Minister Sienkiewicz: "Państwo istnieje tylko teoretycznie". Afera taśmowa

military

FNG
1 766
4 727
Gdzieś czytałem, że Belka tłumaczy się, że pieniądze wzięte na fakturę to nie wydawanie pieniędzy podatników, tylko pieniędzy, które zarobił NBP.

Chwila, kurwa, chwila. Już pomijając tę kwestię - fakturę można brać tylko za spotkania biznesowe. Czyli jednak nie było to spotkanie prywatne? Czyli podsłuch był uzasadniony? Czyli podsłuchiwani łamali prawo, robiąc interesy między NBP a partią polityczną?

Te kurwy są tak chciwe, że dla 1000 zł przejebałyby dil warty miliardy. Oby zginęli w mękach, ale zanim to się stanie - oby pogrążyła ich ta faktura.

D

Deleted member 4683

Guest
Te kurwy są tak chciwe, że dla 1000 zł przejebałyby dil warty miliardy. Oby zginęli w mękach, ale zanim to się stanie - oby pogrążyła ich ta faktura.

Też to zauważyłem. Chciwość tych jebanych mend to jakaś patologia, szkodliwa nawet dla nich samych. Zwykły człowiek po dorwaniu się do koryta rozumuje w ten sposób: "Zajebiście! Teraz trzeba wykorzystać okazję, nie pchać się pod oczy i wysysać ile się tylko da". Nie pochwalam takiego toku myślenia, ale przynajmniej go rozumiem. A co robią te żałosne mendy ? Weźmy żonę Nowaka - ta głupia pizda prowadząc gabinet stomatologiczny jedzie na stracie ! Czy to jest kurwa normalne ? Nowak kosi pieniądz, ona też - byle tak dalej - ale nie, oni muszą jeszcze przyciąć parę groszy na podatkach. Oczywiste, że każdy jebie na podatkach, ale w ich sytuacji to czysty nonsens. Ryzyko nie warte zysku. Ale oni muszą. Albo ci jebani posłowie -przecież nieźle zarabiają, robota łatwa, jeszcze rodzinę ustawią do tego robią jakieś poważne wały - ale nie, oni musza jeszcze przyciąć jakieś grosze na lipnych fakturach za paliwo. Rozumiem zajebać miliony, ale te żule zajebałyby portfel śpiącemu kumplowi, sprzedały matkę za tysiaka i oszukały dziecko. Niech zdychają w męczarniach .

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 006
1907686_267238363462995_5002699970730451823_n.jpg

A

Antoni Wiech

Guest
W tej całej sprawie jedna rzecz jest ciekawa. Walki polityków zaczynają się już na poziomie partyjnym, czyli tak jak to widać w mediach np. PiS vs. PO. Nie jest to jakiś monolit jak to czasem zdają się sugerować różni spiskowcy. Innymi słowy oni się żrą tak jak to robią oficjalnie, tyle, że nie wychodzą na światło dzienne niektóre ich głębsze potyczki. Pytanie na ile w tym biorą udział służby.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
http://www.polskieradio.pl/5/3/Arty...t-Sikorski-sojusz-polskoamerykanski-szkodliwy

Coraz zabawniej.

Sikorski mówi jak jest:

- Wiesz, że polsko-amerykański sojusz to jest nic nie warty. Jest wręcz szkodliwy, bo stwarza Polsce fałszywe poczucie bezpieczeństwa - mówi. - Skonfliktujemy się z Niemcami i Rosją i będziemy uważali, że wszystko jest super, bo zrobiliśmy laskę Amerykanom. Frajerzy - dodaje.

- Problem w Polsce jest taki, że mamy bardzo płytką dumę i niską samoocenę. Taka murzyńskość - stwierdza dyplomata.

Jest też rozmowa z Nowakiem, gdzie gada o tym, jak to prof. Zbigniew Religa poparł PO w zamian za spłatę jego długów.

Sikora za granicą jest już chyba definitywnie skończony.

M

Matrix

Guest
Ten Latkwski powinien być natychmiast zatrzymany i roztrzelany, a wprost zlikwidowana za działanie na szkodę państwa.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 467
Co do tego co mówi Sikorski to smutne, że panuje takie zakłamanie i Sikorski pewnie będzie musiał odejść ze stanowiska akurat za to.

A to mi się podoba:

W rozmowie pojawia się też wątek Danuty Hübner z PO, której przyznano pierwsze miejsce na liście wyborczej w Warszawie. - To był skandaliczny pomysł z tą starą komuszką - mówi Rostowski. - Czy ona jest nam w ogóle potrzebna? - pyta Sikorski. - W ogóle - odpowiada Rostowski.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Ten Latkwski powinien być natychmiast zatrzymany i roztrzelany, a wprost zlikwidowana za działanie na szkodę państwa.

zapomniałaś dodać: "piszę to jako libertarianka" :)
Może Matrix wie coś, czego nie wiesz?

