Rzeczpospolita "Trotyl na wraku tupolewa"

Hitch

3 220
4 880
Przynajmniej wskazanie autora by się przydało. Wczoraj samolot był wypełniony zamordystami, jutro może być wolnościowcami...

ford

Active Member
314
33
Tak, masz rację. Bo wiadomo, że zamachu dokonali najlepsi zamordyści z możliwych. Dlatego będziemy milczeć, żeby nie psuć opinii najlepszym zamordystom. W końcu tak niewielu ich zostało.
Tutaj się nie zgodzę, nie postępowali w myśl zasady nie znasz człowieka, uklon się grzecznie i odejdź, tylko w myśl zasady napluj w twarz i zacznij agresje. narazili się wielu osobom, być może milionom ludzi, od zwykłego mechanika samolotu, zwykłych szarych obywateli, po wielkie wpływowe szychy (i ich znajomych). Niech im ziemia leka będzie. Zamach był wewnętrzny, jednak nie koniecznie przez zamordystów przeprowadzony. Odjebali ich, bo zaczęli agresje na własne życzenie.

Polacco

Active Member
132
76
Tutaj się nie zgodzę, nie postępowali w myśl zasady nie znasz człowieka, uklon się grzecznie i odejdź, tylko w myśl zasady napluj w twarz i zacznij agresje. narazili się wielu osobom, być może milionom ludzi, od zwykłego mechanika samolotu, zwykłych szarych obywateli, po wielkie wpływowe szychy (i ich znajomych). Niech im ziemia leka będzie. Zamach był wewnętrzny, jednak nie koniecznie przez zamordystów przeprowadzony. Odjebali ich, bo zaczęli agresje na własne życzenie.
Tak, zwłaszcza szef IPN czy członkowie rodzin katyńskich...
Zlikwidowali ich mili obrońcy wolności...
Dodam jeszcze, że nikt z tej listy ofiar nie napluł mi w twarz i nie "zaczął agresji".

ford

Active Member
314
33
Tak, zwłaszcza szef IPN czy członkowie rodzin katyńskich...
Zlikwidowali ich mili obrońcy wolności...
Dodam jeszcze, że nikt z tej listy ofiar nie napluł mi w twarz i nie "zaczął agresji".
Tobie może nie, innym napluli, to nie byli ludzie powściągliwi, tylko zachowujące się jak agresywne zwierzęta, siejące zamordyzm, którzy uważali, ze wiedza lepiej wszystko od innych i maja prawo narzucać innym jak żyć. To była kwestia czasu aż sprowadza nieszczęście na siebie i innych i ich ktoś odjebie.

Polacco

Active Member
132
76
Tobie może nie, innym napluli, to nie byli ludzie powściągliwi, tylko zachowujące się jak agresywne zwierzęta, siejące zamordyzm, którzy uważali, ze wiedza lepiej wszystko od innych i maja prawo narzucać innym jak żyć.
Nie wiem o kogo ci konkretnie chodzi, ale jeśli o Kaczyńskiego (który to jako prezydent władzę miał symboliczną), to byłbyś łaskawy wymienić rządzących Polską w ciągu ostatnich 100 lat którzy nie byli "zamordystami"? Czy może obecną ekipę uznajesz, za wolnościowców?

ford

Active Member
314
33
Nie wiem o kogo ci konkretnie chodzi, ale jeśli o Kaczyńskiego (który to jako prezydent władzę miał symboliczną), to byłbyś łaskawy wymienić rządzących Polską w ciągu ostatnich 100 lat którzy nie byli "zamordystami"? Czy może obecną ekipę uznajesz, za wolnościowców?
Tam nie był tylko Kaczyński, a sporo osób co się naraziło swoim zamordyzmem i agresjom. Nie uznaje obecnej ekipy za wolnościowa, jednak tamta ekipa sobie wyjątkowo zasłużyła na posłanie prosto do piekła. Ludzie ich nienawidzili, odpowiadali za wiele krzywd, niech im ziemia leka będzie. O krzywdach ludzi, teraz się nie chce ku...wa pamiętać.

cracko

Member
39
9
Byl to zamach, jednak uważam, ze w tym wypadku należy to przemilczeć, gdyż samolot wypełniony był zamordystami, tymi najgorszymi z możliwych. Ja ich tam nie żałuje, źle ze nie żyją, ale tez źle, ze się urodzili i żyli w sposób zamordystyczny, gdzie na każdego szukali haka i każdego chcieli trzymać za mordę. Sami na siebie sprowadzili nieszczęście. Dla mnie 10kwietnia, to był szczęśliwy dzień, gdzie Bóg posłał zło prosto do piekła.
Cóż za kretyńska opinia. Jestem ciekaw ilu z ludzi tam poległych poznałeś na tyle, żeby wypowiedzieć te słowa. To, że były tam takie osoby nie ulega wątpliwości ale z Twojej wypowiedzi wynika, że wrzucasz wszystkich do jednego wora. Ograniczając się tylko do generalicji tam poległej, który z generałów był zamordystą? Z którym rozmawiałeś?

