mikioli
Well-Known Member
- 2 770
- 5 387
Podbudowa propagandowa... W zasadzie w indiach mikrokredyt to taki Provident, nie byłoby nic w nim złego niż na ściemnianie, że to jakaś niby bezinteresowna pomoc.Wytłumacz mi, co jest złego w mikrokredytach?
Podbudowa propagandowa... W zasadzie w indiach mikrokredyt to taki Provident, nie byłoby nic w nim złego niż na ściemnianie, że to jakaś niby bezinteresowna pomoc.Wytłumacz mi, co jest złego w mikrokredytach?
Muminki, odcinek "Siostrzeniec Inspektora"
Jakbym widział działanie polskiej psiarni. Do Doliny Muminków przybywa stażysta do policji, będący siostrzeńcem inspektora. Gość będący wyjątkowym kretynem dopierdala się do każdej pierdoły i wsadza ludzi za byle co czy wyrywając wypowiedzi z kontekstu (no dobra, Bobek i pani Filifionka na pewno zasłużyli na pierdel), co denerwuje wszystkich, w tym inspektora policji. Ale gdy siostrzeniec ma szansę schwytać faktycznego przestępcę (tutaj piraci)... olewa sprawę dokumentnie i zamiast tego aresztuje niewinnego (tutaj komisarza generalnego), bo jest kretynem. Ostatecznie... dostaje awans od komisarza... za bycie czujnym policjantem (pomyłka popełniona w młodości to nie katastrofa) i wszyscy się cieszą (bo teraz siostrzeniec innym nieszczęśnikom będzie dupy truć).
Jak już lewacy się za coś zabiorą, to można być pewnym, że spierdolą w każdym detalu.
W jaki sposób może izolacja przygotować do akapu? Nic się nie wie co się dzieje na zewnątrz i ciężko wtedy przetrwać...Mam dylemat, czy disneyowskiego "Dzwonnika" zaliczyć do koszernych bajek czy nie. Z jednej strony fajny średniowieczny klimat, przygotowuje do akapu(bohater spędził całe życie zamknięty w wieży)

nie to specjalny przykpadek dobrze pokazuje że wolny człowiek z lasu w lesie pozostać powinien i tam robić swoje a rude baby są dla niego jak kryptonit...Do przeniesienia?
Od dłuższego czasu wyszedł ten słynny remake atomówek. W moim odczuciu ma kilka drobnych błędów, które można wybaczyć (np. w animacji) bo nie jestem zbyt wybredny ale jest jedna ważna, dokumentalna kurwa rzecz, której nie można wybaczyć, względem oryginału. TO:View attachment 2108
View attachment 2107
Osoba, która to zrobiła powinna dostać owacji na stojąco za "innowacyjność".