kr2y510
konfederata targowicki
- 12 770
- 24 728
Maciej Dudek napisał:Krzysiek przestań mantrować z tym KRK bo nie pasujesz do chóru z Romkiem Kotlińskim i Palikotem.
Bo napierdalam z drugiej mańki.
A fakty z ostatniej historii Polski są takie:
- Kościół był stroną szwindlu zwaną "okrągłym stołem" i Kościół w latach lat 80/90 uwierzytelniał zarówno Wałęsę jak i całe żydokomunistyczne barachło.
- Kościół po "okrągłym stole" popierał władzę i był beneficjentem reprywatyzacji z której otrzymał nieproporcjonalny zwrot majątku w stosunku do zwykłych obywateli okradzionych przez komunę.
- Kościół naganiał do przystąpienia Polski do pedalsko-socjalistycznego bękarta jakim jest Unia Europejska.
- Kościół naucza, że niepłacenie podatków to grzech i kradzież.
Ja nie namawiam do atakowania Kościoła. Ja tylko mówię innym: Kościół to nudne miejsce - nie łaź tam szkoda czasu.
I przypominam, że zawsze kapłan był, jest i będzie wrogiem wolności.
Premislaus napisał:A wiele tajniaków chodzi szczerze do kościoła.
Tajniak łażący szczerze do jakiejkolwiek świątyni, jakiegokolwiek bóstwa, to najgorsza zaraza jaką Ziemia nosi.
Premislaus napisał:Najpierw jest Bóg, dopiero co inne. U libertarianina jest najpierw wolność. Obydwa poglądy są nie do pogodzenia.
Jest jeszcze deizm.
Ale generalnie masz rację. Większość doktryn głoszonych przez obecne chrześcijańskie kościoły, nie da się pogodzić z libertarianizmem.