Nowa stara "Antypartia"

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Parę osób będzie musiało chyba Tomkiewicza przepraszać :)
Chyba. Bo czy na pewno to się okaże. Jest jeszcze taki wariant, A nie jest mendą i B nie jest mendą, ale mendy u fanów A wywołują wrażenie, że B jest agentem i to samo robią wśród fanów B. Proste? Wszyscy wiatrzą spiseq. Padają podejrzenia. I wtedy pojawia się prawdziwy agent - pan C. Wszyscy myślą, że C jest czysty jak łza.
Jeśli nie ma żadnego dowodu, lub co najmniej dwóch wiarygodnych poszlak, to lepiej zachować powściągliwość.

OP
OP
dataskin

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
[Przez moja nieuwage poszlo do innego watku. Tam usunalem i wklejam tutaj..]

Oświadczenie Stonogi w sprawie publikacji w Na Temat jakoby odpalał partię z Tymochowiczem.

"Szanowni Państwo, Drodzy Polacy
W związku z publikacją jakiejś Ryby jakobym zakładał partię z Tymochowiczem oświadczam,co następuje;
Z Panem Tymochowiczem lub innymi ludźmi z Jego otoczenia nigdy nie założę żadnej partii (choćby skały srały).
Jestem jednak w stanie założyć stryczek: Millerowi,Tuskowi,Pawlakowi,Palikotowi (chyba chętniej jak Millerowi)
Kwaśniewskiemu,Janikowi,Krzaklewskiemu i paru jeszcze innym.
Więc gdyby powstawała taka partia gwarantująca postawienie szubienic na rogatkach naszych miast to bym się do niej natychmiast zapisał i zostałbym społecznym katem- mógłbym zaiwaniać 48h na dobę.
Równie chętnie nawet z diabłem założyłbym partię gwarantującą zachęcenie wszystkich Żydów do opuszczenia Polski z zapewnieniem że trafią do Izraela. Prawdopodobne jest również choćby z diabłem-założenie partii, która wysłałaby Michników i całe to kurewskie dziennikarskie barachło na księżyc. To tyle z chęci założenia ugrupowania politycznego przez Zbigniewa Stonogę."

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 009
Jak to możliwe, że Stonoga może se takie rzeczy nadawać bezkarnie, a jakiegoś kolesia za Komoruskiego sądzili?

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 811
Więc gdyby powstawała taka partia gwarantująca postawienie szubienic na rogatkach naszych miast to bym się do niej natychmiast zapisał i zostałbym społecznym katem- mógłbym zaiwaniać 48h na dobę
Równie chętnie nawet z diabłem założyłbym partię gwarantującą zachęcenie wszystkich Żydów do opuszczenia Polski z zapewnieniem że trafią do Izraela. Prawdopodobne jest również choćby z diabłem-założenie partii, która wysłałaby Michników i całe to kurewskie dziennikarskie barachło na księżyc. To tyle z chęci założenia ugrupowania politycznego przez Zbigniewa Stonogę."
No - i to jest już jakaś deklaracja. Dzień Sznura przestaje być mętną niewiadomą. Znamy przynajmniej jednego zadeklarowanego wolontariusza. :)

OP
OP
dataskin

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
No - i to jest już jakaś deklaracja. Dzień Sznura przestaje być mętną niewiadomą. Znamy przynajmniej jednego zadeklarowanego wolontariusza. :)
Woluntarny/Dobroczynny Odjebkizm :>

Jak to możliwe, że Stonoga może se takie rzeczy nadawać bezkarnie, a jakiegoś kolesia za Komoruskiego sądzili?
A to nie dotyczy tylko tzw. "glow panstwa", czyli "prezydentow", itp.? Wiem ze Urban mial kiedys ten sam problem za obraze glowy panstwa Watykan, t.j. za "obwozne sadomaso"

Ostatnio edytowane przez moderatora:
P

Przemysław Pintal

Guest
Czemu z Jackiem Sierpińskim? Współpraca z DB to był mój pomysł i jestem jedyną osobą, która za to odpowiada. Potem to już była tylko realizacja tego pomysłu.

Bo startował z DB. A DB "chwilę" później poparła niejaką Marenin. Beka z tego była jak chuj (Tęczowa Armia), ktoś nagle wyskoczył, że Sierp z ich listy statował.

Szukaj "kumple libertarian".

Gdzieś tam o popieraniu wolności konopi i LGBT tez pisałeś, nie mogę teraz znaleźć.
Czy ja nie zrozumiałem czy ty zmieniasz zdanie w zależności od tematu?

Jest zasadnicza różnica pomiędzy tym jak te sprawy są poruszane, a jak być powinny. Trzeba znaleźć geja który lubi zajarać trawę i postrzelać. Który będzie rozumiał, że etatyści wygrywają ich przeciwko innym, przez co ludzie ich nienawidzą.

