Samobójstwo nastolatka z powodu szyderstw i nietolerancji.

Co sądzisz o tym zdarzeniu?

• Darwinizm zadziałał, słabi psychicznie sami się zabijają.

Votes: 7 17,5%
  • Ci "koledzy" to ścierwo, które należy wyeliminować...

Votes: 16 40,0%
  • Był chłopak i nie ma chłopaka... (czyli jest mi to obojętne).

Votes: 8 20,0%
  • Dlatego antynatalizm, knypy!

Votes: 4 10,0%
  • Trzeba zwiększyć władzę rodziców nad gówniarzami.

Votes: 3 7,5%
  • Gdyby były mundurki i porządek w szkołach to by problemu nie było.

Votes: 2 5,0%

• Total voters
    40
  • Poll closed .

Kompowiec2

Satatnistyczny libertarianin
459
168
@hensley
Mam toksyczną rodzinę (google pomocą). Tylko co to zmienia? Może zaraz sobie pogadam z internetowymi psychologami, dziękuje postoje.

Byłem po prostu tak jak już wcześniej napisaliście chujem, bo znudzony lekcjami czasem prowokowałem zjeba psychicznie, ale wystarczyło mi to że kilka osób mnie w tym upomniało i już przestałem. Zapomniałem się i powstała brzytwa Hanlona. Potem go nie zaczepiał o ile trzymał się od nas z daleka.

U

ultimate

Guest
Nie jestem psychologiem. Nie myślę Cie pouczać o tym, co powinieneś wiedzić. Pytałem z ciekawości.

Kompowiec2

459
168
Sorry, po prostu mam bardzo złe doświadczenia z tym związane, ponieważ - jak się łatwo domyślić - miałem kontakt jedynie z urzedosowymi psycholożkami..

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
Nie zawsze trzeba prosić o pomoc aby jej potrzebować.
to potrzeba poocy wynika z prośby? troche dziwne sformułowanie... ale wiem o co ci chodzi... jestem jednak odmiennego zdania...
jak widze ze coś sie dzieje to moge zareagować ale wpierw sie pytam czy trzeba pomocy, a przy jakichś duperelach sie nie pytam i jak nie mówi nic to nie interweniuje...

Gazda pewnie przechodziłby obojętnie obok nieprzytomnych ofiar wypadku bo przecież nie został poproszony o pomoc i nie chce być komuchem
no jest pewna różnica między nieprzytomna osobą a przytomną która jednak nie woła o pomoc...

Kompowiec2

459
168
Podziękuję za ten komplement,bo ja tylko opisałem historię zanim poznałem akap. Gdybym go wtedy znał to pewnie zastosowałbym świętą zasadę nie mojego jebanego interesu szybciej niż wtedy. W ogóle doszedłbym po prostu szybciej do tych wniosków co teraz. Że to było głupie i absolutnie bezsensu.

Teraz, jako rasowy lib nie uznaję po dziś dzień agresji słownej. No chyba że to będzie oczywista groźba (którą można wywnioskować z kontekstu i reszty jeszcze jakiejś tam otoczki, pisalem już o tym libertarianizm a groźby). A jak ktoś jest ciotą która nie potrafi znieść krytyki innych, to wlaśnie płacze i się wiesza jak w tytule. Prosto w twarz to tylko ino wpierdol zrobić potrafi. A w sieci to już w ogóle kołderka i pod poduszkę. Jebane buce z wysoką samooceną. Ktoś im ją zburzy to od razu im odpierdala. Co za problem olać czyjeś obelgi skierowane do Ciebie? No chyba że zacznie kłamać na twój temat to wtedy robi się gorąco...

A jeśli to się by działo przy niskiej, to efekt i tak jest podobny. Dalej przejmuje się za bardzo opinią innych.

Ja bym internweniował tylko przy używaniu wobec kogoś przemocy.To chyba oczywiste.

Każdy, kto nie chce być zmieszany z błotem, musi sobie zapracować na brak ostracyzmu.

Ostatnia edycja:
L

lenislawa

Guest
Jeśli prawo chroni małolatów jako niezdolnych do odpowiedzialności za swoje czyny bo nie uformowanych jako człowiek - dorośli powinni mieć prawo dyscyplinowania bezkarnych sku...synów. Nie biję swojego dziecka, ale potrafiłabym wstrząsnąć nim na tyle by zrozumiało że jestgó...arskim hejterem - ale nie bezkarnym.

Kompowiec2

459
168
Jeśli prawo chroni małolatów jako niezdolnych do odpowiedzialności za swoje czyny bo nie uformowanych jako człowiek - dorośli powinni mieć prawo dyscyplinowania bezkarnych sku...synów. Nie biję swojego dziecka, ale potrafiłabym wstrząsnąć nim na tyle by zrozumiało że jestgó...arskim hejterem - ale nie bezkarnym.
Of course, Niech je nawet napierdalają kablem, będzie zmniejszona pula patusowych genów. Może kiedyś spróbuje napisać konsensus w tej sprawie

L

lenislawa

Guest
Of course, Niech je nawet napierdalają kablem, będzie zmniejszona pula patusowych genów. Może kiedyś spróbuje uzyskać konsensus w tej sprawie
kablem to debili trzeba napierdalac takich co popieraja gównojadw hejterów bo oni tacy sami sa jak ci co przyczynili sie do samobojstwa tego chlopaka co wcale homosiem nie byl Tych debili bym dala pod prokuratora i niech kisna w wziezieniu do konca żywota swojego!

