- Admin
- 6 985
- 15 158
Dostaniesz cala fabryke sznurowek, albo 0,01% Orlenu.
Wolę 100% Orlenu. Na jakiej podstawie dokonasz wyceny wartości zakładów, skoro nie będzie sprzedaży?
Dostaniesz cala fabryke sznurowek, albo 0,01% Orlenu.
Na jakiej podstawie dokonasz wyceny wartości zakładów, skoro nie będzie sprzedaży?
A ja płacę wyłącznie akcyzę i VAT...
Nikt nie mowil, ze przejscie z totalitaryzmu do wolnosci bedzie latwe...
Szczególnie jak się będzie wychodzić w taki pokrętny sposób. Dziurawy ten plan, że hej.
To może lepiej sprzedać, a kasę podzielić? Wtedy dzielimy sumę uzyskanej rynkowo kasy i każdy dostaje część całego majątku państwowego, a nie jedynie najbliższych mu państwowych nieruchomości/przedsiębiorstw. Bo tak w ogóle, po co każdemu podatnikowi udziały w firmach przydzielonych mu przez komisję, a policzonych przez inną komisję (księgowych)? A kto sprawdzi, czy księgowi nie zaniżyli/zawyżyli wartości księgowej?
Serio, wolę losowanie. Zawsze mam szansę na 100% Orlenu, a w tym systemie to na niepotrzebne mi udziały w pobliskiej fabryce transformatorów. Wolałbym zdecydowanie kasę.
Oddać ziemię upaństwowioną przez Niemcy poprzednim właścicielom. Albo zrobić tak, by mieli prawo pierwokupu swej ojcowizny. Co potem z tym zrobią, to ich sprawa. Tylko że problem dotyczy wyłącznie Brzezinki, bo w Oświęcimiu na większości terenu obozu, wcześniej były składy tytoniu i jakieś drobne biznesy.A jak byście widzieli prywatyzację obozu Auschwitz?
a te nie miały właściciela?Tylko że problem dotyczy wyłącznie Brzezinki, bo w Oświęcimiu na większości terenu obozu, wcześniej były składy tytoniu i jakieś drobne biznesy