Spektakularne zwycięstwo prywatnego detektywa nad policją.

M

Matrix

Guest
Gdyby nie podstęp, niezgodny zresztą z obowiązującym prawem matka 22 letnia Katarzyna W.nieprzyznała by się do wykreowania historii o porwaniu własnego dziecka przez nieznanego sprawcę, gdyby nie jego sztuczka policja dalej by szukała porywacza.
Czy miał prawo do tego, czy też złamał prawo wykorzystując swoją markę, którą od lat sobie wypracowywał.
Teraz Policja powinna głęboko kłaniać się znanemu detektywowi, czyścic mu buty itd.

zygfryd

Active Member
241
48
Nie wiem co o tym sądzić. Detektyw nie powinien działać na szkodę klienta, a przynajmniej nie bardziej niż to koniecznie. Jego obowiązkiem jest współpraca z policją, ale latanie do mediów z nagraniami już nie. Rutkowski to przede wszystkim osoba która zrobi wszystko dla popularności. I trzeba przyznać że paradowanie wychodzi mu po mistrzowsku.

Nie wiesz czy ta kobieta nie "pękła" by przed kim innym. Może to po prostu była kwestia czasu, nie wiemy tego.

Inna rzecz to fakt, że szykuje się nam powoli nowe miejsce kultu religijnego, w miejscu gdzie znaleziono ciało.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
A ten "prywatny" licencjonowany detektyw jak się tam w ogóle przypałętał?

OP
OP
M

Matrix

Guest
Madlock napisał:

Policja nie dawała sobie rady w poszukiwaniach domniemanego groźnego porywacza to Rutkowski się włączył, nikt nie przypuszczał jednak, że ma on całkiem inną wizję wydarzeń, miał szukać kidnapera, a on zdemaskował zakłamana matkę.
Działał w interesie Policji na początku, bo im tylko miał pomagać, potem pokazał im kim jest, a kim oni są. Jeden przeciwko całej armii oficerów śledczych.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Madlock napisał:

Pudło, akurat Rutkowski osobiście nie ma licencji, bo mu ją odebrano. Oficjalnie więc czynności wykonują jego pracownicy którzy ją posiadają. Myślę, że gdyby się dało to by mu władzuchna dawno temu zabroniła prowadzić działalności bo ośmiesza tępogłową policję i wymiar sprawiedliwości co mnie niezmiernie cieszy.

Hitch

3 220
4 880
Za Rutkowskim nie przepadam, ale zrobił jedną z najsensowniejszych rzeczy w tym śledztwie - przycisnął matkę. Od początku obstawiałem, że coś z nią jest nie tak. Choć sądziłem raczej, że to latawica była i prawdziwy ojciec dziecka nie chciał czekać na test na ojcostwo, który by zrobili za 18 lat. Rzeczywistość okazała się bardziej przyziemna, przy czym dużo mroczniejsza.

Najstraszniejsze, że nie to jest najgorsze. Już chodzą słuchy, że typiara się wywinie. A bo szok, a bo to, a bo tamto, a bo sramto. Dupa nie szok. W szoku by zadzwoniła po pogotowie nawet, gdyby dziecku odpadła głowa. A to było chłodno wykalkulowane i przemyślane działanie mające na celu właśnie uniknięcie kary. Jaka matka myśli o sobie w takiej chwili? Nawet jeśli to był wypadek (a takie się zdarzają bezdyskusyjnie) to jednak ten cyrk i postawienie na nogi całego miasta oraz wzburzanie opinii publicznej przez ponad tydzień to już kurestwo, za które powinna do końca życia niewolniczo harować w jakiejś kopalni. Bez opieki lekarskiej, żyjąc z żarcia, na które by sobie sama zapracowała - nie podatnik.

A mąż na zdjęciach ją czule przytula, zamiast składać papiery o rozwód...

D

Deleted member 427

Guest
Dla mnie to jest kolejny medialny show, w który angażują się wszyscy pokurwieńcy w tym kraju. I jeszcze te komentarze psychologów w tv, normalnie jakbym oglądał "Urodzonych morderców" Stone'a.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 735
Madlock napisał:

Na tej samej zasadzie co drogówka, która złapała groźnego i uzbrojonego bandytę podczas "rutynowej kontroli". :p

Matrix napisał:
...to Rutkowski się włączył,...

