Nowa stara "Antypartia"

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Trochę smrodu było z DB i Jackiem Sierpińskim

Czemu z Jackiem Sierpińskim? Współpraca z DB to był mój pomysł i jestem jedyną osobą, która za to odpowiada. Potem to już była tylko realizacja tego pomysłu.

Co do Antypartii Libertariańskiej, to też ja to nakręciłem (nawet się wtedy poróżniłem z szefami Forum ;) ) więc nie ma co robić wrzut Marginesowi, który w sumie tylko zapodał nazwę. Ja chciałem założyć partię i dopiero za drugim podejściem się udało (nakręcając rzecz z Aegerem ;) )

Tak więc jak macie jakieś teorie spiskowe w tym zakresie, to wszystkie jej nitki prowadzą do mnie :D

OP
OP
dataskin

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
Tymochowicz z politykami Palikota zakłada Antypartię

Zaczęło się od skandalu. Piotr Tymochowicz zakłada nową partię polityczną i bez uzgodnienia z organizatorem spotkania, zbiera podpisy w Auli Głównej SGH. Pomysłodawcami projektu są posłowie, którzy odeszli niedawno z Twojego Ruchu, między innymi Armand Ryfiński. W kuluarach mówi się, że na początku grudnia, gdy partia ma mieć premierę, wśród założycieli ujawni się również Zbigniew Stonoga – głośny przedsiębiorca, który zyskał popularność w internecie kontrowersyjnymi akcjami przeciwko policji i fiskusowi.

http://jaroslawryba.natemat.pl/125307,tymochowicz-z-politykami-palikota-zaklada-antypartie

Tym razem zapraszamy Was na Educational Show, które będzie bardziej kontrowersyjne, niż jakiekolwiek wcześniejsze wystąpienie. Poprowadzi je charyzmatyczny trener biznesu, ekspert ds. wizerunku i wywierania wpływu, doradca medialny i ds. marketingu politycznego, twórca sukcesu wielu osób z pierwszych stron gazet. W swoim życiu pracował z 75% osób z listy 100 najbogatszych Polaków. Konsultant w zakresie […]

Anty Partia – czyli Palikot na nowo w postaci Tymochowicza.

Tym razem zapraszamy Was na Educational Show, które będzie bardziej kontrowersyjne, niż jakiekolwiek wcześniejsze wystąpienie. Poprowadzi je charyzmatyczny trener biznesu, ekspert ds. wizerunku i wywierania wpływu, doradca medialny i ds. marketingu politycznego, twórca sukcesu wielu osób z pierwszych stron gazet. W swoim życiu pracował z 75% osób z listy 100 najbogatszych Polaków. Konsultant w zakresie prowadzenia negocjacji. Autor i propagator metod Teorii Wywierania Wpływu. Współautor Pomarańczowej Rewolucji na Ukrainie.

Brzmi ciekawie? Być może . Zaczęło się niewinnie.

W Szkole Głównej Handlowej, SKN Rozwoju Osobistego (http://sknro.pl/aktualnosci/item/157-rewolucja-w-komunikowaniu-sie-piotr-tymochowicz-26-11-14r) zaprosiło na Educational Show Piotra Tymochowicza (http://pl.wikipedia.org/wiki/Piotr_Tymochowicz).

Pierwsza część wykładu była podobno interesująca. Na sali dało sie zauważyć parę osób związanych z “Twoim Ruchem” J. Palikota.Słuchacze dowiedzieli się, że “są niewolnikami, żyją w kraju debili, i wszyscy są mordercami, na sali wykładowej kobiety są brzydkie lub głupie, a Ziobro je kanapki w samotności”. Całość opierała się na sugestii jak zbudować zaufanie drugiej osoby. “Najpierw porozmawiać o szczerości, powiedzieć trochę prawdy, trochę obrzucać innych a potem postawić się w roli wybawcy… i to cały sekret. Do tego kotwiczenie, odniesienie się do wartości wyznawanych przez młode pokolenie, kilka ładnych wymyślonych na poczekaniu historyjek, pre-framing o tych wszystkich blogerach którzy maltretują per Piotra nieobiektywnymi wpisami i mielenie mózgu przez 3 godziny”.
Czy się udało? Raczej nie.

Naturalnie, to okazało się tylko wprowadzeniem do “sedna” wykładu jakim okazała się… agitacja polityczna.

Pod koniec wykładu, pan Tymochowicz rozdał słuchaczom “formularze bazy sympatyków”, które okazały się… wzorem formularza służącego do zbierania podpisów poparcia dla nowej partii.

317VmIH.jpg

Podstawą tej “partii”, ma być min pan Armand Ryfiński (http://pl.wikipedia.org/wiki/Armand_Ryfiński), Artur Dębski (http://pl.wikipedia.org/wiki/Artur_Dębski), obaj panowie obecni na “wykładzie”. Na temat obu panów można znaleźć sporo informacji – co polecam zrobić, myślę ze pan Ryfiński się pod tym względem wybija -względem oryginalności informacji. Tak więc, to miedzy innymi jest trzon nowej partii Tymochowicza.

Co ciekawe, na wykładzie, padła sugestia że po Lepperze i Palikocie można wypromować… Mariusza Trynkiewicza (http://pl.wikipedia.org/wiki/Mariusz_Trynkiewicz).

Całość wykładu na państwowej uczelni, okazała się manipulacja służącą przedstawieniu i zebraniu podpisów do powstania nowej partii politycznej. Tworu noszącego nazwę “ANTY PARTIA”.

Wygląda na to, że pan Tymochowicz jadąc na anty-systemowej fali, po wyborach samorządowych chce się wybić do polityki, na PODOBNYCH zasadach na których działała partia Palikota – “Twój Ruch”. Również tym razem, licząc na poparcie “młodych naiwnych” z “Twojego Ruchu”, których część przechwyciła KNP Janusza Korwin-Mikke. (Niestety prawda jest, ze Palikot na minus to Korwin troche na plus…)

Czy mu się uda? Raczej pozostanie niesmak po probie manipulacji służącej zebraniu podpisów poparcia.

Sam bohater wykładu wypowiada się tak (naturalnie odwracając “kota ogonem”): Wygląda to nieszczególnie, zostałem zaproszony po to by zostać na koniec oplutym, jednocześnie cichcem gdzieś za kulisami , proszony przez multum osób o angaż w różnych projektach, które teraz nie mają odwagi się odezwać. To takie żenujące, że trzeba w Polsce ludziom tłumaczyć, że raczej nie należy obrzucać gównem, ludzi których przedtem się zaprasza w charakterze gości, nie płacąc zresztą ani grosza, którzy są gotowi swój czas poświęcić no właśnie na co ? Do czego mi niby potrzebne jakieś sgh, czy soft skills ? Dziwne to i trochę smutne zarazem, ale ok, życzę powodzenia w spotkaniach z tymi którzy popełnią ten sam błąd, który i ja popełniłem , dając się zaprosić. Życzę Szczęścia ….

A jak będzie naprawdę? Czas pokaże.

http://3obieg.pl/anty-partia-czyli-palikot-na-nowo-w-postaci-tymochowicza

Ostatnia edycja:
OP
OP
dataskin

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
h3neva.jpg

Poniedziałek to 1 grudnia, nie? Dzień premiery tej AntyPartii?

No, już wkrótce się przekonamy o co chodzi.. i czy @tomkiewicz nie miał racji, mówiąc że nie podobają mu się wzajemne umizgi Wilka i Tymochowicza ;)

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Wygląda na to, że agentura buduje koncesjonowaną partię protestu, tak aby osłabić partie opozycyjne wobec obecnego układu przed wyborami w 2015.

Ostatnia edycja:

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154
Trochę smrodu było z DB i Jackiem Sierpińskim, ale na szczęście wywietrzało (jakieś durne komentarze na necie, że libertarianie z lewakami). Podczas eurowyborów zaczęli odwalać jakieś kocopoły z Tęczową Armią i mega lewusami. Trzymać się od tego z daleka! Obecna linia PL jest dobra.
Korwin to lodołamacz libertarianizmu. Oczywiście nie sterowaliśmy nim, ale wszystko to co robił do tej pory, umożliwia traktowanie jego jako kogoś takiego. Mam na myśli to co Suworow pisał o kulisach IIWŚ. Co zrobił Korwin? Ano wprowadził do debaty publicznej w Polsce wolny rynek, wskazał wady ustrojowe i co jakiś czas się podkładał. Warto by zebrał całe gówno na siebie, by Partia Libertariańska wypłynęła na nim i tu uwaga... jako partia lewicowa :). Dlaczego? Liberałowie a później anarchiści zawsze byli radykalni, walili w konserwatyzm, co umożliwiło budowę kapitalizmu. I teraz libertarianie opowiadają się za równością społeczną (zero monopoli, licencji i zawodów zamkniętych), są czuli na biedę (określony dochód zwolniony z podatków), rozdział religii od państwa (zerwanie konkordatu i zaprzestanie finansowania Kościoła z podatków), libertyńscy (dekryminalizacja narkotyków i związki homoseksualistów - wiem o umowach cywilnych, ale nie orientuję się w temacie i nie wiem jak np. wygląda dziedziczenie), patriotyczni (wolny dostęp do broni i stowarzyszania się w milicjach). Wielu ludzi płacze, że brak im patriotycznej lewicy.
Gdzieś tam o popieraniu wolności konopi i LGBT tez pisałeś, nie mogę teraz znaleźć.
Czy ja nie zrozumiałem czy ty zmieniasz zdanie w zależności od tematu?

