mateuszjkl
New Member
- 12
- 6
Obecna sytuacja na Ukrainie , bardzo możliwe , może odbić się także na nas. Koncepcja wojny jest całkiem realna i nie można jej bezmyślnie odrzucić. Libertarianie skorzystają na tym czy jednak stracą ? Wygrają narodowościowe i propaństwowa koncepcje ( już się wyłaniają m.in INICJATYWY przywrócenia obowiązkowej służby wojskowej ) , czy libertariańskie poglądy według których to rządzący doprowadzają do wojen i trzeba zmniejszać ich władzę ? Czy też, nic się nie zmieni ?
Myślę , że przeprowadzenie inicjatywy libertarian w tym kontekście mogłaby odnieść pożądany sukces . Głoszenie wolności zawsze dobre , a w czasie wojny wręcz pożądane. Dobry kontent i można się wybić.
+ takie dodatkowe pytanie. W czasie wojny walczycie czy stronicie od pomagania etatystom ? Osobiście myślę że jednak to pierwsze , bo na pewno but rusa wcale ładniej nie pachnie.
Myślę , że przeprowadzenie inicjatywy libertarian w tym kontekście mogłaby odnieść pożądany sukces . Głoszenie wolności zawsze dobre , a w czasie wojny wręcz pożądane. Dobry kontent i można się wybić.
+ takie dodatkowe pytanie. W czasie wojny walczycie czy stronicie od pomagania etatystom ? Osobiście myślę że jednak to pierwsze , bo na pewno but rusa wcale ładniej nie pachnie.