Uchwalono obowiązek noszenia kamizelek odblaskowych

M

Matrix

Guest
Ano takich, że można celowo likwidować ludzi, którzy nie mają kamizelki. Pewnie nikt czegoś podobnego nie chce wprowadzić a jest to tylko kolejny genialny wymysł matrix.
Jesteście zboczeni, libertarianizm uderzył wam do głowy.

Skąd ci przyszło do głowy, że kawador popiera ustawę?
nie wiem czy popiera w realu, na forum wyraził poparcie, nie wnikam w jego psychikę i podteksty

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 467
Może jestem zboczony i może libertarianizm uderzył mi do głowy, ale nie wiem co ma jedno do drugiego i jak to wywnioskowałaś z tekstu? Czyżby podpowiedział ci to tzw. kobiecy instynkt? ;)

Zresztą, chyba wolę aby do głowy uderzył mi libertarianizm niż etatyzm, socjalizm etc. Kogo ty szukasz na forum libertarian? Jak chcesz sobie poczytać o konieczności ochrony każdego ludzkiego życia (no poza płodami, których wyskrobywanie jest prawem i przywilejem każdej kobiety) wbrew jego woli to zapraszam na forum młodych socjopatów.

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
Matrix, Ty na serio? o_O
Nie, to nie może być prawda - same kobiety z IQ90, niech mnie ktoś uszczypnie... Aaaaaa... Uff, to tylko Matrix...

Ps. Prosimy nie karmić troli, jeszcze urosną i pochłoną Ziemię, tą Ziemię!

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Jeśli ktoś chodzi lewą stroną ulicy na poboczu, to widzi co nadjeżdża. Podstawowa zasada, zgodna z logiką, której uczy się każde dziecko od rodziców.

sierp

to ja :-)
577
305
Kamizelki to za mało. Piesi powinni być obwiązkowo wyposażeni w światła mijania obowiązkowo włączane również w dzień przez cały rok, jak samochody. W końcu pieszego trudniej zauważyć niż samochód. Może nawet przydałby się "kogut" i sygnał dźwiękowy...

Mad.lock

5 149
5 113
Inflatable-Ball-3242-.jpg

Jeśli to ocali choć jednego pieszego powinniśmy to zrobić.

Norden

Well-Known Member
723
901
Ale jak potrącę kogoś bez kamizelki, nie ponoszę winy. Popieram ustawę jak Kawi.
Ano takich, że można celowo likwidować ludzi, którzy nie mają kamizelki. Pewnie nikt czegoś podobnego nie chce wprowadzić a jest to tylko kolejny genialny wymysł matrix.
Wszyscy troche przesadzacie.
Są typy, którzy w nocy chodzą pieszo nie schodzą nawet na pobocze jak nadjeżdża samochód z naprzeciwka - takich widzi się w ostatniej chwili. Jak chcą sobie zrobić krzywde to ok - ale dlaczego kierujący pojazdem ma mieć z tego powodu konsekwencję i problemy? Wina jest tu osoby, które nie zadbała o odpowiednie oświetlenie. Niech płaci za szkody. Wielki problem kupić kamizelkę za 5 zł?
(żeby nie było nie jestem za państwowym nakazem odnośnie tych kamizelek)

M

Matrix

Guest
nie wiedziałam, że tylu na tym forum jest przerażona, że można kogoś potrącić tylko dlatego, że nie dał znaku, że idzie w nocy drogą, przecież nie da się takiego zauważyć tania kamizelka poprawiał by komfort jazdy każdego kierowcy, sami ją wkładamy jak nam się zepsuje samochód, bo wiadomo, że tak jest lepiej dla wszystkich użytkowników. ale nie, wy każecie się modlić- żeby tylko nikt nie szedł , jest ciemno, nie mam szans go zauważyć. tę samą myśl zawarłam w skrócie myślowym - że teraz nie będzie się w przegranej sytuacji gdy potrąci się pieszego bez kamizelki, nie dbającego o swoją widoczność.

Mad.lock

5 149
5 113
U kierowcy ma to jeszcze jakiś sens, bo będzie się kręcił koło drogi, albo i na samej drodze, będzie zajęty naprawianiem samochodu i może się zagapić.

M

Matrix

Guest
Obowiązek noszenia kamizelek odblaskowych powinni mieć wszyscy politycy, emerytowani i ciągle aktywni - wszyscy, którzy budowali III RP. Żeby można było do nich łatwiej strzelać po zmroku.
Czyli ? Popierasz te kamizelki czy nie ?

Jedyną osobą tutaj, która cokolwiek każe, jesteś ty.

A wy jesteście nereformowalni, koła by nie dopuścili do użytku, jak mielibyście władzę od zarania dziejów.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Nasunęliście mi kolejną myśl. Jeśli ludzie zaczną nosić te kamizelki, to policja stanie się mniej rozpoznawalna.
Niestety, to działa na naszą niekorzyść. W związku z tym, że przy drodze będą się kręcić ludziki w kamizelkach będzie się jechać bardziej nerwowo, bo nie będzie wiadomo czy to nie miśki z tymi swoimi jebanymi suszarkami. Właściwie z przechodnia się zrobi takiego jakby ORMOwca :)

M

Matrix

Guest
Niestety, to działa na naszą niekorzyść. W związku z tym, że przy drodze będą się kręcić ludziki w kamizelkach będzie się jechać bardziej nerwowo, bo nie będzie wiadomo czy to nie miśki z tymi swoimi jebanymi suszarkami. Właściwie z przechodnia się zrobi takiego jakby ORMOwca :)
Przecież już tak jest- To nie policja, to pracownik pracujący przy drodze, a rzeczywiście.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
W nocy raczej nie widuje się pracowników pracujących przy drodze ale w dzień faktycznie :) Pamiętam, że kiedyś ostro dałem po heblach bo myślałem, że suka stoi, a to jakiś skurwiel zrobił sobie reklamę stawiając przy drodze syrenkę MO :)

M

Matrix

Guest
Nie, w nocy będzie bardzo ładnie z tymi kamizelkami, one bardzo ładnie świecą na zielono, a tak to jest czarno i nieprzyjemnie, poza terenami zabudowanymi, no wiadomo gdzieś na pustkowiu ( ale to raczej nie w Polsce) nie uświadczy się tego widoku.

Do góry Bottom