Non Serviam
Well-Known Member
- 834
- 2 251
Nie, ale zawsze jest dupa DoloresBiały człowiek nie znajdzie tu jakichś wzniosłych idei czy moralnych bohaterów, dla których chciałoby się ciągnąć dalej.
Nie, ale zawsze jest dupa DoloresBiały człowiek nie znajdzie tu jakichś wzniosłych idei czy moralnych bohaterów, dla których chciałoby się ciągnąć dalej.
Ciekawy temat, wydaje się bardzo dobre od strony realizacyjnej i technicznej, przytłaczający klimat, fajnie oddane realia epoki i systemu, który niewątpliwie uda się następnym razem, no i brak smoków. Czego tu nie kochać?
Nie czytałem książek i nie grałem w gry. Mnie ciągnięcie kilku osi czasowych nie przeszkadzało, wręcz zachęciło do trochę większej uwagi i oczekiwania na moment, gdy się połączą.chyba bym nie wiedział o co chodzi gdyby nie to, że czytałem książki. Równoległe ciągnięcie kilku osi czasowych wypada słabo.
Zanosi się na kolejny znakomity serial. Na razie wyszły dwa odcinki i całość robi niesamowite wrażenie - zarówno od strony plastycznej, jak i merytorycznej. Recenzenci nadużywają epitetu "hipnotyczny", ale sporo w tym prawdy - nowe dzieło Alexa Garlanda hipnotyzuje jak mało co.
Fabuła opowiada o miliarderze z Doliny Krzemowej, który stworzyl komputer kwantowy, przy czym nie wiadomo w jakim celu - nie chce kontraktów z rządem ("Pierdolę bezpieczeństwo narodowe"), nie interesuje go szyfrowanie, przesyłanie danych, rozwój telefonii kwantowej. Ma inne plany. W tle oczywiście szpiegostwo gospodarze oraz morderstwa.
POLECAM!