M

Matrix

Guest
Obejmując wysokie stanowiska państwowe, pobierając wysokie pensje niewspółmiernie do wysiłku pracy,trzeba pamiętać, że jesteśmy też narażeni na czyjąś niechęć, że ktoś nas może zlikwidować, tym bardziej to prawdopodobne im więcej ucisku stosujemy.
Na pewno na listę Tupolewa 10 kwietnia 2010 roku było się bardzo trudno dostać, nikt nikogo nie zmuszał do lotu na paskudnym, wojskowym lotnisku, na " styk" przed uroczystościami ". Zaryzykowali, nie udało się, a mogło to tak pięknie wyglądać, Tupolew wyłaniający się z mgły, lądujący brawurowo, po schodach schodzi para prezydencka i za nimi jedyni sprawiedliwi....

Hitch

3 220
4 880
pobierając wysokie pensje niewspółmiernie do wysiłku pracy

Oho, zaczyna się polackie "a ten za dużo zarabia". Niech każdy sobie zarabia tyle, ile zarabia, póki nie zarabia z racji pchania łap po cudzą kasę. Nawet najciężej pracujący urzędnik państwowy nie zarabia uczciwie i niech tylko to będzie wyznacznikiem. Proporcja zarobki/wykonana praca powinna być tylko kwestią między pracodawcą a pracownikiem.

alfacentauri

Well-Known Member
1 164
2 181
Dziś złamałem dwa swoje postanowienia. Pierwsze, że nie będę się wypowiadać w takich tematach jak Smoleńsk, drugie, że nie będę czytać głupkowatych portali jak WP. No więc wszedłem na ten WP a tam widzę nagłówek "Zaskakujące wyniki sondażu - trotyl nie wysadził PIS", otwieram link i kolejny tytuł "Zaskakujące wyniki sondażu na zlecenie Super Expressu -PIS wyprzedza PO."
Nie interesuję się sprawą Smoleńska i nie wiem skąd dziennikarz Rzepy miał informacje o trotylu. Ale intuicja podpowiada, że od jakiegoś tajnego informatora. Zgadłem? Coś mi się zdaje, że ten informator miał za zadanie podpuścić dziennikarza. PO cały czas bazuje na straszeniu PISem i wiele osób głosuje na PO, żeby nie dopuścić do władzy wariatów od Smoleńska. Jak PIS urządził jakąś debatę o swoim programie z udziałem ekonomistów i wywalczył w mediach by pokazano, że potrafi o czymś innym mówić niż o zamachu na samolot, to po pewnym czasie notowania mu skoczyły i wyprzedził PO. No to trzeba było sprawić by PIS ponownie powrócił do głoszenia tego co go pogrąża ze zdwojoną siłą. A tu nagle wśród usłużnych mediów zdziwienie, że prowokacja tak mało skuteczna.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Masz rację alfa. Nie ważne co się stało w Smoleńsku. Ważne że lud wierzy, że to był zamach i lud ma już swych "winnych" do osądzenia. Smoleńsk służy wielu grupom, jedni dzielą ludzi na PiS i anty-PiS tożsamy z PO, inni w cieniu katastrofy kręcą dalej swe lody, a jeszcze inni przepychają kolejne kretyńskie ustawy...

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Stało się to, czego od dawna można było oczekiwać. Podczas wczorajszego posiedzenia sejmowej komisji sprawiedliwości prokuratorzy wojskowi przyznali, że na szczątkach rozbitego tupolewa wykryto jednak trotyl. Śledczy nie mieli innego wyjścia, po tym jak zaproszony na posiedzenie jako ekspert producent detektorów Jan Bokszczanin oświadczył, że detektory są w stanie rozróżnić rodzaje „substancji wysokoenergetycznych”. Oznacza to, że są w stanie zidentyfikować trotyl.

(...)

Oczywiście zupełnie inny problem ma wydawca „Rzeczpospolitej”. W świetle oświadczenia prokuratorów powinien on natychmiast przywrócić do pracy Cezarego Gmyza, Tomasza Wróblewskiego oraz dwóch innych zwolnionych dziennikarzy - i ich przeprosić. Zresztą wciąż nie ma jeszcze nowego redaktora naczelnego „Rzeczpospolitej”, więc Grzegorz Hajdarowicz nie powinien mieć z tym większego problemu.

Jeszcze inna kwestia to sposób zrelacjonowania wczorajszego posiedzenia komisji sprawiedliwości przez główne media. Wczorajsze „Fakty” TVN w ogóle się na ten temat nie zająknęły (sprawa istniała tylko w TVN24), w „Wiadomościach” TVP pojawił się wyjątkowo pokrętny i zmanipulowany materiał, „Gazeta Wyborcza” nie uznała tematu za godny odnotowania nawet małą notką, a „Rzeczpospolita”, której sprawa dotyczy w sposób fundamentalny, nie znalazła miejsca, by napisać o niej tekst na pierwszej stronie.

http://www.wprost.pl/blogi/piotr_smilowicz/

I CO TERAS?

Till

Mud and Fire
1 070
2 288

Na pewno nie krew na ulicach. Do tego jeszcze musi dojrzeć.

A propos festiwalu fałszu w telewizji:
05bc4a9e413a27753b2d78cb2bb0bc3b.jpg

Hitch

3 220
4 880
Może rodzima agentura ma już dość bycia nazywaną radziecką spierdoliną i oprócz ugruntowania swojej władzy, jeszcze chciała pokazać, że też stać ją na prawdziwie samodzielną, wywiadowczą akcję? Taką, po której wszyscy się wzajemnie obwiniają lub śmieją z absurdu okoliczności.

Do góry Bottom