Racibor
Well-Known Member
- 408
- 2 160
http://gwiazdowski.wei.org.pl/blog-show/run,blog,author,113.htmlAnthony Downs w napisanej w 1957 roku „Economic Theory of Democracy” przekonywał, że świadoma absencja wyborcza jest całkiem sensowną strategią zorientowaną na przyszłość. Oznacza ona, że istniejące na rynku „produkty” polityczne nie są warte zainteresowania. A to rodzi nadzieję, że w końcu, w którymś kolejnym głosowaniu, tym potencjalnym „klientom” zostanie zaoferowany lepszy „towar”.
Będą dopiero szukać? To jacyś mało wiarygodni.Może będą szukać po omacku i na chybił trafił zbliżą się do mnie, może będą czytać internet i zauważą, że są tacy ludzie jak ja. W każdym bądź razie wspierając ich teraz czułbym, że wspieram kierunek, w którym zmierzają.
Przyjrzyjmy się dla przykładu idolowi wielu forumowiczów – Korwinowi-Mikke. Problemem Korwina jest nie tylko to, że on nie potrafił przekonać nowych wyborców, ale że on od dawna szukał nowych kosztem starych. Przez ileś lat koliby atakowały Unię Demokratyczną/Wolności, by w 2001 wystartować z list PO wywodzących się z tych środowisk. Jaki był efekt? Ileś osób dotychczas wspierających JKM/UPR co nienawidziło UD/UW pokazało Korwinowi figę z makiem. Korwin atakował pobożnych socjalistów, wspierał monarchistów gardzących LPRem nie tylko z tego powodu, że LPR to socjaliści, ale przede wszystkim dlatego, że to narodowi demokraci. W 2007 UPR wystarował z list LPRu. Jaki był efekt? Ileś osób odwróciło się od JKM za ten alians.Będą dopiero szukać? To jacyś mało wiarygodni.
Marcin Dupa - człowiek, który zajmuje się sondażami nie wie jakie poparcie mają partie za granicą, albo celowo kłamie. Będzie niesamowity ból dupska u niektórych, jeśli Korwin się dostanie.Jest i ból dupska
Marcin Dupa - człowiek, który zajmuje się sondażami nie wie jakie poparcie mają partie za granicą, albo celowo kłamie. Będzie niesamowity ból dupska u niektórych, jeśli Korwin się dostanie.
Przecież według sondaży się nie dostał i jakoś specjalnego bólu dupy nie ma. A więc jedyny ból dupy może pochodzić od tych, którzy się napalili na brak jednego (lub kilku) procentów.Ciekawe jaki będzie ból dupska jeśli się nie dostanie.
A co Cie obchodzi, co powiedza? Trzeba "zabić kurwa tych ludzi" cytujac klasyka, a nie przejmowac sie, co powiedzą. Koniec demokracji jest dobry, wiec nie wiem czego sie przejmujesz.I tak to oni rządzą i będą rządzić, mnie mają za debila, a jakbym jakbym cudem wygrał według ich zasad, to ich zdaniem byłby to koniec demokracji, czyli oszustwo z mojej strony.
Ale życie to nie tylko ruchanie w dupe. To tak jakbys mial do wyboru: ruchanie w dupe 3 razy w tygodniu albo ruchanie w dupe raz w miesiacu. A pomiedzy tym mial plany. Jak nie zrywasz bata i nie ropiżdżasz systemu z karabinem na plecach to jest to jedyne wyjscie.To tak jakby powiedzieli, że teraz wyruchają mnie w dupę, po czym zaoferowali wybór koloru wibratora. Sorry, ale wypierdalać. Róbcie co musicie, ale nie poniżę się na tyle, żeby jeszcze brać udział w tych gierkach dla debili.