Podziel się zażenowaniem

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Film z czarnymi bijącymi białą został usunięty przez YT :

Jak widać chcą ukryć koniecznie prawdziwą naturę tych prymitywów.

Zaczynają mi naprawdę śmiecie ludzie działać na nerwy z tą poprawnością - skurwysyny.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Patrzcie, co robi z ludzkimi mózgami gejowska (ale też jakakolwiek inna) propaganda medialna. Na pytanie, co sądzisz o adopcji dzieci przez pary heteroseksualne, odpowiadają tak, jakby zapytano ich o adopcję dzieci przez homoseksualistów.
W ogóle nie słyszą treści pytania, za to rejestrują chyba jedynie "co sądzisz.." i "... seksualni", więc w tak zrytej bańce, nieświadomość skojarzy zadane pytanie z wszędobylską promocją gejowszczyzny. Słuch i percepcja zadziałały tu wyjątkowo selektywnie i cząstkowo.

Inn Ventur

Well-Known Member
347
518
UP
Materiał chyba jest zmanipulowany. Przy większości odpowiedzi "anty" nie ma pokazanego momentu zadawania pytań. :/
Szczególnie podejrzany jest dziadek w 4:45.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Inteligentni, pełni zapału młodzi ludzie w służbie organizacji globalistycznych, czyli np. Cohabitat. W sposób świadomy lub nie, podpinają się pod Agendę 21, podobnie jak większość urzędasów samorządowych, którym po prostu rozsyła się dyspozycje, jak od pnia do gałęzi. Nie musisz wiedzieć, kto jest decydentem, zajmij się realizacją szczytnych idei. Nie myśl, działaj!

Dziwi mnie naiwność, z jaką bezwiednie adoptuje się podobne inicjatywy, a przecież wystarczy zerknąć na partnerów:
http://www.strawbaleeurope.org/partners/

Po raz kolejny wyrażę swoje stanowisko: choćby nie wiem, jak słuszna była idea, najważniejsze jest, KTO ją wspiera i propaguje, bo od patronów będzie zależało, jaka kropka zostanie postawiona nad "i".
Jeśli ONZ zacznie wspierać ankap, to ja chromolę ankap, bo to będzie na bank podpucha. Howgh!

edit:
nanoHabitat
Projekt realizowany we współpracy z UNDP
, zakładający zrealizowanie projektu oraz pełnej dokumentacji budowy małego habitatu (25m2 p.z) w technologii strawbale.

microHabitat
, zakładający zrealizowanie projektu oraz pełnej dokumentacji budowy małego habitatu (35m2 p.z) w technologii strawbale.

mobileHabitat
, zakładający zrealizowanie projektu oraz pełnej dokumentacji budowy małego, mobilnego habitatu (~20m2 p.u) w technologii strawbale na podwoziu jezdnym.

http://www.forum.cohabitat.net/forumdisplay.php?fid=19

Ostatnia edycja:
A

Antoni Wiech

Guest
Kibice Ruchu Chorzów pobili się z meksykańskimi marynarzami na plaży w Trójmieście. Mimo, że nie wiadomo o co poszło (policja nawet nie przedstawiła żadnej oficjalnej wersji) mainstreamowe media dostały sraczki i już atakują nagłówkami i doniesieniami "rasistowski atak", "polowanie na meksykanów" itp. Ja jebie...

Lancaster

Kapłan Pustki
1 168
1 115
z tego co słyszałem, to poszło o to, że meksykaniec obmacywał jakąś polkę, i kazali mu się odczepić i doszło do bójki.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 876
12 262
Nie ma po polsku. Pozostaje ogrom stronic materiału oryginalnego, bardzo ciężkiego do tłumaczenia. Chyba poświęcę się całkiem temu tematowi przez najbliższy rok.

http://www.unep.org/Documents.Multilingual/Default.asp?documentid=52
Z opisu na wiki wynika, że polskim tłumaczeniem jest "Dokumenty końcowe Konferencji Narodów Zjednoczonych Środowisko i Rozwój" 1993 r. Niestety, nic takiego nie udało mi się znaleźć w formie elektronicznej.

