Wielka manifestacja Polacy Przeciw Imigrantom 12 września- WARSZAWA Plac Defilad, godz. 16:00 !

Crov

Well-Known Member
558
1 558
Wygląda na to, że Wyborcza dość daleko już odfrunęła od nastrojów ulicy:

z18800092AA.jpg

mają chyba problem, żeby fotografować minimalizując liczbę "nazistów"

z18799960AA.jpg

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 703
7 121
@libertarianin.tomCzy nie uważasz, że nie można realizować czyjejś wolności, kosztem wolności kogoś innego?

Pelna zgoda. Ale jesli ktos np. z Turkmenistanu kupi dom twojego sasiada i bedzie sobie tam normalnie mieszkal i pracowal to jakim cudem on zyje na twoj koszt?
I ponawiam pytanie: czy jesli ktos nie placi podatkow, a mimo to chodzi panstwowym chodnikiem to on wedlug ciebie lamie NAP i nalezy na niego wyslac policje czy nie? A jesli nie to czym sie rozni imigrant, ktory na ten chodnik nie placil i Polak uchylajacy sie od placenia podatkow? Co wiecej, imigrant czesto placi podatki "lepiej" niz Polak bo boi sie konsekwencji jako ze zyje w obcym kraju.

Poprzez organizm państwowy wolna emigracja bardzo często tak czyni, bo czy nie jest tak, że to ja zapłacę za zasiłki, mieszkania socjalne i inne pomoce dla tych ludzi?

Jak Polak wezmie zasilki to tak samo zaplacisz. Dlatego czas zlikwidowac zasilki a nie ruszac z maczeta na miasto w celu wylapania zasilkowiczow.

Czy to nie moja wolność zostanie zgwałcona najpierw? Powiem, więcej.... Czy będę mógł odizolować się od tych ludzi, nie sprzedawać im produktów itp, itd? Oczywiście nie bo będzie czuwał nad tym wielki brat... imigracja w państwie jest problematyczna właśnie dlatego, że państwo jest organizacją przymusową.

Jak juz pisalem: jak teraz zalegalizujesz narkotyki to bedziesz musial placic na leczenie tych ktorzy sobie narkotykami szkodza. Czyli liby powinny wspomagac panstwo w walce z narkotykami czy walczyc o ich legalizacje i likwidacje panstowych szpitali/ubezpieczen?

Dlatego puki siedzimy przykuci do jednej łodzi to żaden z pasażerów nie ma moralnego prawa zaprosić tu rodziny, przemalować łódź na czerwono, albo robić dziur w pokładzie. W AKAP-ie taki problem zupełnie nie istnieje.

Panstwa od setek lat niestety istnieja i pewno jeszcze troche po istnieja. Znaczy sie mamy otoczyc wszystko zasiekami i zyc jak w Korei Polnocnej?
Aha, trzeba jeszcze pewnie wprowadzic panstwowa kontrole nad liczba i jakoscia urodzen, zeby ci "lodz" nie zatonela...

Bardzo dobrym przykładem takiego realizowania swojej wolności, jest samobójcze wysadzenie się w tłumie... no chyba jesteś za wolnym decydowaniem o swoim życiu?

Nie widze zwiazku. Sam jestem imigrantem i nikomu nie szkodze ani zadnych zasilkow nie biore.

P.S. Hoppe jest za centralnie planowana, ograniczona imigracja nawet po likwidacji zasilkow i praw anty-dyskryminacyjnych.

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 387
Pelna zgoda. Ale jesli ktos np. z Turkmenistanu kupi dom twojego sasiada i bedzie sobie tam normalnie mieszkal i pracowal to jakim cudem on zyje na twoj koszt?
I ponawiam pytanie: czy jesli ktos nie placi podatkow, a mimo to chodzi panstwowym chodnikiem to on wedlug ciebie lamie NAP i nalezy na niego wyslac policje czy nie? A jesli nie to czym sie rozni imigrant, ktory na ten chodnik nie placil i Polak uchylajacy sie od placenia podatkow? Co wiecej, imigrant czesto placi podatki "lepiej" niz Polak bo boi sie konsekwencji jako ze zyje w obcym kraju.

