kompowiec
freetard
- 2 581
- 2 646
więcej osób woli bezpieczeństwo (nawet złudne) od wolności a w szczególności, nie chcą odpowiedzialności. To drugie uważam za glówny powód dla którego termin "wolność pozytywna" w ogóle narodziła się w głowach.
całkiem ciekawe odpowiedzi padają, może sie wydawać że stamtąd zerżnąłem ale ww. uważam wręcz za esencję. Może się wydawać dosyć głupia dla libka no bo wszyscy dobrze wiemy do czego prowadzi przenoszenie odpowiedzialności np. na panstwo ale mam wrażenie że właśnie tak jest. Mają winnego swoich niepowodzeń i złudne poczucie bezpieczeństwa - "kto tyle doł" "kto wyształci moje dzieci" i cała reszta tych bzdur.
What are some of the reasons why libertarianism does/doesn’t work?
Answer (1 of 19): It depends on what kind of libertarian ideals we are referring to. It is an umbrella term that incorporates many ideas. But let’s go with the stereotypical modern American idea here: minimal government control. A stereotypical libertarian would probably believe that people’s ac...
www.quora.com
całkiem ciekawe odpowiedzi padają, może sie wydawać że stamtąd zerżnąłem ale ww. uważam wręcz za esencję. Może się wydawać dosyć głupia dla libka no bo wszyscy dobrze wiemy do czego prowadzi przenoszenie odpowiedzialności np. na panstwo ale mam wrażenie że właśnie tak jest. Mają winnego swoich niepowodzeń i złudne poczucie bezpieczeństwa - "kto tyle doł" "kto wyształci moje dzieci" i cała reszta tych bzdur.
Ostatnia edycja: