Uchwalono obowiązek noszenia kamizelek odblaskowych

M

Matrix

Guest
Może leci na ciebie, skoro tak wszędzie za tobą łazi? :)
Czyżby Matrix marzyła o wspólnym topieniu bachorów w strumieniu razem z Gazdą? :D

To chyba byłby komplement, jakby kobieta łaziła za mężczyzną, nawet gdyby tak było, normalny na umyśle byłby zadowolony.
Ale skończmy ten offtop i oceniajmy prawidłowo rzeczywistość.

Sniezny

Urodzony Buntownik
139
5
To chyba byłby komplement, jakby kobieta łaziła za mężczyzną, nawet gdyby tak było, normalny na umyśle byłby zadowolony.
Ale skończmy ten offtop i oceniajmy prawidłowo rzeczywistość.
Ja bym tam chciał być prześladowany przez zakochaną dziewczynę :p Papparazi, zdjęcia, listy te sprawy :p

M

Matrix

Guest
Pieszy też może być sprawcą wypadku, powinien mieć wykupione OC, do tej pory z ubezpieczenia samochodu wypłacało się odszkodowanie, jak kierowca był winny, jak sprawcą był pieszy nie dostawał nic pieszy i kierowca, miałam taki przypadek, piesza uszkodziła mi lusterko, bo weszła nagle na jezdnię, nie patrząc, że ja jadę, nie zdążyłam jej na szczęście potrącić przodem , ale uszkodziła mi lusterko bo weszła w bok samochodu.
http://www.plwolnosci.pl/a/3123/Mil...sialo-wykupic-OC--Sejm-uchwala-kolejny-absurd

military

FNG
1 766
4 727
Obowiązkowe OC dla pieszych to pomysł tak kosmicznie, galaktycznie głupi, że samo jego wspomnienie grozi powstaniem czarnej dziury debilizmu i pochłonięciem wszechświata.

fortis

Pierwsza wróżka akapu
69
103
Ale, że co? Ta kobieta zginęła przecięta w pół lusterkiem i nie dało się od niej odzyskać odszkodowania?

M

Matrix

Guest
Ale, że co? Ta kobieta zginęła przecięta w pół lusterkiem i nie dało się od niej odzyskać odszkodowania?
No widzisz jakiemu stereotypowi się poddałaś. biedny potrącony pieszy, kierowca nie ważny niech płaci za szkody, bo...... co ? Ta dziewczyna miała jakiś siniak i bolał ją mostek i była niewinna bo była piszą tak wszyscy myślą. Ja musiałam dmuchać, wstawiać się na policję, tracić czas i pieniądze, trzeba przełamać ten stereotyp. Jaki wstrętny pieszy, który nagle przechodzi przez ulicę nie ustępując samochodom nie mającymi szans się zatrzymać.

military

FNG
1 766
4 727
Matrix, zdecydowanie masz problemy z dwoma rzeczami:

1. czytanie ze zrozumieniem. Powaga, to nie jest zaczepka. Kolega wyżej zapytał, dlaczego nie mogłaś odzyskać od kobiety odszkodowania - stanął po stronie kierowców, ale przeciwko OC - a ty twierdzisz, że broni pieszego.
2. pisanie w sposób zrozumiały, na co już zwracałem uwagę.

Inna sprawa: to zrozumiałe, że w sprawach potrąceń zawsze pierwsze podejrzenia kieruje się na kierowcę, ponieważ to on prowadzi kilkutonowy pojazd rozpędzony do kilkudziesięciu kilometrów na godzinę, i to nie on zostanie przerobiony na kaszankę w wyniku zderzenia z pieszym. Co nie znaczy, że zawsze kierowca jest winny.

Do góry Bottom