- Admin
- 4 882
- 12 264
Chcieć to móc. Jedz prawie samo mięso.nie dam rady jednocześnie rzucić nikotyny oraz się odchudzać.
Chcieć to móc. Jedz prawie samo mięso.nie dam rady jednocześnie rzucić nikotyny oraz się odchudzać.
Nie pomogę.Nie wiem nic o jednorazówkach.@hensley a, te jednorazówki.
Pytanie do ludzi palących zwykłe papierosy, którzy spróbowali albo przerzucili się całkowicie na e-papierosy:
Czy e-papieros jeśli chodzi o kopa psychicznego i ogólnie efekty psychiczne daje takie same jak zwykły papieros? Czy jest to efekt np. słabszy? Nie próbowałem, a opinie są podzielone. Niektóre źródła podają, że nikotyna w złykłym papierosie miksuje się z MAO, które TYLKO uwalnia się podczas spalania. I to daje właśnie efekt przyjemności (plus wiadomo uzależniający). Jak wiadomo w e-papierosach jest nikotyna, ale nie dochodzi do procesu spalania, czyli nie ma MAO, czyli teoretycznie efekt powinien być inny (gorszy?). Podzielcie się doświadczeniami.
To pobieżna analiza z netu, więc mogą być jakieś przekłamania. Jednak to, że w dymie papierosowym występują substancje, które dopiero w połączeniu z nikotyną dają odpowiedniego kopa brzmią przekonująco (niestety...). W USA próbują jak to jakoś wyrównać jak udało mi się sprawdzić i produkują coś takiego jak Whole Tabacco Alkaloids (WTA). To są olejki, które dodaje się do nikotyny z e-papierosa. Opinie są podzielone, jedni mowią, że wtedy e-papieros działa jak zwykły, inni, że jednak nie. W Polsce tego jednak nie ma, a w necie mają póki co dość wysokie ceny.Myslałem że MAOI mają znaczenie tylo przy dostarczaniu substancji przez układ pokarmowy, i to od góry.
Bo to nie jest w jednej ustawie. To jest w umowach międzynarodowych od lat 90-tych, a mocy prawnej nabiera w rozporządzeniach. Ja pamiętam że pierwszy ustawowy zakaz stosowania niektórych dodatków smakowych wprowadził Pawlak z PSL w latach 90-tych. Już wtedy pojawiła się ogromna różnica w smaku pomiędzy papierosami krajowymi, a tymi z importu.Nie wiem czemu papierosy nie mają smaku. Starałem się znaleźć coś w ustawie tytoniowej, ale nie znalazłem. Być może to zostało ustalone na poziomie UE, słyszałem że tam właśnie narodziły się koncepcje walki ze slimami, mentolami itp.
Tak czy inaczej, od wielu lat jest już tak, że jak ktoś chce palić coś smacznego to musi sam skręcać.