S
shogu2
Guest
Dobrze myślałeś wtedy tez byl dziki tylko na inny sposób.kawador napisał:A ja myślałem, że dziki kapitalizm był w XIX wieku, a potem do parlamentów weszła lewica i się skończyła dzicz.
Np dzisiaj pewne osobniki maja na tyle kapitału ze mogą dowolnie manipulować rynkami, wtedy tak nie było.
To taki kapitalizm 2.0
Tak, kapitalizm może dziczeć na rożne sposoby.kawador napisał:shogu, sugerujesz, że przez te 60 czy ileś tam lat lewacy wspierali dziki kapitalizm i on ciągle ma się dobrze? Wiesz, że Balcerowicz w 2002 został wyróżniony Nagrodą Fundacji Fasela za zasługi dla społecznej gospodarki rynkowej?
Jednym z nich niszczenie zasad wolnego rynku dla dobra już ustabilizowanych podmiotów gospodarczych
Czyli co na twoim wolnym rynki jakiś Rothschild przyjdzie i zapuka do twoich drzwi osobiście ?? Co mu zabroni dalej jeździć w limuzynach i wysyłać "przedstawicieli"kawador napisał:Dlaczego uważasz, że są odsłonięci, skoro wszyscy wiemy, że kierują rządami z tylnych siedzeń swoich limuzyn, wysługują się politykami, wysyłają swoich przedstawicieli do tv, żeby siali propagandę kapitalistyczną? Z tego wynika, że działają z ukrycia i w majestacie prawa.
Nie , kto tak twierdził ? Ja tylko stwierdzałem realia.kawador napisał:Nie lubisz technologii i przepływu informacji?
Ja właśnie lubię przepływ informacji problem w tym że kapitaliści nie lubią bo asymetria informacji to zysk.