Jak Polak wezmie zasilki to tak samo zaplacisz. Dlatego czas zlikwidowac zasilki a nie ruszac z maczeta na miasto w celu wylapania zasilkowiczow.

Jak juz pisalem: jak teraz zalegalizujesz narkotyki to bedziesz musial placic na leczenie tych ktorzy sobie narkotykami szkodza. Czyli liby powinny wspomagac panstwo w walce z narkotykami czy walczyc o ich legalizacje i likwidacje panstowych szpitali/ubezpieczen?
Zaraz zaraz. Mieszasz dwie, rzeczy. Sytuacje o których mówisz dotyczą galerników, którzy już są przypięci ze mną do łodzi. To jest zupełnie insza inszość! Mówimy o sytuacji gdy z jakichś powodów inni galernicy chcą koło mnie przypiąć, przyprowadzić (nie istotne) jakiegoś innego osobnika, którego obecność z racji mojego przymusu galerowego gwałci moją wolność... i nie ma znaczenia czy mówimy o gwałcie poprzez podatki, czy poprzez zakaz dyskryminacji ze względu na gatunek muzyczny.

Panstwa od setek lat niestety istnieja i pewno jeszcze troche po istnieja. Znaczy sie mamy otoczyc wszystko zasiekami i zyc jak w Korei Polnocnej?
Aha, trzeba jeszcze pewnie wprowadzic panstwowa kontrole nad liczba i jakoscia urodzen, zeby ci "lodz" nie zatonela...
Merytoryka, a nie emocje. Powiedziałem coś takiego? Zasugerowałem? To co właśnie robisz to demagogia.

Nie widze zwiazku. Sam jestem imigrantem i nikomu nie szkodze ani zadnych zasilkow nie biore.
Związek jest prosty. Nie można realizować wolności gwałcąc wolność innych.

P.S. Hoppe jest za centralnie planowana, ograniczona imigracja nawet po likwidacji zasilkow i praw anty-dyskryminacyjnych.
Dlatego napisałem, że piszę za siebie.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 703
7 121
Zaraz zaraz. Mieszasz dwie, rzeczy. Sytuacje o których mówisz dotyczą galerników, którzy już są przypięci ze mną do łodzi. To jest zupełnie insza inszość! Mówimy o sytuacji gdy z jakichś powodów inni galernicy chcą koło mnie przypiąć, przyprowadzić (nie istotne) jakiegoś innego osobnika, którego obecność z racji mojego przymusu galerowego gwałci moją wolność... i nie ma znaczenia czy mówimy o gwałcie poprzez podatki, czy poprzez zakaz dyskryminacji ze względu na gatunek muzyczny.

Dlatego nalezy atakowac nadzorce galernikow, a nie innych galernikow.

Merytoryka, a nie emocje. Powiedziałem coś takiego? Zasugerowałem? To co właśnie robisz to demagogia.

Wyciagnalem logiczny wniosek. Twoja interpretacja panstwa i wlasnosci wlasnie do tego prowadzi. Np. otoczenie Warszawy drutem kolaczastym i wprowadzenie zakazu przyjazdu obcych, wedlug twojej teorii zwiekszyloby wolnosc Warszawiakow.

Związek jest prosty. Nie można realizować wolności gwałcąc wolność innych.

Ale jak ja gwalce wolnosc innych? Zasilkow nie biore, jakby mi Chinczyk powiedzial, ze mam wypierdalac z jego baru bo nie lubi bialasow to bym wyszedl, nikomu swojej religij tez nie narzucam... No wiec nie wiem dlaczego moja obecnosc niby narusza czyjas wolnosc?!

Lancaster

Kapłan Pustki
1 168
1 115

Sytuacja nie jest analogiczna, chyba że zostałeś właścicielem 3 RP.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Nie byłem na żadnej manifie, obejrzałem w necie i wygląda to dobrze. PO będzie miało przesrane w wyborach. PiS też oberwie. Ulica jest przeciw arabskiej dziczy.

