pawlis
Samotny wilk
- 2 420
- 10 193
Bolonia. Feministka postanowiła zrobić eksperyment i pospacerować po mieście nago, licząc na to że będzie mogła oskarżyć białych chrześcijan o seksizm.Niestety to nie biali potraktowali ją przedmiotowo jak dziwkę...
Gdy państwo bierze się za "innowacje"..
"Stolica Korei Południowej borykała się z największą liczbą samobójstw na moście Mapo nad rzeką Han. Umieścili więc m.in. na barierkach napisy "Dobrze dziś zjadłeś?", "Przejdźmy się", postawili rzeźby pocieszające się nawzajem, oświetlenie na czujnik ruchu... Ilość samobójstw jednak wzrosła ponad 6x"
http://en.rocketnews24.com/2014/02/...ackfires-deaths-increase-over-than-six-times/
Dzięki. Przetłumaczyłem sobie w translatorze tamto źródło i rzeczywiście jest tak jak piszesz. Liczba osób które chciały popełnić samobójstwo wzrosła sześciokrotnie pod wpływem decyzji rządzących (bądź też innych czynników, możliwe że związanych z popularyzacją tego mostu), ale tylko 5 z nich popełniło skuteczne samobójstwo. Usuwam więc fejkaPrawdopodobnie fake news
"This is based on wrong translation from Korean to English. The number "93" means the # of people who thought about suicide on the bridge, not the number of people who actually jumped off.
Out of these 93 people, 85 didn't even have a single drop of water on their clothes. 85 people changed their mind and returned home safely. Actual number of jumpers is 8, and amongst them 5 people met their makers.
"
A wzrost prób w tym miejscu mógł być spowodowany reklamą w mediach "mostu samobójców"
Nie wszystkie, w każdym miesiącu można przeczytać kilka za darmo w ramach bezpłatnej prenumeraty cyfrowej.Artykuły Wyborczej są za paywallem
Artykuły Gazowni są tak tendencyjne i przewidywalne, że można się domyślić ich treści z samej zajawki. Dlatego ja najczęściej wchodzę tam żeby poczytać komentarze pod tekstem. Lemingi wypisują tam takie bzdury (polityczne, ekonomiczne i wszelkie inne), że kiedyś próbowałem wyprowadzić tego i owego z błędu, ale dałem sobie spokój.więc jaki sens moga mieć komentarze ludzi którzy nie przeczytali tekstu?