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Jest zasadnicza różnica pomiędzy tym jak te sprawy są poruszane, a jak być powinny. Trzeba znaleźć geja który lubi zajarać trawę i postrzelać. Który będzie rozumiał, że etatyści wygrywają ich przeciwko innym, przez co ludzie ich nienawidzą.

Ale wtedy to nie będzie gej a po prostu homoś, używając rozróżnienia Korwina. Po co w ogóle w takim wypadku poruszać kwestie z kim się rucha?
Geje-aktywiści poruszują tą kwestie bo są komuchami i taka jest strategia dzisiejszych komuchów, żeby jak najczęściejo tym mówić. Geje-aktywiści i tak nie będą zainteresowani libertarianizmem, chyba że będą chcieli go przerobić na jakiś komunizm. A skoro, jak sam zauważyłeś ludzie nie lubią homosiów to kogo mają przyciągnąć homosie-maskotki?

Palichuj wcale nie wygrał na pedałach tylko na jaraniu. Gdy zaczął promować pedałów i bęgowskiego stracił poparcie.

P

Przemysław Pintal

Guest
Ale wtedy to nie będzie gej a po prostu homoś, używając rozróżnienia Korwina. Po co w ogóle w takim wypadku poruszać kwestie z kim się rucha?
Geje-aktywiści poruszują tą kwestie bo są komuchami i taka jest strategia dzisiejszych komuchów, żeby jak najczęściejo tym mówić. Geje-aktywiści i tak nie będą zainteresowani libertarianizmem, chyba że będą chcieli go przerobić na jakiś komunizm. A skoro, jak sam zauważyłeś ludzie nie lubią homosiów to kogo mają przyciągnąć homosie-maskotki?

To się nazywa polityka. Uważam, że o wiele lepiej jest wskazać alternatywę niż negować. Na przykład wykazać, że ochrona środowiska na wolnym rynku byłaby skuteczniejsza. Wtedy co najwyżej antagonizuje się z tymi, co chcą mieć granty z czyjejś kasy. Przede wszystkim odróżnia to od ruchów konserwatywnych. Poza tym jest to modne i nowoczesne.

Więcej towaru do rżnięcia na wolnym rynku.

Wejście w mainstream, posługiwanie się jego frazeologią i robienie swojego.

Palichuj wcale nie wygrał na pedałach tylko na jaraniu. Gdy zaczął promować pedałów i bęgowskiego stracił poparcie.

Ściślej antyklerykalizm. Osobiście znam jednego libertarianina (nie zagląda tutaj, ale lubi Ayn Rand, strony misesowskie), który kiedyś zagłosował na SLD. Jego motywacją było, że w parlamencie musi być przynajmniej jedna mocno antyklerykalna partia.

OP
OP
dataskin

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
Bo Stonoga jest:
a) bogaty
b) medialny
Eee, tam.. Pierwsze dwa punkty nic nie dają, jak będą chcieli zniszczyć, to zniszczą.

c) pewnie ma kogoś za plecami
Albo po prostu ma haki (rzeczywiste, a nie w stylu tych, które dotychczas upublicznił)
To co dotychczas ujawnił może być taką próbką, wypuszczoną na zasadzie: "trzymajcie się ode mnie z dala, albo ujawnię coś naprawdę soczystego"

T

Tralalala

Guest
Eee, tam.. Pierwsze dwa punkty nic nie dają, jak będą chcieli zniszczyć, to zniszczą.
Hajs dużo daje, można zaszkodzić innym.
Medialną osobę ciężej usunąć co się wiąże z koniecznością zaangażowania większej ilości środków co z kolei może być nie opłacalne.

Albo po prostu ma haki (rzeczywiste, a nie w stylu tych, które dotychczas upublicznił)
To co dotychczas ujawnił może być taką próbką, wypuszczoną na zasadzie: "trzymajcie się ode mnie z dala, albo ujawnię coś naprawdę soczystego"
Tak haki też są możliwe.

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
To się nazywa polityka. Uważam, że o wiele lepiej jest wskazać alternatywę niż negować. Na przykład wykazać, że ochrona środowiska na wolnym rynku byłaby skuteczniejsza. Wtedy co najwyżej antagonizuje się z tymi, co chcą mieć granty z czyjejś kasy. Przede wszystkim odróżnia to od ruchów konserwatywnych. Poza tym jest to modne i nowoczesne.

Mody się zmieniają. Cooś czuje że niedługo ludziom obrzydnie ta "postępowość".
Nie widzę potrzeby odróżniania się na siłę od konserwatystów. Konserwatystom też można przedstawić mocną argumentacje że to głównie państwo niszczy rodzinę i tradycje (i będzie to całkowita prawda).

Więcej towaru do rżnięcia na wolnym rynku.

Wejście w mainstream, posługiwanie się jego frazeologią i robienie swojego.

Majnstrim dopuści tylko wyrazistych i odmiennych ludzi "z nikąd". jak będizesz gadał w stylu platformy to się nie przebijesz.