Kompowiec2

459
168
kablem to debili trzeba napierdalac takich co popieraja gównojadw hejterów bo oni tacy sami sa jak ci co przyczynili sie do samobojstwa tego chlopaka co wcale homosiem nie byl Tych debili bym dala pod prokuratora i niech kisna w wziezieniu do konca żywota swojego!
Ojeju, mnie też kilka razy było przykro gdy mnie nękano. A płakałem tylko w wypadkach jawnej agresji i złodziejstwa. A jednak kurde żyje. I nigdy na nikogo nie doniosłem. No normalnie cud.

człowiek w tytule to zwykły tchórz, który odebrał sobie to co ma się najcenniejsze. Jak pisałem, trzeba sobie zapracować na brak ostracyzmu.

Skoro ty się zaczęłaś bawić trollingiem na forum to się trochę pośmieję z twojego lewactwa.

MaxStirner

Well-Known Member
2 781
4 723
Zgadzam sie, że normalnie człowiek powinien dać se rade, jakoś wytrzymać itp.
Tyle, że wkurwia mnie przykładanie takiej samej miary do smarkacza i dorosłego, ile on miał 13-14 lat?
Burza hormonów, niestabilna konstrukcja psychiczna, rozwój poszukiwanie akceptacji, miejsca, tożsamości
Wszystko sie nakłada i miesza, zauważ że fala rzadko zdarza sie na studiach czy w zakładach pracy bo w większości ludzie wiedzieliby jak se z tym dać rade.
Jednym słowem to był gimbus i mierzenie "tchórzostwa" jego i twojego w taki sam sposób mi nie pasuje.

Ostatnia edycja:

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Wszystko sie nakłada i miesza, zauważ że fala rzadko zdarza sie na studiach czy w zakładach pracy bo w większości ludzie wiedzieliby jak se z tym dać rade.
Nie no, trochę ciężko to porównywać - w szkole musi siedzieć każde dziecko, obowiązkowo, codziennie, a jak ucieknie, to ma przejebane, poza tym jest sporo luzu, dużo wolnego czasu, więc dzieciaki zabijają nudę np. gnębieniem tego kto jest pod ręką i jest słaby, więc nikogo nie dziwi, że w każdej szkole kogoś tam męczą. Na studia idzie kto chce i chodzi na zajęcia kiedy chce, nikt go na przerwach nie trzyma na terenie uczelni, więc osoba gnębiona w liceum jak pójdzie na studia, to może uciekać do domu zaraz po wykładzie, albo nawet w ogóle na nie nie chodzić. W pracy wszyscy są zajęci, więc nie ma czasu pognębić jakiegoś frajera, zresztą nie ma po co. Napięcia powstają tylko w kwestii realizowania zadań. To nie jest kwestia samego wieku, zresztą samobójstwa wśród nastolatku są chyba rzadsze niż wśród dorosłych, a zgodnie z twoją tezą ci drudzy powinni już wiedzieć jak sobie radzić z życiowymi problemami.

Kompowiec2

459
168
To prawda, jestem już prawie dorosły ale myślę że wiek tu nie ma szczególnego znaczeni, bo w jego wieku poradzilem sobie z problemami "gimbusa". Efekt? Jeden się powiesił bo był zwykłą spierdolinką a ja jeszcze żyje.

Po za tym myślałem że lib nie patrzy etykietkami. Dziecko często zauważa dużo więcej rzeczy od dorosłego i tak dalej. Myślę, że jedyna różnica pomiędzy nimi to że jeden jest usamodzielniony a drugi nie.

MaxStirner

Well-Known Member
2 781
4 723
Gnębią często wcale nie Ci błyskotliwi z wierchuszki, ale średniacy którzy chcieliby być lepsi, ale nie mają na to lepszego pomysłu. Utknęli pośrodku, nie mają umiejętności, a napięcie trzeba wyładować - taka forma grupowej masturbacji.
Nie są w stanie de facto wejść wyżej na stałe, ale na 5 minut kiedy dostają orgazmu.
Jak się znowu nazbiera, znów czują sie niepewnie, znów muszą wyładować napięcie "bycia nie na miejscu". I tak w kółko.

Ostatnia edycja:

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 206
Uwaga TVN zrobiła na ten temat reportaż. Okazuje się, że kuratorium negatywnie oceniła tą budę w i niej już wcześniej dochodziło do bitek, zastraszeń etc. Oczywiście władze miasta zarzekały standardowo: "Panie! Żadnych uchybień nie stwierdzono! Tam było cacy, czepiacie i aferę robicie!" A matka tego Dominika szczegółowo omawiała problem dyrekcji. Widać jak się zajęła.

A robiono w tej budzie ankiety o przemocy i 50% uczniów potwierdziło patologiczny wymiar, ale wg redaktora nie sprecyzowano czy to uczniowie czy nawet... nauczyciele.

Nie zdziwię, że z powodu idiotycznych zachowań belfrów dzieciak zdecydował się powiesić, bo jakiś chujek, który magistra dostał po obciągnięciu promotora, kazał mu spierdalać albo powiedział, że to tylko jego wina.

Do góry Bottom