vast
Well-Known Member
- 2 745
- 5 808
Napierdalanie jednego w pięciu?
"W poniedziałek ujawniliśmy, że Jerzy Janczukowicz, właściciel czołgu T34, który od kilkunastu lat parkował przy swoim domu na ul. Piastowskiej w Oliwie, wywiózł go do Żukowa, być może na zawsze. Wszystko przez to, że urzędnicy nagle zauważyli, że czołg jest nielegalnie zaparkowany, choć w tym miejscu akurat chodnik ma kilka metrów szerokości, a T34 nie blokuje przejścia pieszym."
"Nie rozumiem tego. Od 10 lat ten czołg nikomu nie przeszkadzał. [...] - A tu nagle dostaję pismo, że mam płacić za zajęcie pasa drogowego ok. 500 zł rocznie, albo naliczą mi karę."
Zakopane: Mieszkaniec Poronina wracał z dyskoteki i wymachiwał maczetą
http://24tp.pl/?mod=news&strona=1&id=27639Białka Tatrzańska: Wataha psów zaatakowała stado owiec
Mieszkańcy Białki Tatrzańskiej alarmują, że w rejonie tamtejszych term grasuje wataha bezpańskich psów.
Nie będzie takiej potrzeby. Po prostu zmienisz dzielnicę i poślesz swe pociechy do innej szkoły.To ja się wyprowadzam z akapu.
Ten obrazek musi tutaj trafić xD
The mortgage was on the house but didn’t include the land on which the house was built, so the family decided to demolish the house and return it to the bank, loading the rubble onto a truck which was then brought to the head office of the bank.
Ale może płci pięknej też niczego nie odmawiajmy...Turystyka górska w akapie:
Próbował wjechać samochodem na Śnieżkę
Na Śnieżkę nie dojechał, osiągnął szczyt ludzkiej głupoty. Kierowca Forda Pumy próbował wjechać samochodem na Śnieżkę. Twierdzi, że chciał sobie zrobić tam zdjęcie. Zdarzenie miało miejsce po Czeskiej stronie Karkonoszy, na popularnym pieszym szlaku, prowadzącym przez Obri-Dul na Śnieżkę. Jest to ścisły rezerwat przyrody KRNAP – czeskiego odpowiednika Karkonoskiego Parku Narodowego. Na miejsce została wezwana straż pożarna celem ewentualnego zabezpieczenia wycieków oleju i paliwa. W tej chwili sprawę prowadzi czeska policja. Zdarzenie to jest od wczoraj szeroko komentowane w czeskich mediach. Nie podają one jednak, kiedy kierowca zostanie przebadany przez lekarzy psychiatrów.
Źródło: Krkonošský národní park