A co na to Pan Stanisław Michalkiewicz?
Na swojej stronie pisze:
Dlaczego anonimowa Schwein zdecydowała się przekazać kompromaty akurat redakcji „Wprost” - tego też nie wiem, ale pewne światło może rzucić na tę sprawę osoba pana red. Sylwestra Latkowskiego, który - co tu ukrywać - jest człowiekiem, jak to się mówi - z przeszłością. Był skazany za „wymuszenia rozbójnicze”, czyli mówiąc po ludzku - za bandytyzm, ale zanim to nastąpiło, ukrywał się był w Rosji. Po odsiedzeniu 17 miesięcy został utalentowanym filmowcem i dziennikarzem śledczym oraz przyjacielem rozmaitych dygnitarzy - aż wreszcie wylądował na stanowisku redaktora naczelnego opiniotwórczego tygodnika, o którym od samego początku mówiono na mieście, że jest odkrywką „służb”. No a teraz został producentem serialu politycznego, który wstrząsnął podstawami III Rzeczypospolitej akurat w momencie, gdy się wydawało, że jest bezpiecznie.

A więc przyjrzyjmy się karierze Latkowskiego.
  • wymuszenia rozbójnicze czyli pospolita bandytka - korekta, podobno odzyskiwał swoje
  • wyrok skazujący
  • ukrywanie się w Rosji
  • odsiadka 17 miesięcy - korekta, mogli go tam przecwelić do współpracy
  • kariera w razwiedszczikowych mediach
Pewnie ta kariera zawiera ciekawsze epizody, o których obecnie nie wiemy. Ale wracając do postu Matrix, to z libertariańskiego punktu widzenia, za samą bandytkę należy się Latkowskiemu odjebka. - korekta, ponieważ nie wiadomo jak było... trzeba sprawę wyjaśnić

Ostatnia edycja:

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
o co chodzi z tą bandytką? ja czytałem ino że auta sprowadzał i gostek mu kase za auta wisiał, no to dostał wpierdol od wynajętych przez latkowskiego litwinów...
co w tym złego?

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 006
W tym co napisałeś to raczej nic, ale z kilku tekstów i wypowiedzi wynika, że Latkowski został red. naczelnym mainstreamowej gazety (swoją drogą, głównego źródła tematów audycji "Za a nawet przeciw" w pr.III) wskutek zachowywania odpowiedniej postawy wobec władzuchny.

MaxStirner

Well-Known Member
2 781
4 723
Przygody agenta Radzia:
– Wiesz, na czym polegała operacja ZEN, którą Macierewicz ujawnił? To była operacja, nadzorowałem ją osobiście, zlokalizowania Al-Zawahiriego – mówił Sikorski.

– My daliśmy tylko kasę na drobne wydatki, 20 tys. dolarów. I to, co oni chcieli od nas, Afgańczycy, że my zaświadczymy, przypilnujemy, że jak oni wystawią Al-Zawahiriego, to Amerykanie na pewno im wypłacą nagrodę. Wszystko było samoweryfikujące się. Bo chodziło tylko o to, żeby podać współrzędne, potem Amerykanie przypier… i potem albo jest ZEN, albo nie ma. I tam jedna próba nie wyszła, druga próba nie wyszła i miała być trzecia próba i jakby ta nie wyszła, to OK, kończymy operację.
I ten skur… ujawnił operację :eek:
O Dance Huebner:
To był skandaliczny pomysł z tą starą komuszką” – mówi Rostowski. „ Czy ona jest nam w ogóle potrzebna?
W ogóle”.
http://www.tvp.info/15719620/polityczny-deal-sikorskiego-i-rostowskiego-hbner-stara-komuszka

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154
Jaja jak berety:
Artur Dębski z Twojego Ruchu zaznaczył, że chciałby się dowiedzieć, co Sikorski miał na myśli mówiąc o "murzyńskości" społeczeństwa. - Co na to nasze elity? Co na to Kongres Kobiet, czy np. małżonka pana Sikorskiego - dociekał Dębski.

- Takie słowa z ust konstytucyjnego ministra są niedopuszczalne - zaznaczył.

tvn24

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
"Teraz to paliwo może być nawet i po 7 złotych" - tak według prezesa Orlenu Jacka Krawca miał powiedzieć Donald Tusk w 2011 roku, gdy okazało się, że PO wygrało wybory.

"Wprost" publikuje nagrania z rozmowy Jacka Krawca i ministra skarbu Włodzimierza Karpińskiego w styczniu, w restauracji Sowa&Przyjaciele.

"Jak była ta kampania 2011 roku i oni tam z cenami jechali cały czas, że paliwo po 6 zł PiS nap.... No i jest ta impreza w Focusie, już wiadomo, że wygraliśmy. Z Donaldem się spotykam i on: Teraz, k..., to paliwo może być nawet i po 7 zł" - mówi prezes Orlenu.

:p

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/afera-tasmowa-krawiec-o-slowach-tuska-nt-cen-paliwa/kvgzx

A

Antoni Wiech

Guest
W tym co napisałeś to raczej nic, ale z kilku tekstów i wypowiedzi wynika, że Latkowski został red. naczelnym mainstreamowej gazety (swoją drogą, głównego źródła tematów audycji "Za a nawet przeciw" w pr.III) wskutek zachowywania odpowiedniej postawy wobec władzuchny.
Szczególnie robiąc reportaż "Zabić Papałę"? Nie jestem jego fanem, nie znam typa, ale litości, podajcie jakieś źródła, cokolwiek, a nie rzucacie klimaty w stylu "Widziałem go! Widziałem! Ale nie wiem czy to był on..."

Do góry Bottom