Taaa.
Jest lansowany jako "autorytet rezerwowy" (jeden z wielu) na wszelki wypadek, gdyby tuski-półtuski i inne lisy-żakowskie zawiodły. Ja coś czuję, że jak zrobi swoje i zechce przy okazji zrobić coś dobrego/sensownego, to będzie jak z Lepperem ("Lepper zrobił swoje murzyn może odejść"), bo oni wpierw usuwają swoich.

kawador napisał:
Rutkowski nie po raz pierwszy ośmiesza Państwową Agencję Ochroniarską:

Jak myślisz, kto mu dał cynk?
Może jakaś inna Państwowa Agencja Ochroniarska?

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Rutkowski to taki pozer i cwaniak, wystarczy na niego popatrzeć. O tym zajebistym wydarzeniu medialnym naskrobałem dzisiaj na moim nowym blogasku (taka mała autoreklama ;) ).

Matka to idiotka, sama rozkręciła cały cyrk z porwaniem i telewizją, a teraz jak to wyszło to wszyscy będą ją pamiętać. W swoim mieście ma już przesrane.

W ogóle zastanawiam się jak podchodzicie do czegoś takiego jak nieumyślne spowodowanie śmierci dziecka. Jak to w ogóle karać (o ile naprawdę było nieumyślne)? Nie pytam tych co uważają dzieci za własność rodziców, bo nawet nie muszę pytać :) .

Antałek

Member
179
5
Gdzieś przeczytałem że Rutkowski miał powiązania czy też przeszłość SBecką, nie chcę kłamać ale coś w ten deseń. Co jest oczywiście "normalne" zwłaszcza w przypadku jego profesji.
Nie doszukiwał bym się w tej historii z Madzią nic nadzwyczajnego. Czasami media ni stąd ni zowąd wyciągają jakąś tragedię i tym napędzają zainteresowanie opinii publicznej. Pamiętacie historię tej blondynki z Wybrzeża co zaginęła podczas powrotu z dyskoteki? To jest sprawa tego samego kalibru.
Wystarczy odwiedzać portal promowany przez wp.pl pod adresem www.nasygnale.pl Tam opisują takie historie kryminalne że mała bania, gdyby media miały się ciągle tym zajmować to nie byłoby końca.
Tego typu historie medialne dzieją się w innych krajach, których media śledzę.
Rutkowski poprostu dla pijaru i dobrego serca lub też ambicji zaoferował darmową pomoc w rozwikłaniu zaginięcia dziecka, reszta historii potoczyłą się sama.

Jedyna nauka jaka z tego wychodzi to to że media czasami tykają się takich spraw i to że policja ssie pałkę w sprawach którymi się zajmują.

Mad.lock

5 149
5 113
Hitch napisał:
A to było chłodno wykalkulowane i przemyślane działanie mające na celu właśnie uniknięcie kary.
I słusznie, bo w tym kraju idzie się siedzieć za zabicie swojego dziecka i to jeszcze małego, co jest niezgodne z moją wersją libertarianizmu.
A to mógł być jednak szok i próba stworzenia dla siebie innej wersji, bo matce, która przez przypadek zabija swoje dziecko może paść na mózg.

Hitch napisał:
A mąż na zdjęciach ją czule przytula, zamiast składać papiery o rozwód...
Na dwóch zdjęciach widziałem Rutkowskiego, który wpieprzył się centralnie między nich z tymi swoimi brylami przyciemnianymi. To mi się nie spodobało.

Hitch

3 220
4 880
No bez przesady. Ja rozumiem, że kwestie wychowania dzieci itp. powinny zależeć w 100% od rodziców, a państwo ani nikt nie powinno się w to wpieprzać. Zgadzam się z tym całkowicie, ale nie widzę tu jakoś zastosowania dla bezkarnego zabijania swoich dzieci. Mógłbyś to rozwinąć? Jestem tu nowy, ale w jakimkolwiek systemie taka praktyka wydaje mi się - lekko mówiąc - popierdolona :)

Mad.lock

5 149
5 113
Wywołałem jednego z demonów tego forum XD
Ludzie jako własność https://libertarianizm.net/thread-1213.html
Czy dzieci są własnością? https://libertarianizm.net/thread-1159.html
[split] O aborcji i dzieciach https://libertarianizm.net/thread-1055.html
Sprzedali dziecko. Grozi im do trzech lat więzienia https://libertarianizm.net/thread-1769.html
Libertarianizm normalny - czyli doktryna polityczna https://libertarianizm.net/thread-1242.html
Czysta teoria wolnościowa https://libertarianizm.net/thread-1163.html

... i pewnie ze 20 innych tematów

niedawno przecież o tym sam pisałem
https://libertarianizm.net/thread-1242- ... l#pid34763

