OP
OP
jaś skoczowski
Guest
kawador napisał:Dlatego, że może nie robić syfu. Chyba, że uznasz, że syf to cokolwiek, co Ci się nie podoba. Ale wtedy mówisz o szkodzie, która jest całkiem subiektywna.
Dokładnie - syf to jest cokolwiek, co mi się nie podoba. Nie podoba mi się cyrk na mojej ziemi - wynocha. Rozumiem, że mityczny panarchizm stworzyłby urząd ds klasyfikacji syfu ze względu na obiektywną szkodliwość społeczną?
Uważasz, że do stwierdzenia szkody na jakiejś rzeczy potrzeba urzędu? To jesteś oderwany i kończę z Tobą zgadzać, bo Ty chyba musisz pytać urzędnika, czy Ci szybę zbiło. Ja nie potrafię na takim poziomie abstrakcji. I nei chodzi o szkodliwość społęczną, rzeczy po prostu można zepsuć albo nie zepsuć.
Ja bym się po prostu włamał do pustego pokoju i nie ruszył.
kawador napisał:A ja bym cię wtedy zastrzelił. Bo włamywanie się to już kurwa heglowskie przegięcie pały
Zaraz, czy Ty przypadkiem uzasadniasz to, że to jest przemoc na którą można odpowiedzieć przemocą tym, że odpowiedziałbyś? Świetnie. Bo to samo może zrobić przecież włamywacz, morderca, gwałciciel i ktokolwiek, i to będzie dokładnie to samo - też może, to kogoś napierdala. Twoja argumentacja jest mniej więcej tyle samo warta.