imię wolności, a tak naprawdę w imię narodu wg nich wybranego, niech się choć raz dostosują do innych, a nie odwrotnie, zawsze od tysiąca lat, mam ich dość. W sejmie klamka zapadła, tam nie mają widocznie siły wpływów, z czego się ogromnie cieszę.

Polacco

Active Member
132
76
Ja ze zwierzętami mam zawsze problem ideologiczny. Z jednej strony uwielbiam mięso i tłuszcze zwierzęce, które stanowią 90% mojej diety. Z drugiej odjebywałbym za znęcanie się nad zwierzętami. Z trzeciej niby właściciel robi sobie ze swoim futrzakiem to na co ma ochotę, bo to jego własność. Z czwartej jednak nie potrafię zrównać ze sobą np. krowy lub psa z komputerem lub samochodem.

A pejsy niech spierdalają ze swoją chorą praktyką. Każdemu pieniaczowi o bój rytualny bym najchętniej kazał wziąć udział w teście na sprawdzenie różnicy w smaku mięsa pobranego z żywej i martwej krowy. Każdy, który by przegrał skosztowałby uboju rytualnego na własnym gardle :)

Jeżeli uznamy, że człowiek ma prawo traktować w dowolny sposób swoje zwierzęta ze względu na swoje przekonania religijne, to logicznym krokiem jest pozwolić, żeby mógł robić z nimi to na co ma ochotę także bez tych przekonań. Bo przecież nie popieramy państwa wyznaniowego, co nie?

Brzmi strasznie. Ale myślę, że to jest wolnościowe podejście. I wbrew pozorom może to w skali ogólnej poprawić los zwierząt. Jeżeli oczywiście doda się wolności w innych obszarach. Tzn żeby obrońcy zwierząt mogli otwarcie głosić, że judaizm i islam to zacofane i barbarzyńskie religie, żeby mogli nawoływać do ekonomicznego bojkotu muzułmanów i żydów (już widzę ten płacz, że to wstęp do Holocaustu), żeby mogli publikować zdjęcia rzeźników, tak, żeby ci przez ostracyzm nie byli w stanie kupić w sklepie bułki bez pośrednika itd. Założę się, że po wzroście kosztów i odpływie wiernych rabini nagle uznają, że ubój rytualny wcale nie jest taki wiążący i da się to obejść :) W końcu izraelskie banki znalazły sposób żeby obejść zakaz pożyczania pieniędzy na procent innym Żydom tzn są tam koszerne lokaty :)

Alternatywą jest to, że państwo zajmie się ochroną zwierząt. Czyli tony przepisów,, urzędników, no i korupcja..

D

Deleted member 4151

Guest
Żaden problem zmienić sposób zabijania, i Żydzi, akurat nie będą niczego dyktować, niby w imię wolności, a tak naprawdę w imię narodu wg nich wybranego, niech się choć raz dostosują do innych, a nie odwrotnie, zawsze od tysiąca lat, mam ich dość.
Powiedz zatem w jaki sposób ubój rytualny wielce wpływa na twoje życie i wolność :)

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
...i Żydzi, akurat nie będą niczego dyktować, niby w imię wolności,...
Jeśli nie chcesz by ktoś coś dyktował Tobie, to wpierw nie dyktuj niczego innym.
Lepiej się poczujesz jak narzucisz siłą komuś swe przekonania?
Czy Twoje życie jest aż tak puste, że ta pustka powoduje potrzebę wkładania swego dzioba w cudze gniazdo? Nie masz innych problemów?
Ich krowy - ich prawo, Twoje krowy - Twoje prawo.

Rotor

Member
41
17
Mnie w całej tej aferze cieszy tylko jeden aspekt: fani poprawności politycznej znowu muszą nieźle pokombinować swoimi niewielkimi móżdżkami, jakby tu dostosować swoją bzdurną ideologię do rzeczywistości. No bo albo opowiedzą się za zakazem i chcąc nie chcąc staną się antysemitami, albo pozwolą krzywdzonemu od pokoleń Narodowi Wybranemu na kontynuowanie swoich praktyk, łamiąc w ten sposób święte prawa zwierząt.

