D
Deleted member 427
Guest
E tam, nie mam czasu, jestem pochłonięty lekturą "Mein Kampf" i popieram Adolfa w walce z międzynarodowym kapitałem, giełdą na Wall Street i rekinami finansjery
totenkopfschmerzen napisał:Niestety Niemcy ten jego bełkot kupili.
Czytałem kilka publikacji, w których próbowano usystematyzować doktrynę nazistowską i nikomu się to nie udało.
Niestety Niemcy ten jego bełkot kupili.
Przecież jego tożsamość została ujawniona w postscriptum do oryginalnej wersji wywiadu.totenkopfschmerzen napisał:C os nikt nie pisze, że ukazała się piąta część wywiadu z lolbertarianinem. Jak na moje typ jest zwykłym neoliberałem z monarchistycznym zacięciem i konserwatywnymi przebłyskami. Mówiąc krótko przyprawia piździe wąsy.
Słupek napisał:Przecież jego tożsamość została ujawniona w postscriptum do oryginalnej wersji wywiadu.totenkopfschmerzen napisał:C os nikt nie pisze, że ukazała się piąta część wywiadu z lolbertarianinem. Jak na moje typ jest zwykłym neoliberałem z monarchistycznym zacięciem i konserwatywnymi przebłyskami. Mówiąc krótko przyprawia piździe wąsy.
Mój fundusz hedgingowy odkrył nieuprawianą ziemię w afrykańskim państwie ***. Ziemia do nikogo nie należy, więc staraliśmy się ją odkupić od rządu. To skandaliczne, ale pewni oficjele z rządu *** uparli się na...
A: Łapówki?
PK: ...pewne rozwiązania, zanim zgodzili się sprzedać nam ziemię za sprawiedliwą cenę.
A: Czy ta ziemia była niezamieszkała?
PK: Nikt nie był jej właścicielem, gdy ją kupiliśmy.
A: Ale czy ktoś na niej mieszkał?
PK: Jakieś lokalne plemiona, które uważały, iż posiadają jakieś mętne tradycyjne "prawo" do ziemi. Konkretne działanie było niezbędne, by powstrzymać ich od panoszenia się na naszej ziemi.
A: Używając ciężarówek z ludźmi z bronią maszynową... Czy kiedykolwiek zdał sobie Pan sprawę z tego, że sukces Pańskiej inwestycji okupiony był kosztem realnej krzywdy wyrządzonej realnym ludziom?
PK: Zdałem sobie sprawę - z tego, iż banda ludzi agresywnie panoszyła się na mojej ziemi. Moje prawa były złamane i zostałem zmuszony do poniesienia znacznych kosztów w celu ochrony mojego mienia przed agresją.
Północny napisał:Haha, PK jako pan z miasta "kupujący" ziemię od rządu należącą do jakichś plemion od pokoleń. Libertarianin uznający, że rząd ma większe prawa do terytorium niż jego mieszkańcy.
Antoni napisał:Gdzie jest oryginał tego?
Północny napisał:Haha, PK jako pan z miasta "kupujący" ziemię od rządu należącą do jakichś plemion od pokoleń. Libertarianin uznający, że rząd ma większe prawa do terytorium niż jego mieszkańcy.
Antoni Wiech napisał:Wypowiedzi tego kolesia mi zalatują propertarianizmem na kilometr.
Antoni Wiech napisał:Zwłaszcza, że wcześniej napisał:
"Niestety, demokracji udało się... ostatecznie zniszczyć naturalne elity.
Antoni Wiech napisał:Fortuny wielkich rodów przepadły, a cechująca je tradycja kultury i ekonomicznej niezależności, intelektualna dalekowzroczność, oraz moralne i duchowe przywódctwo - zostały zapomniane."
Antoni Wiech napisał:Ten sentyment za arystokracją, elitami itd, to typowe dla tego punktu widzenia, chociaż przybiera różne formy (jak np. demokracja szlachecka w Polsce co była niemal libertarianizmem,
Antoni Wiech napisał:chuj, że 90% ludności było niewolnikami).
Antoni Wiech napisał:Dodatkowo podział na MY (elita), która musi czasem pobrudzić ręcę (w tym przypadku handlować z rządem) oraz ONI (przeciwna mafia=rząd) oraz reszta ludzi, która de facto równa się ludzkiemu ścierwu.
kr2y510 napisał:Antoni Wiech napisał:chuj, że 90% ludności było niewolnikami).
Nie z winy szlachty. Tę ideę narzucił Kościół całej Europie!
stormtrooper napisał:Feudalizm nie był tworem Kościoła,