- Moderator
- 3 585
- 6 855
No, ciekawe. W sumie widać, że coś tam o libertarianach wiedzą. To są w większości całkiem obszerne notki.Ciekawe kto pisze te strony... Mam kilka typów:
1) studenci, którzy na studiach od swojego lewakującego profesora dowiedzieli się jak działa świat i co sądzić na każdy temat,
2) sfrustrowani profesorowie wyższych uczelni, którzy mają recepty na wszystko, ale nikt nie chce ich docenić, przez co nie zarabiają tyle na ile zasłużyli, wypruwając sobie żyły podczas prania młodych mózgów, mimo, że stoją znacznie wyżej od tych podłych i samolubnych wyzyskiwaczy, dorobkiewiczów i spekulantów, którzy nie chcą płacić swojej "fair share",
3) sfrustrowani bezrobotni/ludzie z "dead end job" na których nie poznał się świat, mimo ich wyższego wykształcenia i "społecznej wrażliwości".
Żeby być fair - ta strona nie jest nastawiona tylko anty-libertariańsko. Po Marksie też jeżdżą.Ci którzy zwalczają lewactwo powinni stworzyć podobną wiki.
http://rationalwiki.org/wiki/Marx
A ja nie chcę mieć z nimi nic wspólnego, więc również strategii nie zamierzam adaptować.Nie ma co próbować być uprzejmym i wyważonym podczas dyskusji z lewactwem, "społecznymi wrażliwcami" i "racjonalnymi świeckimi humanistami". Ich przeciwnicy powinni grać tak jak oni: być nastawionym ofensywnie, używać kukieł, używać słów-obuchów, uderzać wycieczkami osobistymi, skupiać się na atakach ad hominem, nigdy nie dać się wyprzedzić w przekrzykiwaniu, szukać osobistych motywacji w poglądach, wyszydzać, ich poglądy streszczać pojedynczymi słowami takimi jak "idiotyczne", "nieracjonalne", "bezsensowne", "nienaukowe", "oszołomskie" etc.