Strefa EPPA

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
ty daj link do tych rudych kobiet co niby miały być hehe
jest na forum, se poszukaj...

Alu

Well-Known Member
4 639
9 700
W tym momencie leci riposta, że dzięki temu strefa będzie miała tym większą przewagę.

Taka strefa z drapieżnym kapitalizmem rodem z państw trzeciego świata jest wbrew europejskiemu duchowi zrównoważonego rozwoju, solidarności i współpracy. Zamiast tworzyć raje podatkowe, które z pewnością rozgniewałyby naszych francuskich i niemieckich przyjaciół, powinniśmy raczej postarać się dogonić ich na płaszczyźnie społecznej - dochód minimalny, równouprawnienie mniejszości, ochrona dzieci przed rodzicami - tu jeszcze mamy wiele do zrobienia.

cracko

Member
39
9
pewnie chodzi o to
Tak myślałem, że spotkam jakiś bełkot. Strefa będzie ustanowiona przez państwo (bo niby przez kogo ma być? przez kosmitów?) ale nie będzie przez nie zaprojektowana. Widzę Gazda to kolejny śmieszny typek, który jedyne co potrafi to zwyzywać wszystkich od komuchów i storpedować zacne inicjtywy wolnościowe. Albo zero państwa albo nie popieram. No z takim podejściem to jest się zwolnionym do końca życia i można się już beztrosko opierdalać a swoją działalność ograniczać do pisania na forum.
Taka strefa z drapieżnym kapitalizmem rodem z państw trzeciego świata jest wbrew europejskiemu duchowi zrównoważonego rozwoju, solidarności i współpracy. Zamiast tworzyć raje podatkowe, które z pewnością rozgniewałyby naszych francuskich i niemieckich przyjaciół, powinniśmy raczej postarać się dogonić ich na płaszczyźnie społecznej - dochód minimalny, równouprawnienie mniejszości, ochrona dzieci przed rodzicami - tu jeszcze mamy wiele do zrobienia.
No fakt, niezły bełkot ale pomysł strefy będzie raczej komentowany przez ekonomistów i prawników a tam takiego pitolenia nie uświadczymy. Poza tym strefa ma ten walor że będzie ustanowiona na terenie możliwie mało zaludnionym czyli pozbywamy się sprzeciwu społecznego. De facto nie naruszmay niczyich interesów, nikogo do niczego nie zmuszamy. Jak Kowalski się boi strefy to może dalej mieszkać w Radomiu. Łatwo storpedować wolny rynek jeśli chcemy go ustanowić na obszarze całej Polski ale tutaj chcemy go wprowadzić w szczerym polu => nikt nie będzie protestował bo nikt tam nie ma obowiązku mieszkać.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
czy w tej strefie moja ziemia/działka bedzie traktowana jako suwerenne niepodległe terytorium, i władza państwa/strefy nie bedzie sie wpierdalać w to co tam robie/produkuje i z kim handluje?

cracko

Member
39
9
Sama strefa będzie podlegała 3RP o czym było wspomniane więc nie wiem skąd pytania o niepodległość twojej działki... Jak mówię, z takim dziecinnym podejściem można storpedować co się chce. Samo to, że będzie tam więcej wolności niż w Singapurze czy Hongkongu powinno być wystarczającą zachętą no ale jak widać niektórzy wolą dalej żyć w 3RP w obecnym kształcie.

Alu

Well-Known Member
4 639
9 700
No fakt, niezły bełkot ale pomysł strefy będzie raczej komentowany przez ekonomistów i prawników a tam takiego pitolenia nie uświadczymy.

Tak naprawdę jest to pomysł polityczny, więc myślę, że w mediach mainstreamowch jeśli już, to doświadczymy głównie opinii tzw "niezależnych komentatorów" jak Jacek Żakowski czy Janina Paradowska. Być może również zostanie do studia zaproszony pomysłodawca stref EPPA, gdzie zrobią wszystko by wyszedł na zacofanego zwolennika dzikiego kapitalizmu i rajów podatkowych dla wielkiego kapitału.

Ostatnia edycja:

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
puki cokolwiek bedzie podlegać zorganizowanej grupie przestępczej zwanej rzeczpospolita polska, bedzie to chuja warte...
na czym ma polegać ta niby wolność? że państwo łaskawie zezwoli na kilka swobód więcej niż gdzieindziej w obrębie kresek na mapie zwanych granicami państwowymi?
ty jesteś śmiesznym człowieczkiem, co czeka na państwowe pozwolenie na troche więcej wolności hehe