A

Antoni Wiech

Guest
Polecam, jeśli ktoś nie widział. Bardzo dobry materiał. W tym sensie dobry, bo pokazujący kompletny brak obiektywizmu prowadzącej. Od początku chciała dojebać Rutkowskiemu stosując żenujące uwagi już na samym początku o jego okularach. Tak nagrzanego tzw. dziennikarza widziałem tylko ostatnio kiedy Lis chciał dojebać Kaczyńskiemu. Jeśli jednak chodzi o Lisa i jego podjazdy jeszcze można to plus minus wcisnąć w regułę programu, który prowadzi. Jest to swoisty ring, więc przyjmijmy, że mógł dociskać Kaczyńskiego (chociaż sposób w jaki to robił był również żenujące). Tutaj jednak formuła miała pokazywać dwa stanowiska, jednak prowadząca, zachowująca się jak rozdrażniona kotka miała już ustalone stanowisko.

Co do samej sprawy. Miałem wątpliwości czy Rutkowski powinien ujawniać fakty świadczące przeciw jego klientowi, jednak w tym materiale mówi, że przekazał pełnomocnictwa na dziadków matki, kiedy zaczął przypuszczać, że to ona jest winna.

Dodatkowo, jasne, koleś jest skurwielem, lansiarzem, nawet trochę kiczowatym, i jasne, zrobił show, i jasne, zrobił to pod siebie, ale rozpierdolił sprawę w tempie rekordowym. Można dyskutować, czy nie mógłby być bardziej delikatny, ale przecież ujawnił prawdę o lasce, która zabiła swoje dziecko i wciągnęła mnóstwo ludzi i środków do bezsensownych poszukiwań. Ale tzw. wrażliwcy będą się teraz srać, że to było bardzo brzydkie. Jakby ten pizduś policjant pierdolił jeszcze przez rok o tym, jak to policja działa, no ale "niestety" to by było ok. Wtedy Pani z TVN byłaby spokojna. Dodatkowo co istotne, Rutkowski przytoczył jedną opcje jeszcze bardzo ważną, która dla pizdusiów powinna być kluczowa, ale nie chcą tego brać pod uwagę: Laska ledwo dawała już radę psychicznie w grze, którą stworzyła i ujawnienie prawdy najprawdopodobniej uwolniło ją od targnięcia się na swoje życie, lub odjebania innej akcji.

Jeśli komuś się nie chce oglądać całości, to niech chociaż sprawdzi ostanie 10 sekund wypowiedzi Rutkowskiego o policji :D

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KJTmHBYRuaQ[/video]

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
szkoda że dziewczynka nie była własnością państwa. Na pewno państwowi urzędnicy uratowali by ją.
Dwa ostatnie przykłady z niemiec Chantal i Zoe. Czyli Jugendamt w akcji.

W Hamburgu 11-letnia Chantal zmarła na skutek przedawkowania metadonu, substancji stosowanej w kuracji odwykowej u narkomanów jako substytut heroiny. Została zabrana rodzicą i przekazana rodzinie zastępczej

rodzicom 2letniej Zoe z Berlina pracownicy Jugendamtu pomagali przez 10 godzin dziennie. Jednak to nie wystarczyło!

http://niezalezna.pl/22836-smierc-pod-okiem-wladzy

D

Deleted member 427

Guest
Ale ten rzecznik Policji to jest pizda. Rutkowski spoko w tym wywiadzie, Kolenda-Zalewska - tvn-owska norma.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
kawador napisał:
Ale ten rzecznik Policji to jest pizda

Pamiętam jak kiedyś się wypowiadał o zliberalizowaniu dostępu do broni, że tylko policja powinna mieć, że ludzie chcą mieć broń, bo to im daje "poczucie siły", że to niebezpieczne.
Pomyślałem sobie wtedy, że zapamiętam ten ryj.

Rutkowski pokazał, że:

a) policja nie nadaje się do niczego oprócz wlepiania mandatów z picie browara w parku
b) to banda bezużytecznych pizd
c) że sektor prywatny zawsze działa lepiej od państwowego

Wystarczy posłuchać wypowiedzi w WSI 24, nie jadą tylko po metodach Rutkowskiego ale boli ich, że to był obowiązek "organów do tego uprawnionych". Nie mogą przeżyć faktu, że sprawę rozwiązał jakiś lanser w okularach a nie "ludzie którzy od tego są" (wybrani przez Boga, społeczeństwo albo jedno i drugie).

D

Deleted member 427

Guest
W tym wywiadzie jest dobry kwiatek - Rutkowski przyznaje, że jako prywatny (jeszcze) detektyw brał udział w 2004 roku w pisaniu ustawy regulującej i licencjonującej zawód prywatnego detektywa.

Do góry Bottom