GAZDA
EL GAZDA
- 7 687
- 11 169
a mi ludzie z suchej hory po słowackiej stronie są bliżsi niż ludzie z warszawy a tym bardziej gdańska np...
Madlock napisał:W tym zdaniu chodzi o to, że patrioci mają walczyć z tyranami, czy że wolnościowcy mają walczyć z patriotami i tyranami?
Ja nie mam psa, chociaż w akapie z psami nie będzie takiego problemu, bo albo sprzątasz po psie, albo sprzątają ci psa... jak masz fuksa.Ale po psach faktycznie moglibyście sprzątać. Z jednego weźmy piwo, z drugiego psy i jestem patriota pełną gębą. Zresztą z tą flagą UE jako czerwonej euro-komuny też się zgadzam (może bez żydo-masońskiego przedrostka).
Znaczy nasi przodkowie, prowadzący wędrowny tryb życia (każdy mógł urodzić się w innym miejscu), w gromadach większości złożonych z członków bliższej lub dalszej rodziny, nie znający mowy, a więc nie mający wspólnego języka czy kultury, byli patriotami. Genialne stwierdzenie. Czytaj: czego to lewactwo nie wymyśli.
Człowiek potrafi myśleć i ma to wrodzone. Gra w szachy bazuje na myśleniu. Ale to nie oznacza, że gra w szachy to wrodzona umiejętność człowieka, chociaż niektórzy się jej wyzbywają.Ale patriotyzm na tym bazuje. Tak samo zresztą jak nepotyzm, o czym też koleś również wspomniał. To wszystko ma jego zdaniem genetyczną podkładkę. A, że można to przekuć czy tę potrzebę rozładować w inny sposób, bez państwa i pojęcia narodowości to już inna brocha. Więc nie czaję Twoich gorzkich żalów.
Patriotyzm – postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia za nią ofiar; pełna gotowość do jej obrony, w każdej chwili.
Ojczyzna – termin o dwojakim znaczeniu, odnoszącym się do przestrzeni istotnej dla pojedynczego człowieka (jednostki) bądź zbiorowości (narodu), wyznaczone zwłaszcza miejscem urodzenia tych osób, ich zamieszkiwaniem przez istotną część życia, czy miejscem pochodzenia ich przodków bądź rodziny