Racibor
Well-Known Member
- 408
- 2 160
Po chuja te zjeby wykrzywiają swoją kończyny i machają nimi w powietrzu?
Nie wiem, czy na tym forum są jacyś fani hip-hopu i może się narażę kilku osobom, ale hip-hop to największe gówno, jakie kiedykolwiek powstało. I nie mówię tego ze względu na ten filmik, pokazujący pierdolonych studenciaków-palikociarzy, tylko po prostu: hip-hop wymyślili murzyni, bo nie mieli nic do roboty, a biali postanowili to małpować, żeby być cool i trendy.
Muzyka to muzyka, a tak się składa, że muzycznie wiele płyt i utworów stoi na bardzo wysokim poziomie. Jak kogoś interesują bardziej słowa, to niech sobie kupi tomik poezj
Blues wymyślili Tuaregowie, którzy byli handlarzami murzyńskich niewolników. I właśnie ci niewolnicy przynieśli go do Ameryki. Jazz to rzeczywiście wymysł murzynów, a rock to wymysł białego człowieka.Blues, jazz i rock też powstały dzięki murzynom.
Po 1, to naucz się cytować. Napisałem poezji, a nie "poezj".
Po 2, tak jak śpiew jest istotnym element utworu rockowego tak rapowanie jest istotnym elementem utworu hip-hopowego, ale same słowa są bez większego znaczenia. To jest muzyka, a nie poezja czy literatura.
Blues wymyślili Tuaregowie, którzy byli handlarzami murzyńskich niewolników.
Posłuchaj sobie harmonii ludowej muzyki Tuaregów.Skąd takie info? Imo totalna bzdura.
Z ciekawostek:Posłuchaj sobie harmonii ludowej muzyki Tuaregów.
Na marginesie, po co Jimmi Hendrix jeździł do Maroka, skoro w tamtym czasie na świecie było wiele innych miejsc, gdzie na prywatnej posesji można było ćpać wszystko i państwo nie wkładało tam ryja?
Posłuchaj sobie harmonii ludowej muzyki Tuaregów.
Może zacznijmy od tego, że hip-hop to nie jest żadna muzyka, po prostu murzyn sobie mówi, jak ciężkie jest jego chujowe i pozbawione sensu życie, wymachując do tego jeszcze łapami.
No przecież napisałem, że niektórzy biali próbują to małpować... Nie wiem, co chciałeś tym zdaniem mi udowodnić...Eminem, ten parszywy murzyn, wymachiwał łapami i gadał sobie jak ciężkie i chujowe jest jego życie w przyczepie kempingowej.
No przecież napisałem, że niektórzy biali próbują to małpować... Nie wiem, co chciałeś tym zdaniem mi udowodnić...
W internetach. FatBantha rzucił jedną kapelę, która odtwarza tamtą muzę. Ja miałem przyjemność słuchania na żywo, na zadupiu w Maroku w 1981r. Słuchałem muzy granej przez starego gostka, w miejscu gdzie w promieniu 200km (?) nie było innego prądu niż z samochodu czy generatora, a radio większości populacji było nieznane. Był to taki para-blues.Gdzie tego mogę posłuchać?
Jesteś debilem, czy tylko udajesz?No to jak, rap to muzyka czy murzyn machający łapami i mówiący o swoim życiu?
W internetach. FatBantha rzucił jedną kapelę, która odtwarza tamtą muzę. Ja miałem przyjemność słuchania na żywo, na zadupiu w Maroku w 1981r. Słuchałem muzy granej przez starego gostka, w miejscu gdzie w promieniu 200km (?) nie było innego prądu niż z samochodu czy generatora, a radio większości populacji było nieznane.