Widziałem też demonstracje zwolenników przyjmowania tego dzikiego bydła. Scenariusz wszędzie taki sam. Profesjonalne nagłośnienie, bębniarze, zawodowi pederaści, kilku dyżurnych dredziarzy i grupki kolorowych idiotów. Demonstracje były statyczne, w skupiskach większej ilości ludności, stąd w tłumie było pełno przypadkowych i ciekawskich, tak by się wydawało, że zwolenników jest więcej.

Ostatnia edycja:

tomky

Well-Known Member
790
2 039
Apropos zawodowych pederastów (albo okolic):

Michalczewski jest zwolennikiem przyjęcia jak największej liczby migrantów. – Mogą być zastrzykiem świeżej krwi, wniosą trochę energii. Ludzie, przecież świat się zmienia. Polska nie musi być jednorodna i katolicka. Przecież na pewno wśród migrantów są ludzie wykształceni. Jedni otworzą kebaby, a inni praktykę lekarską, trzeba tylko dać im szansę – przekonuje znany bokser.

Jakbym Karolaka słyszał.

http://natemat.pl/154373,michalczew...la-polski-skorzystajmy-na-tym-zamiast-sie-bac

Denis

Well-Known Member
3 825
8 524
Wiadomo, że nie jestem przeciwko imigrantom. Wiadomo, że nie zgadzam się z wieloma protestującymi i uważam ich poglądy za debilne i prostackie. Wiadomo, że jestem TYLKO przeciwny kontrolowaniu imigracji i pozwoleniu na bezkarność napływowej ludności wobec łamania podstawowych zasad ludzkiej koegzystencji. Ale wszechobecna propaganda i niejako przymuszanie ludzi do tolerancyjności + filtrowanie pewnych wpisów... to wszystko przymusza do zawarcia sojuszu z wrogami. Bo nawet z perspektywy "obecnej polityki" można odnaleźć jakieś plusy, w końcu te muzułmanie będą też walczyć z mundurowymi. Z drugiej strony, i tak pewnie najwięcej oberwą cywile i kilkunastu sprzedawców straci swe sklepiki, może nawet bliskich. Więc wypada odpowiedzieć na pytanie, czy lepiej wpuszczać wkurwionych ludzi, którzy nie chcą tu być i w zemście dokonają kilku rozrób? Czy może ich nie wpuszczać, a wręcz zamknąć granice? Mamy dwie opcje:
a) klepanie biedy + dodatkowe uszczuplenie naszego portfela, ale spokojne ulice
b) klepanie biedy, ale rozróby na ulicach i ich przykre konsekwencje

Z dwojga dosyć chujowego, lepiej już chyba zamknąć granice i nikogo nie wpuszczać. Niech ten system się udusi, ale przynajmniej w spokoju.
Kurwa, rzygać mi się chcę na powrót zamkniętych granic. Inna sprawa, że może dopiero taka ruchawka na ulicach pobudzi białych do jakiegokolwiek działania i obrony swojej własności przed grabieżcami? Jakoś grabią od lat, a niektórzy wręcz dupy nadstawiają do kolejnych grabieży i poprawy ni ma? Ech, chujowe opcje.

Szczerze? Jednak nie wybieram żadnej. Na chuj mi spokojne ulice, jak knajpy upadają i nie ma gdzie dupy ruszyć? :p

Może jeszcze mam płacić na te "spokojne ulice" i być wdzięcznym, że mi łaskawie roszczeniowców nie wpuścili? Takiego wała.

Niech se robio, co chco. I tak nie mam na to wpływu i żadna manifestacja tego nie zmieni, najwyżej spierdolę lub umrę za Polskę (a przynajmniej tak będą pisali w patriotycznej prasie) rozwalając kilku muslimów po drodze.

Tak, tak. Ten post został napisany w formie relacji na żywo.

Ostatnia edycja:

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
Nie byłem na żadnej manifie, obejrzałem w necie i wygląda to dobrze. PO będzie miało przesrane w wyborach. PiS też oberwie. Ulica jest przeciw arabskiej dziczy.