Zagadnienie jest ciekawe, chętnie sam poczytam coś więcej. Byłbym jednak wstrzemięźliwy z traktowaniem jako wiarygodnych źródeł informacji zmiannaziemi itp. itd. Małe, proste, tanie domki z ekologicznego budulca są dobre, bo są dobre i tanie, czy tam coś ;)

military

FNG
1 766
4 727
To nie tyle zażenowanie, co smutna informacja, ale nie wiedziałem gdzie ją wrzucić, a nie będę dla niej zakładał tematu "Libosmuteczek". Otóż lubię sobie czytać Obcy język polski - taki portal z rozkminami językowymi, bardzo ciekawa sprawa. Ale najnowszy odcinek mnie szczerze zasmucił.

http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=600

W czym rzecz? Sklepy często używają angielskiego słówka "sale" zamiast "wyprzedaż". Też zauważyłem ten trend, też go nie lubię (choć rozumiem - krótsze słowo, można jebnąć większą czcionką, bardziej rzuca się w oczy), ale nie przyszło mi do głowy, żeby narzekać, że ludzie mówią czy piszą jak chcą. A tymczasem autor biadoli, że ustawa językowa nie jest respektowana. Bo jak to tak - wolna amerykanka w języku?! Powinno się karać za pisanie "sale" na witrynach!

Smuci mnie to i na dodatek dziwi - bo naukowiec, zamiast obserwować z ciekawością zmiany w języku, wypowiada się tonem konserwatysty który jest przeciwny takim nowościom, jak łączne pisanie "nie" z przymiotnikami.

Nene

Koteu
1 094
1 690
Zdaje mi się, że sale na sklepach ma trochę inne podłoże. Czas wyprzedaży sezonowych jest regulowany przez państwo. Sklep ma 30 dni dla pozbycia się kolekcji dwa razy do roku. Potem, aby konkurencja na rynku była zdrowa państwo dba o tym, aby wyprzedaż skończyć i tutaj z pomocą przychodzą zagraniczne słówka, które znaczą to samo, konsumenci je znają i wszyscy są szczęśliwi, ale wyprzedaży przecież nie ma.

Sing

Member
41
44
"Państwo ma monopol na przemoc" minister spraw wewnętrznych
"Będziemy wpływać na prokuraturę i sądy" premier.

Kurwa nie mam pytań.

Ostatnia edycja:

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 876
12 262

Czytałem to, ale to zbyt mało. By zaorać coś w sposób profesjonalny należy mieć pełen tekst + kartę ziemi wraz z listą sygnatariuszy, do której na szybko nie udało mi się dotrzeć ale podobno znajdują się na niej prawdziwe sławy takie jak Gorbaczow i Rockefeller, co nie dziwi biorąc pod uwagę fakt, że jej połowa dotyczy "sprawiedliwości społecznej i ekonomicznej" oraz "demokracji, odrzucenia przemocy i pokoju".

BTW, Karta Ziemi została złożona w Arce Nadziei, czyli komunizm doczekał się swojego odpowiednika biblijnej Arki Przymierza, czy to nie żenujące?

Ostatnia edycja:

telpeloth

państwosceptyk
256
292
"Państwo ma monopol na przemoc" minister sprawiedliwości.

E nie, to akurat wiedzieliśmy od dawna, to po prostu pierwszy raz padło głośno. Wiesz, taka tajemnica poliszynela:). Nie spotkłeś się nigdy z pobłażliwymi uśmieszkami, gdy tłumaczyłeś komuś, że państwo to monopolista jeśli chodzi i przemoc i zachowuje się dokładnie tak, jak każdy jeden monopolista, czyli ma klientów w dupie?
- "E nieee... państwo nas broni, to nie chodzi o przemoc ani nic..."

No więc teraz siedzę z michą popcornu i czytam komentarze pod popularnymi serwisami. Widok ludzi, którym władza powiedziała jak jest jest naprawdę niezły:
http://demotywatory.pl/4192600/I-od-razu-czlowiek

Do góry Bottom