cracko

Member
39
9
Tak naprawdę jest to pomysł polityczny, więc myślę, że w mediach mainstreamowch jeśli już, to doświadczymy głównie opinii tzw "niezależnych komentatorów" jak Jacek Żakowski czy Janina Paradowska.
Tylko że na gadaniu się skończy bo nie zdobędą elektoratu wśród ludu. Dlaczego ktoś z prostego ludu miałby to torpedować skoro to będzie na terenie przez nikogo nie zaludnionym? Więc mogą sobie gadać. Jeżeli będzie wola polityczna to nic nie wskórają a taka wola może być wyrażone tylko przez środowiska opozycyjne do Żakowskiego czy Paradowskiej bo przecież takiej strefy nie ustanowi Tusk
puki cokolwiek bedzie podlegać zorganizowanej grupie przestępczej zwanej rzeczpospolita polska, bedzie to chuja warte...
na czym ma polegać ta niby wolność? że państwo łaskawie zezwoli na kilka swobód więcej niż gdzieindziej w obrębie kresek na mapie zwanych granicami państwowymi?
ty jesteś śmiesznym człowieczkiem, co czeka na państwowe pozwolenie na troche więcej wolności hehe
Lepsze więcej wolności od państwa niż mniej. Śmieszniutki jesteś Ty bo się łudzisz, że istnieje możliwość zlikwidowania państwa w całości i to w dodatku jednego dnia a wszelkie inne działania przybliżające nas do tego należy torpedować. Jak mówię, dalej sobie będziesz pisał swoje wypociny na forum i gówno z tego wyjdzie a widzę że masz na to sporo czasu bo już naprodukowałeś ponad 2tys postów. Szkoda jednak, że przez ten czas nie zdążyłeś opanować ortografii. Szkoda, że wśród libertarian panuje taka dziecinada.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
w szarej strefie juz teroz masz więcej wolności niż w tej waszej przez państwo regulowanej kiedykolwiek bedzie...
ja nic nie torpeduje, róbcie se co chcecie...
zapytałem ino czy bedom rude kobity na fotkach, odpowiedź była że tak, klikam a tam nic ino te bzdury o strefie co mnie nie interesuje...

zostałem okłamany i tyle co wypowiedź że niby są tam ryże jest warta strefa "wolności" regulowana przez państwo...

OP
OP
kamilsien

kamilsien

New Member
12
0
@GAZDA :( Jakie pytanie zadałeś, taką odpowiedź dostałeś:p Widać ty już wszystko wiesz o ekonomi, polityce, żyje ci się wspaniale, nic do szczęścia więcej nie trzeba no oprócz zdjęć z rudymi kobietami i pewnie jeszcze chętnie byś podyskutował o nekrofilii, zoofilii w libertarianizmie i oczywiście atomowych krasnalach.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
@GAZDA :( Jakie pytanie zadałeś, taką odpowiedź dostałeś:p Widać ty już wszystko wiesz o ekonomi, polityce, żyje ci się wspaniale, nic do szczęścia więcej nie trzeba no oprócz zdjęć z rudymi kobietami i pewnie jeszcze chętnie byś podyskutował o nekrofilii, zoofilii w libertarianizmie i oczywiście atomowych krasnalach.

O strefie osobnej legislacji pisałem dość dawno. Jakoś nie widzi mi się sposób prezentacji tego tematu w tym wątku. Reklamowanie "na buca" przez świeżego usera raczej zraża do pomysłu.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
A widzę, że stronę EPPA robi Mateusz Jabłoński z PL (znam osobiście i cenię) i Avx z naszego forum, który te rozwiązania popiera. Więc nie wiązałbym tematu tylko z Kontestacją i JF.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Jakiego buca? Normalnie się zarejestrował, założył temat (wyszukiwarka nie znajduje drugiego tematu z EPPA), a dostał od razu prześmiewcze odpowiedzi.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Jakiego buca? Normalnie się zarejestrował, założył temat (wyszukiwarka nie znajduje drugiego tematu z EPPA), a dostał od razu prześmiewcze odpowiedzi.

W sumie masz trochę racji. Jak się dawno temu rejestrowałem na Forum sam byłem nielekkim bucem...

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Chyba problem jest w tym, że każdy, mówiąc EPPA, ma na myśli coś innego. A pomysł przedstawiony jest tak, że nie wiadomo jak szczegółowo miałoby to wyglądać i kto w końcu podejmie cały pomysł i przejmie nad nim kontrolę.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
zapytałem całkiem serio, pierwszy post ino mówi że jest tam jakaś strona strefy effa... ja tam nie wiem co to, a nie klikam w każdy spam jaki dostaje...
dlatego pytałem, dostałem odpowiedź klikam a tu o tym...
takiego typu pomysłami to może kilka lat wstecz bym sie jarał, z praktycznych doświadczeń wiem jednak że jakiekolwiek inicjatywy przy współpracy z państwem (szczególnie polskim państwem) gówno dają...
strata czasu i energii...

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 158
Nie chcę się wymądrzać, ale moją pierwszą reakcją na ten post było - o kolejny spamer, co nam jakieś forum elfów reklamuje. Zamiast napisać w kilku zdaniach o co chodzi, to jedynie link do strony. No klasyczny spamerski post.

Ale zadałem sobie trud i poszedłem po linku i zobaczyłem, że legit, jedno słabo sprzedane. Nawet nie wiedziałem, że człowiek propsuje czy disuje. Nic dziwnego, że trochę zostało to chłodno przyjęte.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
no dokładnie też se tak pomyślałem, bo jakby napisał że chodzi o polską kopie miasta w azji to bym nie pytał...

Do góry Bottom