Też tak myślę. Teraz kluczowe jest, żeby to KORWiN stanął w forpoczcie tej krucjaty, przygarniając Kowalskiego i resztę prawilnych rozłamowców z Ruchu Narodowego, a nie jakieś nacjozjeby co się wąchają z Kukizem, jak ten Winnicki. Umiejętna akcja propagandowa może dać wolnościowcom piękny wynik, najlepszy jak dotąd w Europie.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Michalczewski jest zwolennikiem przyjęcia jak największej liczby migrantów. – Mogą być zastrzykiem świeżej krwi, wniosą trochę energii. Ludzie, przecież świat się zmienia. Polska nie musi być jednorodna i katolicka.
Michalczewski chyba już całkiem poszedł w pedały i zidiociał na stare lata. Co się z tym chłopem porobiło? Chyba za dużo w swej karierze przyjął ciosów na łeb.

Ale wszechobecna propaganda i niejako przymuszanie ludzi do tolerancyjności + filtrowanie pewnych wpisów... to wszystko przymusza do zawarcia sojuszu z wrogami.
Sad but true. :(

Na chuj mi spokojne ulice, jak knajpy upadają i nie ma gdzie dupy ruszyć? :p
Celowo te kurwy zabroniły palić w lokalach, by te upadły. Czerwonym skurwysynom chodzi o to, by ludzie się nie spotykali.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 524
Problem z Michalczewskim jest taki, że on powiedział bardzo mądre zdania... ale nie w odniesieniu do świata, w którym daję się ludziom darmową michę i płaci na ich utrzymywanie. Bo Michalczewski powiedział coś takiego:
Nie znam się na polityce, nie znam dokładnych szacunków, ile mogłoby kosztować przyjęcie tych ludzi w Polsce, ale pamiętam jak Niemcy skorzystali na napływie Turków i Polaków – mówi naTemat Dariusz Michalczewski. Ci pierwsi wybudowali Niemcom słynne autostrady, a Polacy zbierali szparagi i podejmowali się innych zajęć, gdzie brakowało rąk do pracy. To imigranci zrobili Niemcom sporą część tego ich „wirtschaftu” – dodaje.
– Pamiętam jak ludzie z Polski z dyplomami szkół wyższych zbierali w Niemczech truskawki. Kiedy ci biedacy przyjeżdżali na saksy, nazywano ich złodziejami, bo ktoś tam kradł samochody, a wszystkie polki to prostytutki. Minęło jednak 20 lat i nie słyszę dziś złego słowa o Polakach – mówi dalej Michalczewski. Przekonuje, że tak samo może być z uchodźcami i imigrantami w Polsce. – Najpierw będziemy się ich bali. Obrazimy się jeśli odrzucą pomoc i poszukają szczęścia na własną rękę. Za 10 lat nikt nie zauważy jak część tych ludzi wrosła w polskie społeczeństwo, a dzieci będą mówiły normalnie po polsku – stwierdza.

I jak tu się z nim nie zgodzić? Gościu wyłożył plusy imigracji i zaorał jej przeciwników. Problem w tym, że nie ma odsiewu i mamy do czynienia z promowaniem imigracji negatywnej. Dawniej było inaczej, bo starsze pokolenia nie wyrosły w socjalu. One były nauczone, że żeby się czegoś dorobić, to trzeba na to zapracować. Michalczewski tego nie zauważa, i nadal ocenia tych imigrantów przez pryzmat ich poprzedników. Przez pryzmat ludzi, którzy inaczej myśleli i uznawali pasożytnictwo za coś hańbiącego.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 528
Ja dzisiaj przez przypadek natrafiłem na tą gdańską manifestację. Nawet nie wiedziałem że taka będzie. Były flagi KNP, KORWINu, szczerbce, transparent Grzesia Brauna i cała heca. Było w chuj ludzi - ze 3-4 tysiące. Była też organizowana manifestacja zwolenników imigrantów, pod Neptunem, ale była dużo mniejsza - tak z 300 osób. Nie wyobrażam sobie, żeby przyszłe wybory zakończyły się dla platformy inaczej niż totalną katastrofą.

