- Moderator
- 3 585
- 6 855
Czy ktoś mógłby uporządkować zarzuty wobec WOŚP? Bo jakoś nie za bardzo je kumam. Czy istnieje jakikolwiek konkretny, poważny zarzut?
Spotkałem się z jednym: NFZ uwzględnia WOŚP przy planowaniu budżetu, więc np. nie kupią czegoś, bo Owsiak da. To trochę jak Rostowski liczący że domknie budżet mandatami.
Nie wystarczy, że ciągnie kasę podatników? To jest w teorii prywatna akcja charytatywna, ale przecież ona w 100% polega na olbrzymi wsparciu organizacyjnym państwowych organizacji, z telewizją państwową na czele.
Eeee tam. Prawdą jest, że takiej liczby przyjebów w jednym miejscu nigdzie indziej jak na woodstoku nie znajdziesz, ale równie dobrze znajdziesz wielu spoko ludzi. No ale rozumiem, że nie każdy jest w stanie ignorować/filtrować zjebów, więc woodstok nie dla każdego. No i polityczne ścierwo które jest zapraszane, dla spokoju ducha również musi być ignorowane.Kuce, rastafarianie i kinderpunki w jednym miejscu - tylko uciekać.
Organizacja to już mnie nie obchodzi. Od organizacji to jest owsik. Liczy się to, że ja mam za darmochę (ależ egoistycznie to zabrzmiało)Za darmochę jest wejście. Organizacja kosztuje i to nie mało
Bo ja wiem? A czy to nie jest trochę jak argument, że dobry libertarianin nie korzysta z komunikacji miejskiej? Jak dokładnie wygląda to wsparcie? Jaka jest skala? Reklamy w publicznej TV, wynajęcie placu pod koncert, ochrona policyjna koncertu finałowego? Pytam, bo nie wiem.
A jak jest finansowany Woodstock? Czy jakaś kasa z WOŚPu tam idzie?
W wykonaniu akcja przypomina nachalne żebractwo. Nie można nawet spokojnie wyjść na zakupy, bo podstawiają ci puszki pod nos. W związku z powyższym mówię: "dziękuję, już dałem" Mam też za złe głównemu pajacowi, że po wyrobieniu sobie takim WOŚP-em dobrego wizerunku będzie propagował cenzurę w Internecie, czy wpierdalał się w wychowanie dzieci (informacje zasłyszane swego czasu w radio, więc nie podam linków).Problem w tym, że nikt tego dokładnie nie wie, bo tego się nie uwzględnia w sprawozdaniach finansowych. Te wszystkie finały, imprezy, koncerty, sztuczne ognie, przeloty samolotów oraz cała szopka w TVP nie są finansowane przez WOŚP. To są działania głównie samorządów, zapewne sponsorów oraz państwowej TV.
Kluczowe słowo to "młodziutkie" jak się ma koszulkę z napisem "odjebię wraz z potomstwem"Hitch, musisz wyglądać strasznie, skoro młodziutkie wolontariuszki boją się do Ciebie podejść.
Mnie też nie atakują, gdy siedzę w piwnicy.Nachalne? Mnie jeszcze ani razu nie "zaatakowali".
Hitch, musisz wyglądać strasznie, skoro młodziutkie wolontariuszki boją się do Ciebie podejść.
Zwróćcie uwagę podpis pod tym demotem. Działania takich tworów jak WOŚP mają utwierdzić ludzi w przekonaniu, że dobrowolna pomoc nie istnieje. Że pod przykrywką bezinteresownej pomocy stoi bezinteresowna praca działaczy, którzy wypłacają sobie dobrowolnie pensje w kwotach jakich mało kto widzi. Przecież monopol na pomoc mają etatyści, nie?