OP
OP
M

Matrix

Guest
Jeśli nie chcesz by ktoś coś dyktował Tobie, to wpierw nie dyktuj niczego innym.
Lepiej się poczujesz jak narzucisz siłą komuś swe przekonania?
Czy Twoje życie jest aż tak puste, że ta pustka powoduje potrzebę wkładania swego dzioba w cudze gniazdo? Nie masz innych problemów?
Ich krowy - ich prawo, Twoje krowy - Twoje prawo.
Tu nie chodzi o krowy, ale o sposób zabijania, rabini uczą zabijać rytualnie i za to biorą ogromne pieniądze, wystawiają certyfikaty, coś w rodzaju kursu uboju rytualnego ( specjalna metoda, której wypada się nauczyć, aby umieć pozyskiwać koszerne mięso ), potem tylko taki po kursie może to robić, a wy Polaczki dajecie się nabierać, że inaczej nie mogą, bo inna religia.
Przecież jak nie wiadomo o co chodzi to o pieniądze. dobrze Miller powiedział, jak chcą koszernego, niech sobie sprowadzą z Izraela.

Voy

Active Member
386
242
Przecież jak nie wiadomo o co chodzi to o pieniądze. dobrze Miller powiedział, jak chcą koszernego, niech sobie sprowadzą z Izraela.

i w tajemniczych okolicznościach staliśmy się jedynym państwem w unii (poza skandynawią), które zakazuje uboju rytualnego. W ten sposób jeszcze skuteczniej można zarżnąć polski eksport - w końcu (podobno) robiono na tym mięsie koszernym i halal kupę kasy - teraz na szczęście polski rolnik nie będzie musiał się przejmować co robić z nadmiarem zysków :)

ziemkiewicz napisał:
Gdybyśmy nie tracili na tym mnóstwa pieniędzy, rzecz byłaby prześmieszna. Część posłów PO chciała pokazać, że jest jeszcze bardziej niż dotąd hop do przodu, że jest taka, kurde, europejska i postępowa, wcale nie mniej niż sejmowe lewice, a nawet bardziej − licząc oczywiście z tego tytułu na uznanie Europy i całego postępowego świata, mierzone pochwałami w zachodnich gazetach i poklepywaniem po plecach. Tę swoją postępowość, poprawność i europejskość postanowili wspomniani posłowie zademonstrować przy okazji sprawy uboju rytualnego. Rzecz wydawała się pewniakiem. Niby tam zagłosujemy przeciwko własnemu rządowi, ale przecież tak naprawdę przeciwko koalicjantowi, kolejny raz dając wieśniakom po nosie, bo to ich ludzie przecież trzepią na eksporcie koszer-mięsa kasę, a nie nasi. Donald się za to nie pogniewa, nawet gdybyśmy przewalili „przedłożenie rządowe”, już ma przygotowany greps o sercu i rozumie. A my się nie damy w postępie i w dostępie do szafarzy poparcia lewicowych salonów wyprzedzić palikociarni i komuchom.

A tu się wszystko skichało. Zamiast usłyszeć pochwały, usłyszeli sejmowi obrońcy zwierząt straszliwy „opeer”, że są antysemitami, gnębią mniejszość pozostającą pod szczególną pieczą międzynarodowej opinii publicznej no i w ogóle wpisują się w powszechny na Zachodzie obraz Polaków jako ciemnych ksenofobów i rasistów. Premier musi się teraz tłumaczyć, MSZ musi się tłumaczyć, minister Boni robić z siebie idiotę zapewnieniami, że niezwłocznie zamówi ekspertyzy prawne, jakie właściwie skutki rodzi decyzja Sejmu (teraz dopiero!?), na dodatek pozbawieni dochodów rolnicy zapowiedzieli pozwy, a do społeczeństwa wydostał się przekaz, że cały ten zakaz, wynikający z fanaberii „obrońców zwierząt” kosztuje nas grubą kasę, i to akurat w momencie, gdy premier z ministrem finansów przyznają, że wbrew ich uporczywym do niedawna zapewnieniom kasa państwa jest pusta i trzeba będzie ciąć.