Ostatnia edycja:

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
To co on nie kupił tych śmigłowców? Albo kupił ale woli się pokazywać na tle cudzego?

OP
OP
dataskin

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
To co on nie kupił tych śmigłowców? Albo kupił ale woli się pokazywać na tle cudzego?
Jeżeli wierzyć Stonodze, to Tymochowicz wmanewrował go w niby-wypożyczenie helikoptera Super-Expressowi (o czym nikt z Super Expressu, oczywiście - nie wiedział). Tymochowicz pewnie umówił się ze Stonogą, że "przy okazji" pofrunie tym helikopterem do siedziby Super Expressu, bo akurat ma wywiad w tym samym czasie.. Helikopter wylądował, a Tymochowicz po wyjściu zeń oznajmił redaktorkowi Super Expressu, że.. to jego śmigłowiec i to - na dodatek.. tylko jeden z dwóch! :D

Artykuł poszedł do druku i teraz:
a) dziennikarzowi i SE trudno przyznać się do tego, że napisał totalną bzdurę, więc nie zamieszczą sprostowania
b) Stonoga (już po lekturze artykułu w SE) zorientował się, o co chodzi i teraz trudno mu przyznać się do tego, że dał się jak dziecko wmanewrować, w związku z czym - wyjdzie na durnia, prosząc SE o zwrot pieniędzy za rzekome "wynajęcie helikoptera", natomiast sam Tymochowicz będzie go nadal odsyłał do SE..

Ale - fejm jest! I autopromocja - też jest! Teraz Tymochowicz może się pochwalić, że w SE napisali, że "jest aż tak rozchwytywany ze względu na swoje specjalistyczne umiejętności, że stać go na dwa helikoptery".. Nie napisali? No ale tak wynika, w domyśle - z artykułu.
Nie potrzeba mu nawet CV czy rekomendacji.. I o to chodzi.. :D

Ten Tymochowicz wcześniej jawił mi się jako marketingowiec-cwaniaczek i typowa spierdolina od NLP..
Teraz muszę dokonać poprawki - to naturszczyk-socjopata/psychopata, który ze swojej przypadłości uczynił sposób na życie - "doradztwo/autopromocja/marketing polityczny".

Mamy tu komplet typowych cech psychopaty: megalomania, narcystyczna osobowość, mitomania, naturalna umiejętność manipulacji, stosowania technik erystycznych, która przychodzi mu bez zwiększego trudu (dlatego go jeszcze nikt nie "uwalił" i dlatego uchodziło mu to, dotąd, "na sucho")..
Wątpię żeby się tego gdziekolwiek, kiedykolwiek uczył, ot - wrodzony, wybitny "talent"

Wcale bym się nie zdziwił, gdyby się okazało, że ex-Palikociarzom (na podobnej zasadzie jak z helikopterem) wmówił, że zakłada AntyPartię wraz ze Stonogą (jakieś zdjęcie, na którym podają sobie ręce, stare faktury, itp) i dalej już się samo rozeszło.. ;) Pozostaje teraz czekać na oświadczenie tego ostatniego, bo prędzej czy później pewnie się dowie, że oto "współzakłada" z Tymochowiczem nową partię, pomimo publicznej deklaracji zerwania kontaktów koleżeńskich (zakładając, że znów się nie "zaprzyjaźnili", w międzyczasie). I potwierdzenie tej, bądź innej - wersji.

A jeśli Wilk dał się w to wszystko rzeczywiście wkręcić, jak dziecko, to.. no cóż. Nie będzie to świadczyć najlepiej o jego predyspozycjach intelektualnych

Ostatnia edycja:

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Z sms-ów tymocha czuję tego stajla co z dogadywaniem się z DB :D

Stonoga wynajął śmigłowiec na prośbę swojego "przyjaciela", a potem się okazało, że to nie była prośba, tylko grzecznościowe "skontaktowanie Sławka ze Zbyszkiem". A że chodziło o sfotografowanie swojego dupska na tle maszyny, to w ogóle osobna sprawa... :D

W akapie akurat takie coś będzie się rzeczywiście chyba kończyło separacją łba od korpusu ;)

Do góry Bottom