OP
OP
jaś skoczowski
Guest
kawador napisał:Dlatego, że może nie robić syfu. Chyba, że uznasz, że syf to cokolwiek, co Ci się nie podoba. Ale wtedy mówisz o szkodzie, która jest całkiem subiektywna.
Dokładnie - syf to jest cokolwiek, co mi się nie podoba. Nie podoba mi się cyrk na mojej ziemi - wynocha. Rozumiem, że mityczny panarchizm stworzyłby urząd ds klasyfikacji syfu ze względu na obiektywną szkodliwość społeczną?
Uważasz, że do stwierdzenia szkody na jakiejś rzeczy potrzeba urzędu? To jesteś oderwany i kończę z Tobą zgadzać, bo Ty chyba musisz pytać urzędnika, czy Ci szybę zbiło. Ja nie potrafię na takim poziomie abstrakcji. I nei chodzi o szkodliwość społęczną, rzeczy po prostu można zepsuć albo nie zepsuć.
Ja bym się po prostu włamał do pustego pokoju i nie ruszył.
kawador napisał:A ja bym cię wtedy zastrzelił. Bo włamywanie się to już kurwa heglowskie przegięcie pały![]()
Zaraz, czy Ty przypadkiem uzasadniasz to, że to jest przemoc na którą można odpowiedzieć przemocą tym, że odpowiedziałbyś? Świetnie. Bo to samo może zrobić przecież włamywacz, morderca, gwałciciel i ktokolwiek, i to będzie dokładnie to samo - też może, to kogoś napierdala. Twoja argumentacja jest mniej więcej tyle samo warta.