Alu
Well-Known Member
- 4 634
- 9 696
AdamDuda napisał:Proszę zobaczyć swój dowód osobisty. Pesel itp podobne sprawy. Proszę sobie zdać , że konsekwencją tego, że się godzimy na to, żeby być obywatelem polskim, godziny się też na to, że podlegamy pod konstytucje, a co za tym idzie cały system prawny.
Nie przypominam sobie, żeby ktoś mnie pytał czy chcę być obywatelem Reczpospolitej Polskiej. "Zrezygnować" (nie widzę powodu, dla którego miałbym rezygnować z czegoś, na co nigdy się nie zgodziłem) też nie bardzo się da. Procedury są takie, że jeśli nie posiadasz innego obywatelstwa jest to praktycznie niemożliwe.
Za niewyrobienie dowodu grozi porwanie i uwięzienie lub zagrabienie majątku. Jeśli spróbujesz się bronić, to cię po prostu zamordują, jak tego murzyna, który handlował ubraniami pod stadionem.
Zresztą nawet gdybym nie był "obywatelem" i nie musiał wyrabiać dowodu, to i tak byłbym zmuszony siłą do płacenia danin i przyjmowania wszystkich ograniczeń swobód (wbrew temu co piszesz jest ich od groma - my ŻYJEMY w totalitaryzmie), gdybym mieszkał na obszarze aktualnie terroryzowanym przez państwo polskie. Obywatelstwo nie ma tu nic do rzeczy.
Dlatego kiwanie tej pierdolonej mafii jak tylko sie da to rzecz chwalebna i bohaterska. ZWŁASZCZA unikanie rabunku owoców własnej pracy.