OP
OP
S

Sebastian1*

Member
24
7
Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy byli wczoraj na manifestacji przeciw imigrantom z Afryki i Bliskiego Wschodu. Impreza udała się w 120 %.
Jeszcze raz Wam wszystkim bardzo dziękuję :)

Ostatnia edycja:

kowaI

Well-Known Member
422
562
[..]
Nie wyobrażam sobie, żeby przyszłe wybory zakończyły się dla platformy inaczej niż totalną katastrofą.

Platforma tonie, ale już podstawiono inny okręt o nazwie "nowoczesna".

Z pisem sytuacja wygląda podobnie,
gabinet cieni już montują.

Trzoda nie zostanie pozostawiona bez alternatywy politycznej wobec nadchodzącego terroru "brunatnych"

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 387
Dlatego nalezy atakowac nadzorce galernikow, a nie innych galernikow.
Akurat imigranci to nie są galernicy z mojej galery, zresztą inna jest sytuacja kogoś kto wsiadł na galerę dobrowolnie (imigrant), a został tam przypięty od urodzenia. Atakuję zarówno nadzorcę, jak i galerników którzy dzięki dobrym układom z nadzorcą mają wpływ na jego decyzję i uważają, że z jakiś tam powodów mogą ją podejmować również za mnie.

Wyciagnalem logiczny wniosek. Twoja interpretacja panstwa i wlasnosci wlasnie do tego prowadzi. Np. otoczenie Warszawy drutem kolaczastym i wprowadzenie zakazu przyjazdu obcych, wedlug twojej teorii zwiekszyloby wolnosc Warszawiakow.
A) Jak mierzysz zwiększenie wolności kolektywu?
B) Nie zauważasz inny konsekwencji takiego myślenia jak brak możliwości podniesienia podatków, wprowadzenia nowych opresyjnych praw, wejścia do UE itp itd. Zakładając, że państwo nasze od jutra wprowadza taką zasadę w życie to jedynym kierunkiem w którym może zmierzać jest AKAP, ewentualnie stagnacja w fazie w której jest.
C) Rozmawiamy o moralnej stronie zagadnienia. BTW załóżmy że urodziłeś się jako członek mikro demokratycznego państwa dajmy na to 100 osób, rozumiem, że w imię wolnej emigracji nie sprzeciwisz się działaniu swojego sąsiada, który zamarzył sobie ściągnąć 1000 komuchów którzy otwarcie mówią, że jak się zjawią to wywołają na waszej wysepce rewolucję?

Ale jak ja gwalce wolnosc innych? Zasilkow nie biore, jakby mi Chinczyk powiedzial, ze mam wypierdalac z jego baru bo nie lubi bialasow to bym wyszedl, nikomu swojej religij tez nie narzucam... No wiec nie wiem dlaczego moja obecnosc niby narusza czyjas wolnosc?!
Ty nie musisz gwałcić. Państwo zgwałciło wolność Chińczyków, którzy w normalnych warunkach mogliby stworzyć strefę bezPolakową, bo Polacy śmierdzą cebulą.

Sytuacja nie jest analogiczna, chyba że zostałeś właścicielem 3 RP.
A w którym miejscu analogia jest zła?

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 703
7 121
Akurat imigranci to nie są galernicy z mojej galery, zresztą inna jest sytuacja kogoś kto wsiadł na galerę dobrowolnie (imigrant), a został tam przypięty od urodzenia. Atakuję zarówno nadzorcę, jak i galerników którzy dzięki dobrym układom z nadzorcą mają wpływ na jego decyzję i uważają, że z jakiś tam powodów mogą ją podejmować również za mnie.

Dalej nie rozumiem dlaczego wedlug ciebie galernik ma prawo miec 10 dzieci i to nie narusza twojej wolnosci, a zaproszenie galernika z innej lodzi juz to wolnosc narusza.

Po za tym: im wiecej galernikow tym mozna lzej pracowac. A dzieki podzialowi pracy masz szanse np. zostac statkowym kucharzem bo bedzie wystarczajaca tepych galernikow.

A) Jak mierzysz zwiększenie wolności kolektywu?

JA mierze tylko wolnosc indywidualnego czlowieka. A jej miare jest mozliwosc korzystania ze swojej wlasnosci, w tym mozliwosci zaproszenia do siebie ciotki z Poznania, wujka z Rosji czy robola z Zimbabwe.