OP
OP
M

Matrix

Guest
Zarabiać na zabijaniu ( specjalna metoda zabijania niby rytuał religijny halal i koszer) w XXI wieku- tylko Żydzi to potrafią. Teraz wiadomo dlaczego są bogaci.

inho

Well-Known Member
1 635
4 518
i w tajemniczych okolicznościach staliśmy się jedynym państwem w unii (poza skandynawią), które zakazuje uboju rytualnego. W ten sposób jeszcze skuteczniej można zarżnąć polski eksport - w końcu (podobno) robiono na tym mięsie koszernym i halal kupę kasy - teraz na szczęście polski rolnik nie będzie musiał się przejmować co robić z nadmiarem zysków :)
Masz jakiś kompleks z powodu tych państw? ;) Dla mnie są one źródłem debilizmu i generalnie degeneracji intelektualnej i moralnej więc nie uważam, że są dobrym wzorcem. Jest mnóstwo głupich regulacji i przepisów, które utrudniają przedsiębiorczość łącznie z eksportem. Ta jedna zakazująca absurdalnego, niepotrzebnego zadawania cierpienia mi nie przeszkadza. Istnieje naturalny łańcuch pokarmowy, ludzie są mięsożercami - zabijamy żeby przeżyć jak wszystkie inne drapieżniki. Natomiast uważam, że jesteśmy na wystarczającym poziomie rozwoju żeby robić to nie pastwiąc się nad zwierzętami. Jeżeli koszernym nie pasuje nasza kultura, mogą siedzieć u siebie albo mają dużo innych państw do wyboru. :)

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Tu nie chodzi o krowy, ale o sposób zabijania, rabini uczą zabijać rytualnie i za to biorą ogromne pieniądze,
Żyd zarabia pieniądze na żydach. I co w tym złego?
Ty nie musisz do tego dopłacać. Ja też nie muszę do tego dopłacać. Więc gdzie problem? Kto został pokrzywdzony? Klienci płacą za ten cyrk dobrowolnie.
Czy Twoje życie jest aż tak puste, że musisz wkładać dziób między cudzą zakąskę, a cudzą zagryzkę?
A gdyby na świecie nie było ani żydów ani muzułmanów, to czego byś się innych czepiała?

inho

Well-Known Member
1 635
4 518
kogo to obchodzi jak kto zabija swoją krowe???
Nie obchodzi mnie co kto robi ze swoją właśnością, oprócz kwestii ludzi i zwierząt. Żywe zwierzę to nie jest zwykły przedmiot. Na tej samej zasadzie nie zgodzę się żeby można było gwałcić czy torturować własne dzieci.
lewaków takich jak matrix czy inho
lol. Jedna kwestia na tysiąc w której się będziemy różnić stawia mnie po lewej stronie? Toż to ostatnie miejsce, w którym spodziewałem się jedynie słusznej ideolo.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
oj tam, tak samo krowa cierpi w klatce podczas transportu, tu co na filmiku to już pikuś...
zresztą skąd wiesz co czuje zwierzak, może z tym bolcem też cierpi...
dla krowy to raczej jest całkiem bez znaczenia...

gelerth

Atlas Zbuntowany
107
279
O jakąś fundamentalną empatię wobec żywego stworzenia, które posiada złożony układ nerwowy.

Odpal sobie Animal Planet i popatrz jak biedne zebry, antylopki czy inne zwierzęta w humanitarny sposób giną ;)

A inna sprawa, że ten cały ubój rytualny i jedzenie takiego a nie innego mięsa też zahacza o skrajna głupotę ...

A

Antoni Wiech

Guest
Matrix, kolejny świetny post, dlatego nie będę argumentował, bo nie mam po co, tylko wklejam dla Ciebie. Jesteś skarbem naszego forum!

inho

Well-Known Member
1 635
4 518
Odpal sobie Animal Planet i popatrz jak biedne zebry, antylopki czy inne zwierzęta w humanitarny sposób giną ;)
Dlatego napisałem wcześniej:
"Natomiast uważam, że jesteśmy na wystarczającym poziomie rozwoju żeby robić to nie pastwiąc się nad zwierzętami."
Uważam, że mamy wystarczającą wiedzę i możliwość zabijania tych zwierząt nie zadając im niepotrzebnego cierpienia.

A inna sprawa, że ten cały ubój rytualny i jedzenie takiego a nie innego mięsa też zahacza o skrajna głupotę...
Według mnie tak jest, ale dla nich nie. Generalnie głupota nie jest dla mnie wyznacznikiem, bo imho ludzie robią dużo rzeczy z mojego punktu widzenia głupich, ale co mnie to obchodzi? ;)

C

Cngelx

Guest
inho, Matrix i inni "antysemici": Wiecie jak się pozyskuje krew na czarninę? :p

Do góry Bottom