Piter1489
libnetoholik
- 2 072
- 2 035
Ja jestem tolerancyjny i szanuję uczucia religijne innych ludzi ale po spojrzeniu na tę fotkę stwierdzam, że katolicyzm to jest jednak pojebany.
Nic wielkiego. Stoją o własnych siłach na specjalnych podstawkach zamiast wisieć więc jedyne co sobie robią to dziury po gwoździach bez problemu gojące się.Jak z papieża taki katolik to niech sie ukrzyżuje, a nie pieprzy sie w całowanie ścierwa po stopach.
http://www.rp.pl/artykul/11,995112-Ponad-20-Filipinczykow-dalo-sie-ukrzyzowac.html
To się nazywa oddanie mózgu dla religii, papież to cienias
One są naprawdę dobre!Odkupienie w religii nie powinno być kwestią przyjęcia mącznego krążka do pysia (mi nawet one smakują - więc co to za kara?) - ukrzyżowanie jako pokuta podoba mi się o wiele bardziej.
Oj. A dlaczego w ZSRR organizowano coraz to głupsze święta, hołubiono piłkarzy, organizowano kult pracy...?więc dlatego pytanie pozostaje :po chuj ta szopka?
Ale papież kusi, chyba czeka na pokrycie.
Natomiast nie widzę sensu spowiadania się - chyba że to ma być upokarzające / rodzaj kary.
Spowiadanie się z drobnych przewinień jednak nie ma sensu jeśli za pokutę dostajesz 20 zdrowasiek - to nie jest dostateczny hamulec.
No i dlaczego Ratzinger zrezygnował z papiestwa ?
Papież Franciszek powiedział podczas wizyty w przytułku dla ubogich, położonym na terenie Watykanu, że "dziki kapitalizm wpoił logikę zysku za wszelką cenę".
- Dać, aby otrzymać, to wyzysk, który nie zważa na osobę. Rezultaty tego widzimy w kryzysie, jaki teraz przeżywamy - mówił w przytułku zwanym Darem Maryi.
Trzeba wszędzie rozgłaszać, że gwałcił małe dzieci