Volvek
Well-Known Member
- 797
- 1 919
Pojawił się nowy serial The Knick - obejrzałem pierwszy odcinek, taki sobie. Nie było żadnego jebnięcia, którego by przyciągnęło widza do oglądania. Może się zmuszę do obejrzenia kolejnych.
Ludzie, rzućcie wszystko w pzidu i oglądajcie włoski serial "Gomorra".
No ja mam mieszane uczucia, film oglądałem dosyć dawno i pamiętam, ze zrobił na mnie wrażenie, serialu obejrzałem na razie sześć odcinków i mam parę wątpliwości.Obejrzałem, faktycznie zajebisty. Aż dziwne, że gdzieś mi umknął jak sobie selekcję robiłem wśród mniej znanych produkcji, chyba dlatego że nieanglojęzyczny. W każdym razie mocny, surowy, siada na emocjach, świetnie napisany i zreazlizowany. O wiele lepszy niż trochę chaotyczny film o tym samym tytule. Trudno się tu do czegoś przyczepić generalnie. Ostatnio rzadna chyba produkcja nie była dla mnie tak emocjonująca jak ostatnie odcinki tego sezonu, napięcie można było siekierą ciąć, przy tym nie było mowy o jakichś durnowatych twistach, o przekombinowaniu - to się wszystko doskonale kupy trzyma.
No obejrzałem wszystkie, ogólnie spoko ale nie powalił mnie, fajnie ze nie amerykański, ma swój klimat.
Ludzie, rzućcie wszystko w pzidu i oglądajcie włoski serial "Gomorra". Napisy polskie są do tej konkretnie wersji, robi niejaki joozek z hataka.pl, więc jakość tłumaczenia najwyższa z możliwych:
http://kickass.to/usearch/Gomorra S01/
[bleble spoilery]
Musicie to zobaczyć - w sensie cały sezon od początku do końca.
I dalej w następnych odcinkach fajnie pokazują jak nowy gubernator cywilizuje ten dziki zachód i wprowadza nadzór państwowo-urzędniczy.Po kolejnym odcinku Hell on Wheels robi się ciekawie. Do Cheyenne przyjeżdża gubernator nowo utworzonego terytorium Wyoming z i od razu chce opodatkować.