Kolejna osoba potwierdza trotyl:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/3958...sc-trotylu-na-elemencie-z-wyposazenia-tu-154m
http://wpolityce.pl/wydarzenia/3958...sc-trotylu-na-elemencie-z-wyposazenia-tu-154m
A może właśnie się wpisuje w Sztukę Wojny?To się nie wpisuje w Sztukę Wojny; "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go (...)"
Nie muszą. W jednych kwestiach nie doceniamy Ruskich a w innych ich przeceniamy. Przez ostatnie 20 lat, USA, Chiny i inni zrobili wiele, by osłabić Rosję. Obecnie siły wewnętrzne Rosji, skierowane przeciw własnym obywatelom, są kilka razy większe od ruskiej armii. Rosja powoli gnije od wewnątrz. Nie widać tego ale demonstracje są, dążenia separatystyczne są praktycznie wszędzie za Uralem. Rosja się musi prężyć, by zatuszować jakąś swą słabość, oczywiście zgodnie ze Sztuką Wojny.Ruscy nie muszą już chyba nikomu udowadniać, że są w stanie rżnąć nas bez pomadki jak i kiedy chcą, nord stream itp. jak na mój gust są wystarczające i rozwiewają wszelkie wątpliwości.
Jeśli był "solidnym politykiem śledczym" to nie mógł "narazić się władzy" , bo RP to część mainstreamu i nie zauważyłem, żeby "non stop jechali po partii rządzącej" , bo RP to część mainstreamu. Ludzie to jest motłoch/społeczeństwo, oni mają w dupie jakiś smoleńsk, ludzie martwią się jak spłacić rachunki, jak ogarnąć kredyt, burżua martwi się gdzie znajdzie roboli to zrobienia złotych kondygnacji na kominku, a ta reszta niby "świadomych" (jakieś 5%) mądrzy się i pierdoli o tym "jak to z tym smoleńskiem było".Gmyz z tego co mi wiadomo to solidny dziennikarz śledczy, który naraził się władzy. Widać jego informatorzy zagrali vabank żeby skompromitować jego i jego gazetę, która non stop jedzie po partii rządzącej.
Efektu uboczny (mam nadzieję, że nie cel pierwotny) jest taki, że ludzie będą teraz bardziej znieczuleni na kolejne smoleńskie informacje.
Fajnie się wczoraj zmieniał przekaz dnia w GW z "no jasne , że był trotyl, skoro to poligon" na "Rzepa podpala Polskę kłamstwami !" ...
Na gazeta.pl w ogóle nie wchodzę żeby nie napędzać im ruchu. Gdyby byli zwykłym brukowcem to bym akceptował ich istnienie. Ale oni mają ambicje polityczne. Przy czym nie można o tym głośno mówić:Właśnie przeczytałem, że GW pytała pisowców, czy przeproszą za słowa o zamordowaniu 96 osób. Nożeszkurwajapierdolę. Brudziński się oburza i twierdzi, że nie ma za co przepraszać. A twierdzę, że nie ma KOGO przepraszać. Czy GW, znana z miłości do Kaczyńskiego, poczuła się osobiście urażona sugestią, że został zamordowany?
Dawno temu Lepper gadał o tajemniczych "Talibach w Klewkach". Większość traktowała to z przymrużeniem oka. Gdyby powiedział skąd to wie, to seryjny samobójca miałby więcej roboty. Tu akurat nie są winni politycy a system który zastali. Mnie to się również nie podoba.Co za kraj - jeśli informacje o takich ważnych sprawach mają być poparte argumentami typu "wiem bo wiem, ale nie powiem skąd", to pięknie dziękuję.
Poszperałem trochę. Spektrometry ruchliwości jonów mają wskaźnik fałszywych alarmów rzędu kilku procent. Poza tym trotyl wykryto także na próbkach, które do analizy w laboratorium w USA wysłał krewny jednej z ofiar katastrofy.
http://sierp.libertarianizm.pl/?p=1079
Tak, że prawdopodobieństwo, że to naprawdę trotyl jest bardzo wysokie. I moim zdaniem dobrze się stało, że nagłośniono to teraz, przed ostatecznym zbadaniem próbek. Bo te badania mają odbyć się w... Moskwie.