B) Nie zauważasz inny konsekwencji takiego myślenia jak brak możliwości podniesienia podatków, wprowadzenia nowych opresyjnych praw, wejścia do UE itp itd. Zakładając, że państwo nasze od jutra wprowadza taką zasadę w życie to jedynym kierunkiem w którym może zmierzać jest AKAP, ewentualnie stagnacja w fazie w której jest.

Znam pare przykladow, ktore odciely sie od swiata i bynajmniej do AKAP-u nie zmierzaja (Kuba, Korea Polnocna, Laos, etc.)

C) Rozmawiamy o moralnej stronie zagadnienia. BTW załóżmy że urodziłeś się jako członek mikro demokratycznego państwa dajmy na to 100 osób, rozumiem, że w imię wolnej emigracji nie sprzeciwisz się działaniu swojego sąsiada, który zamarzył sobie ściągnąć 1000 komuchów którzy otwarcie mówią, że jak się zjawią to wywołają na waszej wysepce rewolucję?

Ale nie wszyscy Syryjczycy, Libijczycy i Irakijczycy przyjezdzaja tu by robic rewolucje! Wpuszczanie zasilkowiczow i terrorystow jest rownie zlym pomyslem jak zamykanie granicy na tych co po prostu chca tu pracowac, albo stracicli wszystko na wojnie a ktos tu w Polsce chce im dobrowolnie pomoc.

P.S. W Japonii ok, 5000 refugees zlozylo podanie o azyl. Tylko 12 dostalo. Nie wiem czy to nie za malo ale sam pomysl dobry.Dac przyjechac tym, ktorzy chca pracowac, a leniwych i agresywnych odeslac na kopach do domu. Ale na pewno nie nalzy zamieniac Polski w oboz koncentracyjny zamkniety na cztery spusty.

Ty nie musisz gwałcić. Państwo zgwałciło wolność Chińczyków, którzy w normalnych warunkach mogliby stworzyć strefę bezPolakową, bo Polacy śmierdzą cebulą.

Kazdy Chinczyk moze odmowic mi wynajmu mieszkania. W zyciu nie slyszalem o pozywaniu tu kogos za rasizm/dyskryminacje w stosunku do cudzoziemcow.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
zanim odpisze na cystaty to takie pytanie z innej beczki:
czy do rzeczy mozna sie własciwie zwracać per ty? to jakoś tak zbyt humanitarne mi sie wydaje...

ludzie ktorzy zamieszkuja jakies terytorium powinni miec wplyw na to kto jest wpuszczany do miejsca gdzie zyja.
no to przecie mają drzwi w chałpach i nie wpuszczają do domu każdego...
W tym wypadku mamy tysiace polpismiennych dzikusow, bez znajomosci jezyka i bez kasy tzw. uchodzcow.
dokładnie w chuj ceprów sie na podhalu osiedla i nie gadają po góralsku... wypierdalać bo psują kulture i coraz więcej komuszyzmu jest...
Wlascicielom drog nie byloby wszystko jedno, plus gdzie by mieli oni wysiasc, gdzie zyc i pracowac, kto wynajalby im mieszkania, bez perspektywy pracy , z niechcecia otoczenia itd. mieliby trudniej niz przy pomocy panstwa.
znasz wszystkich ludzi czy skąd wiesz że właściciel prywatnej drogi sie przejmuje kto z niej korzysta? no i skad wiesz ze ktoś nie woli zatrudnić jakiegoś fachowca z syrii niż pijaka buraka który pewnie coś zajebie z firmy?

o tym kto gdzie moze mieszkac , powinny decydowac dobrowolne umowy miedzy wlascicielami nieruchomosci a imigrantami. Imigranci korzystaja z nie swojej wlasnosci, w sposob nieuprawniony(nie oni finansowali drogi, mosty, koleje, dworce, chodniki, po ktorych sie poruszaja).
a buractwo w jakich sposób wedle twej definicji jest uprawnione z korzystania niemieckiej autobahny w drodze do uk by ciągnąć tamtejszy socjal?

Do góry Bottom