Wujaszek Ilicz
Well-Known Member
- 231
- 706
BO RASIZM
rasiści stosują podejście kolektywistyczne
Mój człowiek! Też staram się zawsze ludziskom tłumaczyć jaka jest rola stereotypów. BTW ciekawe ilu ludzi dzięki stereotypom zachowało swoje życie, zdrowie, portfele itd. w stanie nienaruszonym... Ale no tak... tego nie widać.Nawet jeśli, to prywatne stosowanie takiego podejścia nie narusza niczyich praw.
A tak poza tym, posługiwanie się stereotypami bardzo skraca i upraszcza decyzje, ograniczając straty czasu.
rasistowskie podejście prywatnie stosowanie czy wyrażenie opinii rasistowskiej złe nie jest bo nikomu krzywdy nie robi, nie łamie napu itd, oczywiście jest to rasizm, bo kurwa jak to by inaczej nazwać, jakąś nowomową?Nawet jeśli, to prywatne stosowanie takiego podejścia nie narusza niczyich praw.
gorzej jest, jak pojawiają sie postulaty by wszystkim kolektywnie narzucić takie podejście, że nie tylko ja nie wpuszczam na swoje jakiegoś bambusa ino nikt w obrębie jakiegoś tam terytorium nie może, chuj z tym co sam o tym sądzi... wtedy zaczyna sie komusza kolektywistyczna chujnia
Każdy stosuje kolektywistyczne podejście do grup, bo to leży w naturze człowieka. Dlaczego nie mam tego stosować w stosunku do koloru skóry?
nie martwie sie bo i tak nie lubie murzynówNie martw się GAZDa nikt ci nie będzie zakazywał gang-bangów z murzynami.
nie martwie sie bo i tak nie lubie murzynów
po prostu nie jestem komuchem jakimś coby decydować innym kogo mogą na swoim gościć, ja decyduje ino o swoimTo po co się interesujesz ich prawami?
że co?Za każde prawo się przelewa krew - wystarczy ci na wszystko tej krwi?
po prostu nie jestem komuchem jakimś coby decydować innym kogo mogą na swoim gościć, ja decyduje ino o swoim
że co?
wyraziłem ino swoją opinie i tyle, a potem pytałeś sie to odpowiedziałem...A co gadanie o tym co chcesz da?
nie zamierzam walczyć o innych, no chyba że ktoś mnie o pomoc poprosi i uznam to a za uzasadnione, b sensowne, c bedzie mi sie chciało w ogóleNo pewne aspekty wolności osobistej należy sobie wywalczyć - będziesz walczył o swoje prawo do "robienia swojego" i za prawa czarnych ?
jak na razie starczyłoPrzeciwko ilu aktom komuszenia stawisz opór? Bo coś mi się wydaje że nie starczy ci krwi i zasobów na wszystkie.
nieMówisz tylko o marudzeniu na forum?
a o czym?
niektóre stereotypy to generalizacje, takie heurystyki jakby i one są przydatne generalnieA tak poza tym, posługiwanie się stereotypami bardzo skraca i upraszcza decyzje, ograniczając straty czasu.
życie... robienie swojego, realizowanie celów i takie tama o czym?
życie... robienie swojego, realizowanie celów i takie tam
Po pierwsze, mowa jest o ograniczaniu a nie niewpuszczaniu, więc już na starcie chochoł i pała. Po drugie, spytaj Michaela Moore'a.
Żyjąc i realizując cele osobiste etatyzmu nie zredukujesz.
Marudzeniem na forum też nie.
On nie ma dzieci.Dobry przyklad duzo daje. Widac nie jestes rodzicem to nie wiesz.
dla siebie zredukowałem właśnie, żyje i robie swoje po swojemu, tak by ograniczyć wpływ etatyzmu do minimumŻyjąc i realizując cele osobiste etatyzmu nie zredukujesz.
mamOn nie ma dzieci.