Ściślej antyklerykalizm. Osobiście znam jednego libertarianina (nie zagląda tutaj, ale lubi Ayn Rand, strony misesowskie), który kiedyś zagłosował na SLD. Jego motywacją było, że w parlamencie musi być przynajmniej jedna mocno antyklerykalna partia.

Antyklerykalizm też.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 471
Piotr Tymochowicz:
Informacja o konferencji prasowej

W imieniu grupy posłów, informuję, że termin konferencji prasowej
związanej z powstaniem ANTYPARTII - został przesunięty
z planowanego poniedziałku 1 grudnia 2014,
na prawdopodobnie przyszły tydzień.
Dokładny termin podamy w ciągu najbliższych dni.

Antypartia - to termin mający wywołać skojarzenia anty-systemowe,
ale w praktyce oznacza bardziej koncepcję post- partyjną, zrywającą
z podziałem na Lewicę, Prawicę, Konserwatystów, Liberałów
mającym swe źródła w XIX wieku, niż koncepcję sztucznego
wyróżnienia się na scenie politycznej.
Jakklwiek to szokująco będzie w Polsce brzmiało, podział
na partie polityczne jest w XXI wieku, nawet w Polsce,
absurdalnym anachronizmem i próbą zafałszowania politycznej
rzeczywistości, tak w parlamencie jak i poza nim.

Niemożność prostego sklasyfikowania tego nowego,
społeczno - politycznego tworu, zanim jeszcze cokolwiek
na jego temat, ktokolwiek powiedział - już teraz powoduje fascynującą
"panikę", czy delikatną "bezradność" wśród niektórych dziennikarzy.
I to ma swoje dobre strony - tym większa będzie, myślę
niespodzianka .......

Przed jakąkolwiek prezentacją publiczną, czy nie publiczną,
pojawiają się domysły, opisy plotek, czy wręcz sugestie,
(nawet wydawałoby się - a naciskiem na "wydawałoby się")
poważnych portali - typu Na Temat, czy Gazety Wyborczej.

I tak, skoro niewiele, a właściwie nic jeszcze nie wiadomo,
dziennikarze skupili się wyłącznie na tym, kto tę partię tworzy,
a nie jaki będzie jej cel, program czy oddziaływanie.
Ale to zrozumiałe, kto kiedykolwiek uczył niedouczonych
dziennikarzy konieczności oddzielania OSOBY od PROBLEMU ?
to w Polsce - kompletna Abstrakcja ......

Dawno już nie czytałem tylu bzdur, tylu bredni między innymi
na swój temat, ile ostatnio na wspomnianych portalach.
I tak naczytałem się, że skoro pomagam (czy wręcz sam tworzę)
wspomnianą partię - wraz z posłami, którzy kiedyś byli
najwierniejszymi pomocnikami Palikota - to musi być kolejna
odsłona tej samej partii ..... tyle, że bez Palikota.
Dodatkowo, że pewnie tworzę ją wraz z zdobywającym coraz
większy poklask w internecie antysemitą z "grupy" Leszka Bubla,
niejakim Zbigniewem Stonogą.
To już bardziej prawdopodobny byłby o wiele bardziej sensowny
Kononowicz ze Wschodniej Polski.

Tak czy owak - zamieszanie będzie tym większe, jak wśród
pierwszych sympatyków - założycieli - ujawnimy osoby zarówno
związane z tzw. Lewicą jak i Prawicą w Polsce, tak deklarujące
głęboką wiarę jak i równie głęboki - brak wiary i wiele innych
indywidualnych różnic światopoglądowych.
To będzie swoista Rebelia w Polsce, ale jestem pewien:
- Konstruktywna Rebelia.

Do tego czasu, prosimy o odrobinę cierpliwości .........

Czy będą "etatowi" politycy w takiej partii ?

No cóż, wyobraźcie sobie kogoś, kto w knajpie dosiada się do pięknej
kobiety w średnim wieku i deklaruje:
"Szanowna Pani pozwoli, że się przedstawię :
nazywam się Janek Kowalski zajmuję się od 30 lat polityką,
jestem człowiekiem uczciwym".
Na to kobieta powinna odpowiedzieć tylko jedno:
"Szanowny Panie, a ja od 30 lat zajmuję się prostytucją, i jestem
dziewicą ".

Skromny doradca medialny
i czasem rebeliant ....

Piotr

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Jak komuś jest ciężko na żołądku i chciałby sobie ulżyć, to parę takich tekstów powinien mieć w zanadrzu.

Mistrzunio

Member
31
4
Domyślam się że ta inicjatywa to kolejna błazenada ze strony "tonącego" Palikota. Jeszcze tylko im brakuje wciągnąć Lemańskiego, Nergala i Szczuke. Mówię tak bo domyślam się na czym skończy się ta inicjatywa.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Na początku myślałem, że to jakaś akcja służb i że mogą namieszać, ale teraz myślę, że to raczej odwaliło coś Tymochowiczowi i zdziwię się, jeśli to w ogóle dojdzie do fazy rejestracji.

Do góry Bottom